Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

دختران بازمانده از مکتب در پنجشیر: حکومت برای ما مدارس دینی ایجاد کند

پاراخ (پژواک، ۲۰ سنبله ۱۴۰۲): شاگردان دختر مکاتب ثانوی و لیسۀ در ولایت پنجشیر، با ابراز نگرانی از بسته ماندن مکاتب شان، از حکومت می‌خواهند تا برای آنان مدارس دینی را ایجاد کنند.

معاونیت تعلیمات اسلامی ریاست معارف پنجشیر می‌گوید، تلاش دارد تا در سال آینده مدارس دینی برای دختران در این ولایت ایجاد کند.

امارت اسلامی در اوایل حمل سال ۱۴۰۱ فعالیت مکاتب متوسطه و لیسۀ دختران را به تعلیق درآورد و اعلام کرد که در این زمینه روی طرحی کار جریان دارد و پس از تکمیل شدن آن، این مکاتب آغاز خواهد شد؛ اما تاکنون این کار انجام نشده‌است.

اکنون برخی شاگردان دختر صنوف بالاتر از صنوف ششم در پنجشیر خواستار ایجاد مدارس دینی برای آنان اند.

نسرین یک تن از شاگردان صنف هشتم مکتب غلام حیدر در ولسوالی رخۀ پنجشیر به آژانس خبری پژواک گفت: «در حالی که سال سوم امارت اسلامی است، اما هنوز هم مکاتب [بالاتر از صنف ششم دختران] بسته است، در حالی که آموزش حق شرعی و مدنی دخترها است، وقتی مکاتب بسته می‌ماند باید حکومت رسماً مدارس دینی را ایجاد کنند، تا دختران از آموزش باز نمانند.»

فاطمه، متعلم صنف نهم لیسۀ نسوان پیاوشت در ولسوالی رخۀ این ولایت نظر مشابه دارد و می‌گوید: «حکومت که نمی‌گذارد مکاتب باز شود… مدارس رسمی ایجاد کند تا دختران بتوانند علم بیاموزند و به آرزوهای شان – که همان خدمت به ملت و کشور است – برسند.»

رویا یک تن دیگر از شاگردان بازمانده از مکتب در این ولایت نیز خواستار ایجاد مدارس دینی برای دخترانی است که از مکتب بازمانده اند.

علاقه‌مندی دختران به مدارس دینی بیشتر شده‌است

مولوی عبدالحفیظ انوری، معاون تدریسی مدرسۀ دخترانۀ جامع‌الانوار در ولسوالی رخۀ پنجشیر می‌گوید که با مسدود شدن مکاتب دخترانۀ بالاتر از صنف ششم در کشور، میزان علاقه‌مندی دختران به مدارس دینی به مراتب بیشتر از دورانی است که مکاتب یادشده باز بود.

 به گفتۀ او، شمار زیادی از دختران بازمانده از مکتب برای شمولیت شان در مدرسۀ جامع‌الانوار مراجعه نموده، اما آنان را به دلیل کمبود استادان، مواد درسی و نبود تعمیر مناسب نپذیرفته‌اند.

به اساس معلومات وی، در حال حاضر بیش از ۲۰۰ دختر در این مدرسه تحت آموزش قرار دارند، در حالی که  در زمان حکومت قبلی ۴۰ الی ۵۰ تن بودند.

انوری گفت که امارت اسلامی دیگر نیازهای بشری را در جامعه در نظر گرفته و مکاتب دختران را نیز بازگشایی کند.

این در حالی است که سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله در سیزده‌هم ماه جاری (سنبله) در دیدار با هیات سازمان همکاری‌های اسلامی گفته‌است که آموزش دختران نیاز جامعه است و این مشکل (به تعلیق درآوردن مکاتب ثانوی و لیسۀ دختران) با در نظرداشت شرایط حل خواهد شد.

صنوبر یک ‌تن‌ از دانش‌آموزن مدرسۀ جامع‌الانوار می‌گوید که پس از مسدود شدن مکاتب بالاتر از صنف ششم دختران دچار افسرده‌گی شده بودند و او از این‌که شامل مدرسه شده خرسند است و آرامش روحی و روانی خود را دوباره به دست آورده است.

صنوبر گفت: «نگران هستم برای دیگر دخترانی که مدارس دینی هم در قریه‌جات شان وجود ندارد، مکاتب هم بسته است، آن‌ها هم آرزو دارند و نیاز به آموزش دارند، حکومت وقتی مکتب بسته کرده، مدارس را باید ایجاد کند.»

مطیع‌الله جواد، معاون تعلیمات اسلامی ریاست معارف پنجشیر به آژانس خبری پژواک گفت که حکومت در سال آینده برای ایجاد مدارس دینی در نقاط مختلف پنجشیر اقدام خواهد کرد تا هیچ دختری از آموزش باز نماند.

جواد از آمار مشخص مدارسی که قرار است در پنجشیر ایجاد شود چیزی‌ نگفت، اما گفت که رهبری امارت اسلامی به معینیت تعلیمات اسلامی وزارت معارف هدایت ایجاد صد هزار بست استادی تعلیمات اسلامی را داده‌است و این تعداد استادان نظر به لزوم‌دید و نیاز، به تدریج در سراسر کشور از جمله پنجشیر استخدام‌ خواهند شد.

بر بنیاد معلومات وی، در حال حاضر در این ولایت ۷۷ مدرسۀ دهاتی دخترانه، سه مدرسۀ مختلط، سه دارالعلوم مختلط و ۱۴ مدرسۀ اناثیه فعالیت دارند.

او می‌گوید که در حال حاضر بیش از ۴۸۰۰ دختر در مدارس دینی مختلف در این ولایت مصروف آموزش می‌باشند.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر