اتلانتا (پژواک، ۳۰ حمل ۱۴۰۲): سازمان ملل متحد میگوید که بر اساس منشور این سازمان، به رسمیت شناختهشدن یک کشور صلاحیت کشورهای عضو این سازمان است.
ستیفن دوجاریک، سخنگوی منشی عمومی سازمان ملل متحد امروز ۳۰ حمل در یک کنفرانس خبری در مقر سازمان ملل متحد در نیویارک در پاسخ به پرسشی در مورد اظهارات اخیر معاون ملل متحد در مورد به رسمیت شناختن حکومت سرپرست افغانستان گفت: «به رسمیت شناختن کار کشورهای عضو [ملل متحد] است. این واقعیت مبتنی بر منشور سازمان ملل متحد بوده و جای هیچ سوالی در آن نیست.»
امینه محمد، معاون منشی عمومی ملل متحد به تازگی از برگزاری نشست بینالمللی خبر داده که در آن نمایندگان ویژه همۀ کشورهای جهان برای افغانستان دور یک میز گردهم خواهند آمد. معاون ملل متحد ابراز امیدواری کرده که در این نشست «گامهای کوچک» در راستای «به رسمیت شناختهشدن طالبان» برداشته شود.
اما سخنگوی سازمان ملل متحد گفت که خانم محمد در خط مقدم مبارزه برای حقوق زنان و دختران افغانستان قرار دارد. دوجاریک با اشاره به اظهارات اخیر امینه محمد گفت: «او بر ضرورت رویکرد هماهنگ بینالمللی در خصوص افغانستان تاکید کرده است که شامل یافتن زمینهٔ مشترک بر دیدگاههای درازمدت و ارسال پیام واحد به مقامهای حکومت باالفعل [طالبان] است که زنان افغان جایگاهی را که حقشان است در جامعهٔ افغانستان داشته باشند.»
اظهارات معاون ملل متحد سبب واکنشهای گسترده از سوی افغانها شده و شماری هم آن را محکوم کردهاند.
سخنگوی سازمان ملل متحد گفت که قرار است نشستی پشت درهای بسته با میزبانی انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد به تاریخ ۱-۲ ماه می در شهر دوحه، پایتخت قطر برگزار شود که در آن شرکتکنندهگان، به شمول نمایندگان ویژهٔ کشورها در امور افغانستان، در مورد اهداف مشترک برای یافتن راهحل پایدار به وضعیت افغانستان بحث خواهند کرد.
دوجاریک در خصوص تعامل با طالبان گفت: «منشی عمومی ملل متحد باورمند است که رویکرد مبتنی بر واقعیتگرایی، اصول، شکیبایی استراتیژیک و شناسایی چارچوب برای تعامل خلاقانه، انعطافپذیر و اصولمند اولویت فوری است.»
سخنگوی سازمان ملل متحد اما نگفته که آیا از نمایندگان حکومت طالبان نیز در این نشست دعوت شده است یا نه.
این در حالیست که جیسن هوک، نظامی پیشین امریکایی و مسوول نهادی به نام «دوستان جهانی افغانستان» میگوید که برای افغانهای مخالف طالبان لازم است تا تلاششان را برای ایجاد یک حکومت تبعیدی در بیرون از افغانستان برای مبارزه موثر با طالبان سرعت بخشند.
هوک در صحبت با صدای امریکا گفت که در مشورت با افغانها و دوستان بینالمللی افغانستان، مکتوبی را ترتیب داده که در آن از جهانیان خواسته شده تا به حاکمیت طالبان در افغانستان مشروعیت ندهند.
او در این مصاحبه گفت که بعضی از کشورها نوع مشروعیت نرم و یا مشروعیت رسمی امارت اسلامی را با پذیرش دیپلوماتهای آنان آغاز کردهاند که بسیار نگرانکننده میباشد. او از ایالات متحده و ملل متحد خواست تا این روند مشروعیت نرم را باید پایان دهند.
جیسن هوک گفت: «نامه دادخواهی نهاد ما پس از صحبت با دوستان افغانستان که اضافهتر از ۵۰ فیصد آن افغان بودند بطور گروهی نوشته شده است. درین دادخواهی ما نگرانیهای خود را از کوششهای زیادی که به خاطر عادیسازی روابط سخت و نرم با رژیم طالبان و حقانی دهشتافگن به حیث یک حکومت از سوی برخی کشورهای منطقه صورت گرفته، گنجانیدهایم.»
شماری از کشورها از جمله ایران، چین، روسیه و پاکستان به دیپلوماتانی که از سوی حکومت سرپرست افغانستان معرفی شدهاند، اعتبارنامه دادهاست.
نوت: درین راپور از خبر صدای امریکا استفاد شده است.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP