شهرغزنی (پژواک، ۲۶ قوس ۱۴۰۱): باشندهگان غزنی میگویند، در این اواخیر شکار پرندهگان در این ولایت نسبت به گذشته بیرویه افزایش یافته و حکومت باید از آن جلوگیری کند.
آنها پرندهگان را زیبایی وطن میدانند و از شکارچیان خواستند که این زیبایی را مورد هدف قرار ندهند.
آصف احمد، باشندۀ شهر غزنی به آژانس خبری پژواک گفت، در این اواخیر شکار پرندهگان در مناطق مختلف این ولایت به گونۀ بیپیشینه افزایش یافته که علاوه بر مردم عام، مقامهای محلی نیز در آن دخیل میباشند.
او افزود: «مدتی قبل به منطقۀ بند سلطان غزنی رفته بودم، طالبان با کلاشینکوف، پیکا و سایر سلاحهای خود به سوی مرغابیها و دیگر پرندهگان نایاب تیراندازی میکردند که بسیار دردناک بود.»
او میگوید، پرندهگان بخش بزرگ از زیبایی کشور را تشکیل میدهند، این زیبایی نباید این چنین بیرویه هدف قرار داده شود.
نبیالله باشندۀ قریۀ سردۀ ولسوالی اندر به آژانس خبری پژواک گفت، شکار پرندهگان مانند سایر مناطق این ولایت، در بند سردۀ این ولسوالی نیز افزایش یافتهاست.
وی افزود، به دلیل جنگهای طولانی و شکار غیرقانونی در کشور، نسل پرندهگان بهشمول سایر حیوانات وحشی نیز در حال از بین رفتن است.
او میگوید: «جوانان هر روز در مناطق مختلف غزنی و بندهای آب با تفنگهای شکاری و سلاحهای دیگر به شکار پرندهگان میپردازند اما هیچ کس جلوی آنها را نمیگیرد.»
او از مقامهای حکومتی و مردم میخواهد که دست از شکار بردارند و کشور را از پرندهگان زیبا و رنگارنگ بیبهره نسازند، بلکه برای افزایش نسل آن تلاش کنند.
آذرخان، یک جوان حدوداْ ۳۰ ساله که از شرنه مرکز پکتیکا به بند سرده آمده بود، تفنگ شکاری به همراه داشت و به پرندهگان تیراندازی میکرد، علاوه بر اصرار زیاد بازهم حاضر به صحبت نشد.
مشکل افزایش شکار را با مسؤولین ادارۀ محیط زیست این ولایت نیز در میان گذاشتیم اما پاسخی دریافت نکردیم.
اما حمیدالله نثار غزنوی، سرپرست ریاست اطلاعات و فرهنگ غزنی به آژانس خبری پژواک گفت، شکار غیرقانونی پرندهگان تنها به این ولایت محدود نمیشود، بلکه در بسیاری از مناطق افغانستان شکار غیرقانونی جریان دارد.
وی افزود، ادارۀ محلی غزنی اخیراً در مورد ممنوعیت شکار به شماری از ادارات و ولسوالیهای این ولایت، مکتوب ارسال کردهاست.
شایان ذکر است که در بند سردۀ، بند سلطان، آب استاده، بند زنخان، کوهها ناور و بسیاری مناطق دیگر غزنی، با سلاحهای مختلف پرندهگان شکار میشوند.
به باور ناظران، زمانی غزنی به عنوان خانۀ پرندهگان مسافر شناخته میشد، اما به دلیل جنگهای طولانی گذشته و شکار غیرقانونی، پرندهگان مسیر و نقاط بودوباش خود را تغییر دادهاند.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP