کابل (پژواک، ۱۹سنبله ۱۴۰۲): مسؤولین برخی کورسهای آموزشی زبان انگلیسی در شهر کابل از کمشدن تعداد شاگردان شان نسبت به دو سال قبل ابراز نگرانی میکنند.
اما آنان همچنان از کاهش فیسهای شان نیز خبر داده و از حکومت سرپرست میخواهند، برای دختران اجازه دهند تا در کورسها درس بخوانند.
آژانس خبری پژواک با شماری از مسؤولین کورسهای آموزشی زبان انگلیسی در نواحی مختلف شهر کابل مصاحبههایی را انجام داده که بیشترشان میگویند که نسبت به دو سال قبل تعداد شاگردان شان ۵۰ درصد کاهش یافتهاست.
یکی از این کورسهای تدریس زبان انگلیسی، «مرکز آموزشی عطارد» است که حدود یازده سال قبل تاسیس گردیده، اما شاگردانش نسبت به دو سال قبل کاهش پیدا کردهاست.
سنجر خالد، مسئوول اجرائیوی این مرکز در کابل به آژانس خبری پژواک گفت، دو سال قبل در هر دورۀ آموزشی چهار هزار شاگرد را جذب میکردند، اما اکنون رقم شاملین این کورس به ۲۸۰۰ تن رسیدهاست.
به باور موصوف، افزایش مشکلات اقتصادی و ممانعت رفتن دختران به کورسها از عوامل عمدۀ کاهش مشمولین در این مرکز میباشد.
اما سنجر میگوید که به دلیل افزایش مشکلات اقتصادی شهروندان، فیس شاملان را از ۲۵۰۰ افغانی در ماه به ۸۰۰ افغانی کاهش دادهاند.
وی از تصمیم وزارت مالیه مبنی بر اینکه کورسهای آموزشی را در سال روان از پرداخت مالیات معاف نموده، قدردانی کرد اما از حکومت سرپرست خواست که برای دختران نیز به اساس یک میکانیزمی که خود حکومت میخواهد، اجازۀ رفتن به کورسهای آموزشی بدهد.
«اکادمی انگلیسی عامۀ شمال» که ۱۲ سال قبل ایجاد گردیده، نیز با کاهش شاگردان مواجهاست.
زیورالدین زیور، رئیس این اکادمی نیز میگوید: «دو سال قبل تعداد شاگردان ما زیاد بود، فعلا کم شده، چون وضعیت اقتصادی شاگردان خوب نیست.»
به گفتۀ او، در هر دورۀ آموزشی این کورس که شش ماهه میباشد، دو سال قبل ۱۷۰۰ شاگرد جذب میکردند، اما اخیرا این رقم به ۵۰۰ تن کاهش پیدا کردهاست.
موصوف نیز دلیل کاهش مشمولین شان را مشکلات اقتصادی و ممانعت رفتن دختران به مراکز تعلیمی و تحصیلی عنوان میکند.
زیور میافزاید که به دلیل مشکلات اقتصادی فیسهای هر دورۀ آموزشی را تا ۵۰ درصد؛ یعنی بهطور مثال از دو هزار به یک هزار افغانی کاهش دادهاند.
او نیز از معافیت مالیات در سال روان خرسند است و از حکومت سرپرست خواست: «نصابی را تهیه نماید تا دختران نیز بتوانند به درسهای شان ادامه دهند.»
«اکادمی یوکاک» از دیگر مراکز آموزش زبانها در شهر کابل است که با کاهش مشمولین مواجه گردیده.
نوراحمد رحیمی، مسؤول بخش اداری این کادمی میگوید: «یوکاک اکادمی است که زیر چتر یوکاک انترنشنل فعالیت میکند، یوکاک بینالمللی در بخش خدمات بورسیههای تحصیلی بیش از ۲۰ سال تجربۀ کاری دارد.»
یوکاک از ۶ سال به اینطرف در کابل به فعالیت آغاز کردهاست.
وی گفت: «بیشتر از صنفهای ما به شکل ویژه یا خاص میباشد که در حال حاضر در هر صنف ما تا بیشتر از ده تن نیست که تعداد مجموعی شاگردان ما بیشتر از ۵۰ تن نمیباشد، در حالی که دو سال قبل به صد تن میرسید.»
موصوف از کاهش فیس نیز سخن زده گفت: «مقدار فیس صنفهای آیلتس و تافل ما دو سال قبل به ۱۵۰دالر میرسید، اما فعلا به دلیل اینکه وضع اقتصادی مردم افغانستان خراب است، ما فیسهای خوده به ۵۰ دالر تخفیف دادیم.»
وی میگوید که فیس سایر صنفهای تدریس زبان انگلیسی هفتهزار افغانی بود، اما به چهار هزار افغانی کاهش یافتهاست.
شاگردان این کورسهای آموزشی از کاهش فیسها خوشحال اند.
جمشید احمدزی، یک تن از شاملین در«اکادمی یوکاک» میگوید: «مدت سه ماه میشود که در اینجا انگلیسی میخوانم، بسیار خوب یاد گرفتم.»
موصوف از کاهش فیسها در این مرکز آموزشی استقبال کرد.
همچنان، احمدمصورعبیدی یک تن از مشمولین «اکادمی انگلیسی عامه شمال» نیز از کاهش فیس خوشحال است و از حکومت سرپرست میخواهد که برای دختران نیز زمینۀ آموزش در مراکز تعلیمی و تحصیلی را فراهم کند.
مقامهای حکومت سرپرست همواره تاکید کردهاند که مانع تعلیم و تحصیل دختران نیستند و پس از ساختن طرحی، برای دختران نیز اجازۀ تعلیم و تحصیل داده خواهد شد.
بازدیدها: 332
تماس با ما
خبرنامه
ارسال گزارش
اپلیکیشن موبایل پژواک