Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

قالین‌بافان: تاجران قالین بجای تولیدات خارجی بیشتر به محصولات داخلی توجه کنند

پلخمری (پژواک، ٢٨ جوزا ١۴٠٢): شماری از قالین‌بافان در بغلان می‌گویند که حکومت باید برای رشد این صنعت، شرکت‌های وارداتی قالین را وادار به همکاری با قالین‌بافان در داخل کشور کنند.

قالین که از صنایع دستی قدیمی افغانستان به شمار می‌رود که بیشتر در ولایات شمالی بافته می‌شود و  بافنده‌گان آن نیز بیشتر زنان و کودکان می‌باشند.

ثریا یکی از بافنده‌گان قالین در بغلان به پژواک گفت که از چهار سال به این‌سو مصروف کار در ا ین زمینه می‌باشد.

وی گفت: «این کار دشواری است، هیچ علاقه‌یی به آن ندارم، چه‌کنم پدرم بیکار است، مکاتب نیز بسته شده، پس مجبور استیم با مزد کم کارهای دشواری را انجام دهیم.»

او از حکومت خواست که شرکت‌های وارداتی قالین را وادار کنند تا با قالین‌بافان داخلی در زمینۀ فراهم‌سازی کارگاه و مواد خام همکاری نمایند.

قادریۀ علی‌زاده ١٧ ساله می‌گوید، پدر و مادرش مریض هستند و خودش نیز در نه ساله‌گی مجبور شده که به قالین‌بافی روی آورد.

وی گفت: «در تمام ماه دو یا سه هزار افغانی درآمد ندارم، اما مشکلات خانواده‌گی‌ام زیاد است، مجبور استم قالین‌فابی کنم.»

همچنان احمدحسین کربلایی، باشندۀ منطقۀ خواجه‌آلوان بغلان به پژواک گفت که تمام اعضای خانواده‌اش مصروف قالین‌فابی می‌باشند.

وی می‌گوید، حکومت و تاجران باید با قالین‌بافان همکاری نمایند تا قالین افغانی و این صنعت تاریخی رشد چشمگیری را داشته باشد.

او می‌افزاید که تاجران باید بجای قالین‌ خارجی قالین‌های افغانی را بیشتر ارزش دهند تا این صنعت وطنی رشد خوبی را داشته باشد.

برخی قالین‌بافان در بغلان نیز اظهارات مشابهی داشته و خواستار همکاری جدی در این زمینه از سوی حکومت شدند.

احمدداد غلامی، رئیس اتحادیۀ قالین‌بافان بغلان می‌گوید، بر بنیاد سروی آنان، در این ولایت ۵۰۰ خانواده مصروف کار قالین‌بافی اند که ١٥٠٠ تن این قالین‌بافان را کودکان تشکیل می‌دهند.

وی افزود، برای کمک با قالین‎بافان اتحادیه‎یی را ایجاد کرده‎ اما تاکنون حکومت و مؤسسات مددرسان با قالین‌بافان یادشده همکاری نکرده‌اند.

وی ابراز نگرانی نموده می‌گوید، اگر با این افراد همکاری صورت نگیرد، بار دیگری آن‌ها مجبور به مهاجرت به سایر کشورها خواهند شد و در آنجا به نام کشورهای دیگر تولیدات قالین را آغاز خواهند کرد.

مولوی عزت‌‌میر حقانی، آمر گردشگری و هنر ریاست اطلاعات و فرهنگ بغلان می‌گوید، حکومت مکلف است که برای رشد تولیدات افغانی از صنعتکاران داخلی حمایت کند.

وی می‌گوید، در گذشته تولیدات افغانی قالین نخست به کشورهای همسایۀ و از آنجا به نام همان کشورها به خارج صادر می‌شد، اما در حال حاضر قالین افغانی در کابل پروسس می‌شود و به‌نام افغانستان به سایر کشورها صادر می‌گردد.

موصوف گفت که برای حمایت از قالین‎بافان با شماری از مؤسسات و تاجران نیز صحبت شده‌است.

قابل یادآوری که است که قبل از این نیز قالین‎بافان بغلان در صحبت با پژواک از کمرنگ بودن بازار فروش قالین در مقایسه به گذشته شکایت کرده بودند.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر