فیضآباد (پژواک، ۱ اسد ۱۴۰۲): باشندهگان ولسوالی اشکاشم بدخشان از بیکاری و روی آوردن برخی جوانان این ولسوالی به مواد مخدر و مهاجرت غیرقانونی ابراز نگرانی نموده میگویند که حکومت محلی در استخدامها شایسته سالاری را در نظر بگیرد.
اما مسؤولین محلی میگویند که برای حل مشکلات جوانان در هر ولسوالی اتحادیهها ایجاد گردیده و حکومت در قسمت جوانان بیتفاوت نمیباشد.
خبرنگار آژانس خبری پژواک که به ولسوالی اشکاشم بدخشان رفته با شماری از باشندهگان این ولسوالی صحبت نمودهاست و آنان گفتهاند که همۀ این مشکلات ریشه در فقر اقتصادی دارد و حکومت فعلی جهت مهار آن جوانان را باید حمایت کند.
دولتمحمد فرزاد یک تن از جوانان ولسوالی اشکاشم میگوید که علل فراوان از جمله فقر، بیچارهگی، نبود زمینۀ اشتغالزایی، ناامیدی و عدم حمایت حکومت سبب شدهاست که جوانان به مهاجرتهای غیرقانونی و مواد مخدر روی آورند و یا امراض روانی دامنگیرشان شود.
او میافزاید، تا هنگامی که جوانان بیکار باشند به امراض روانی دچار خواهند شد و باید حکومت در قسمت اشتغالزایی جوانان گامهای مؤثری برداشته و در استخدامها شایسته سالاری را در نظر بگیرد.
او میگوید که ولایت بدخشان دارای ۵۲۰ نوع گیاه طبی، ۱۰۵ نوع دانههای قیمتی در ۲۴۰۰ نقطۀ کاری و صدها جاذبۀ گردشگری دارد که اگر توجه لازم شود هر کدام میتواند در قسمت اشتغالزایی مؤثر واقع شده و مردم افغانستان بهخصوص جوان این ولایت را از یک سردرگمی بیرون بکشد.
او میافزاید که جوانان ولسوالی اشکاشم جز نان، کار و تحصیل چیزی دیگری از امارت اسلامی نمیخواهند و در پهلوی نظام خود قرار داشته و از بر نامههای آن حمایت مینمایند.
حمیدالله یکی دیگر از جوانان ولسوالی اشکاشم میگوید که نبود فرصتهای شغلی، ضعف اقتصادی سبب شدهاست که آنان ناگزیر خود را با خطر مواجه سازند و راه مهاجرت را در پیش بگیرند.
او نیز از امارت اسلامی میخواهد، به جوانانی که در محرومیتها قرار دارند توجه نموده، نگذارد که به اعتیاد، مهاجرتها و امراض روانی دچار گردند.
در همین حال معزالدین احمدی، رئیس اطلاعات و فرهنگ نیز میپذیرد که برخی جوانان به مواد مخدر و مهاجرتها روی آوردهاند، اما میگوید که امارت اسلامی پیرامون مهاجرتهای غیرقانونی جوانان و اعتیاد به مواد مخدر بیتفاوت نبوده و در تلاش است، از هر طریق ممکن علل این پدیدۀ مهلک را شناسایی و از بین ببرد.
او میافزاید که جهت رسیدهگی به مشکلات نسل جوان اتحاد و همدلی، اتحادیهها را در سطح ولسوالیها ایجاد نمودهاند و جوانان را از آن طریق در تصمیمگیریهای ادارات ولسوالی شریک ساختهاند.
موصوف همچنان گفت که بزرگترین معادن طلا را در ولسوالیهای راغ و شهر بزرگ به قرارداد داده شده که در نظام گذشته از سوی افراد و اشخاص استخراج و عواید آن در جیب محدود اشخاص سرازیر میگردید.
رئیس اطلاعات و فرهنگ گفت که یکی از منابع مهم عایداتی دیگر این ولایت جاذبههای گردشگری میباشد که طی سال جاری رو به رشد بودهاست که قرار گزارشها تنها ۴۰ گردشگر خارجی طی دو ماه، جوزا و سرطان از ولسوالیهای اشکاشم و واخان بدخشان بازدید نمودهاند که هر کدام میتواند در جهت رفاه اقتصادی کشور و زمینۀ اشتغالزایی سهولتهای عمده را ایجاد نماید.
او از جوانان خواست، صبر و استقامت را پیشه نمایند و بهزودی وضعیت بهبود خواهد یافت و قرار است در آیندۀ نزدیک کار اعمارسرک راه ابریشم افتتاح شود که برای صدها تن در آن زمینۀ کار فراهم خواهد شد.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP