جلالآباد (پژواک، ۱۰ میزان ۱۴۰۱): ریاست معارف ننگرهار میگوید، ۳۰۰ باب مکتب در این ولایت فاقد ساختمان است که به دلیل آن ٧٠ هزار دانشآموز در فضای باز آموزش میبینند.
مسؤولین ریاست معارف میگویند، تلاش دارند تا از بودجۀ دولتی و همچنان با همکاری سایر ادارات خیریه، زمینۀ را برای اعمار تعمیر و سرپناه این مکاتب فراهم کنند.
دانشآموزان نیز از نبود سرپناه در مکاتب نگران اند و از وزارت معارف میخواهند که سهولتهای لازم را در زمینۀ تعلیم برای آنها فراهم کند.
مکتب ابتدائیه اناث در قریۀ ستن ولسوالی درۀ نور از جمله مکاتبی بیسرپناه در ولایت ننگرهار میباشد که دانشآموزان آن به دلیل نبود تعمیر مکتب، زیر سایۀ درختان و دیوار آموزش میبینند.
جمعهخان، یکی از معلمین این مکتب به آژانس خبری پژواک گفت، این مکتب فاقد تعمیر است و سرپناهی برای دانشآموزان ندارد که به دلیل آن دانش آموزان هنگام باد و باران با مشکلات مواجه میباشند.
همچنان عبدالله دانشآموز یکی از مکاتب دولتی در منطقۀ مامند ولسوالی اچین به پژواک گفت، به لیل نبود سرپناه در مکتب، دلسرد شده و گاهی اوقات حتی از درس نیز محروم میماند.
ملکمحمد انور، یکی از متنفذین قومی ولسوالی خوگیانی ولایت ننگرهار از حکومت خواست که مسؤولین ذیربط برای تقویت روند معارف تلاش کنند.
او به پژواک گفت: «بسیاری از مکاتب در خوگیانی فاقد تعمیر است و بیشتر اوقات اولادهای ما هنگام تندباد و باران به مکتب نمیروند؛ زیرا در آنجا سرپناهی وجود ندارد و آنها از درس خواندن محروم میمانند، از حکومت میخواهیم که برای این مکتب ساختمانی اعمار کند.»
از سوی دیگر، فرهاد ستانکزی سخنگوی ریاست معارف ننگرهار به پژواک گفت که ٣٠٠ باب مکتب در این ولایت فاقد تعمیر است که به دلیل آن ٧٠ هزار دانشآموز در فضای باز آموزش میبینند.
او میگوید: «در این میان ۱۱۲ باب مکتبی نیز وجود دارد که اصلاً هیچ احاطه و سرپناهی ندارد، ۷۰ هزار دانشآموز در این مکاتب مصروف آموزش اند و ما تلاش داریم تا با همکاری سایر ادارات راه حلی برای مشکل موجوده پیدا و مشکل سرپناه در مکاتب را حل کنیم.»
به گفتۀ او، وزارت معارف تعهد سپرده که در زمینۀ سرپناه مکاتب همکاری میکند و انتظار میرود که برای شمار زیادی از دانشآموزان یک محیط آموزشی مناسب فراهم شود.
شایان ذکر است که در اثر جنگهای چند سال گذشته نیز شمار زیادی از مکاتب در ننگرهار آسیب دیده و یا هم به کلی از بین رفتهاست.
بازدیدها: 16
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP