میمنه (پژواک، ۹ دلو ۱۴۰۱): رهبری شورای علمای ولایت فاریاب میگوید، آموختن علم برای مرد و زن فرض است؛ اما در چوکات شریعت اسلامی.
شیخ حیات الله حیات رئیس شورای علمای فاریاب امروز طی همایشی گفت، از فرامین رهبر امارت اسلامی در خصوص رعایت حجاب و کار زنان در دفاتر استقبال و افتخار می کند که دستور قرآن را در کشور پیاده می سازد.
وی افزود، اگر دفتر و نهادی که موجودیت آن ضروری باشد یا شفاخانه ی که تمام پرسونل و مسؤول آن از زنان باشد، زنان میتوانند در آن کار کنند.
او علاوه کرد، حجاب امر خداوند و دستور پیامبر اسلام می باشد، علماء و فقهاء اتفاق نظر دارد، باید زنان آنرا رعایت نموده، زمانی که بر حسب ضرورت از منزل بیرون میشوند، از پوشیدن لباسهای چسپ و رنگارنگ، از فیشن و استفاده از عطریات اجتناب نمایند.
مولوی محمد یونس حقانی خطیب مسجد جامع حضرت عمر در شهر میمنه می گوید، طلب علم بر مرد و زن فرض است و با علم میتوان به معنای بندگی پی برد.
وی گفت، تعلیق تعلیم و تحصیل زنان به معنای منع از تعلیم و تحصیل نمی باشد، باید مطابق و چوکات شریعت تحصیل کنند.
مفتی نجیب الله قریشی خطیب مسجد جامع امام ابوحنیفه و عضو شورای علمای فاریاب نیز می گوید، رهبری امارت اسلامی قطعا مخالف تعلیم و تحصیل زنان نمیباشند؛ بلکه مخالف آمیزش است.
قریشی گفت که، شخصاً او طرفدار منع تحصیل و عقب رفت تحصیل زنان را نکوهش نموده، توقع دارد زنان و دختران نیز در عرصه تعلیم و تحصیل سیر صعودی داشته باشند.
مولوی محمد اسماعیل مجاهد آمر دارالعلوم ابومسلم می گوید که بر اثر رشادت، فداکاری و قربانیهای مردم جهان کفر در افغانستان شکست خورده با ذلالت بیرون رفت، حالا کمکهای بشری را مشروط به تعلیم، تحصیل و کار زنان در دفاتر عنوان می کند.
وی گفت، جهان اگر کمک هایش را به مردم می رساند می پذیرند در صورتیکه کمکها مشروط به کار زنان در دفاتر یا به زنها باشد، بی ننگی را قبول ندارند و نیازی به کمک ندارند، خداوند روزی رسان است.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP