فیضآباد (پژواک، ۱۲ ثور ۱۴۰۲): منابع در ولایت بدخشان میگویند که با پا در میانی هیأت حکومت محلی منازعۀ ۲۰ ساله بین دو قریه در ولسوالی خاش این ولایت پایان یافت.
به گفتۀ این منابع، باشندهگان قریههای کج گردن و سرلوله در ولسوالی خاش بدخشان از بیست سال گذشته به اینسو بر سر آب زراعتی باهم در گیر بودند.
قاضی خیرالله حکیمی، رئیس دفتر مقام ولایت بدخشان که در رأس هأات متشکل از نمایندهگان قوماندانی امنیه، امر به معروف و سمع شکایات، زراعت و شورای علما قرار داشت و به ولسوالی خاش جهت بررسی وحل منازعه سفر نموده بود گفت، از نزدیک قضیه را به گونۀ همه جانبه ارزیابی نموده، با طرفهای متخاصم، متنفذین و مسؤولین ولسوالی دیدار و گفتگو کردهاست.
او افزود: «ارزیابیهایی که از ساحه داشتیم، نهر آب زراعتی که از قریۀ دهپارۀ این ولسوالی سر چشمه میگیرد و دشت علی، دشت سوخته و دشت سرلوله که صدها جریب زمین را در بر میگیرد، آبیاری میکند، موضوع اصلی نزاع این دو قریه میباشد که باشندگان قریۀ کج گردن به باشندگان قریۀ سرلوله حق آب زراعتی قایل نبودند که با پا در میانی هیأت نزاع حل و فصل گردید.»
او همچنان، در این قریهجات که میان هم در تخاصم بودند، صدها خانواده زندهگی میکنند و در دشت هایی که بر سر آب زراعتی آن نزاع وجود داشت، هزاران جریب زمین زراعتی وجود دارد.
وی افزود، این نزاع که از بیست سال گذشته به اینسو بین مردم این دو قریه وجود داشت، به رضامندی طرفین حل و فصل گردید.
رئیس هیأت اعزامی مقام ولایت بدخشان میگوید، این منازعه بر اساس تصمیم سال ۱۳۸۲ که درهفته ۳۶ ساعت آب برای باشندهگان قریۀ سرلوله، ۶ ساعت آب برای ظلمآباد، متباقی برای باشندهگان کج گردن ونیز یک اینچ آب آشامیدنی برای همیشه به باشندهگان قریۀ دشت سوخته داده میشد، فیصله گردید.
به گفتۀ وی، طرفهای متخاصم با اظهار خورسندی نتیجۀ فیصله را پذیرفته، تعهد نمودند که در صلح و برداری به امور زراعتی خود ادامه داده و از درگیریها و اختلافات در اینده پرهیز خواهند کرد.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP