کابل (پژواک، ۱۹ میزان ۱۴۰۲): پس از تکمیل کار فاز اول کانال قوشتیپه، کار فاز دوم آن با حضورداشت مقامهای امارت اسلامی در ولایت بلخ آغاز شد.
مقامها میگویند که فاز اول این کانال ۱۰۸ کیلومتر طول دارد و از ولسوالی کلدار ولایت بلخ آغاز الی دولتآباد را در بر میگیرد.
به گفتۀ آنان، فاز دوم آن ۱۷۵ کیلومتر طول دارد و از ولسوالی دولتآباد الی ولسوالی اندخوی فاریاب ادامه دارد.
با این حال، مسؤولین در مورد بودجۀ این دو فاز معلومات ارایه نکردهاند.
ملا عدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاستالوزرا در این نشست گفت که امارت اسلامی به حمایت بخش زراعت و مدیریت آب در کشور است.
وی تصریح کرد، هیچ خارجی در بخش مالی این پروژه همکاری نکرده و تمام هزینۀ آن از بودجۀ داخلی تامین شدهاست.
او خاطرنشان کرد، این کانال برای ضرر رساندن به هیچ همسایه ساخته نشده، تنها هدف ساخت آن خودکفایی افغانها و استفاده از منابع طبیعی کشور است.
عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاستالوزرا نیز در مراسم «افتتاح فاز اول کانال قوشتیپه و آغاز کار فاز دوم آن» گفت که هیچ «تشویشی» برای همسایههای افغانستان در مورد این کانال وجود نداشته باشد.
موصوف علاوه کرد که امارت اسلامی به حقوق همسایهها از دریای آمو متعهد است.
او از کشورهای همسایه خواست تا به حقوق مشروع افغانستان احترام داشته باشند.
در همین حال، مولوی محمدیعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع نیز میگوید که تطبیق پروژههای که سبب پیشرفت افغانستان میشود، هیچگاهی به ضرر همسایههای کشور نیست.
به گفتۀ وی، استفادۀ که افغانستان هماکنون از دریای آمو دارد، خیلی کم است و امارت اسلامی هیچگاهی حقوق همسایهها از دریای آمو را نقض نمیکند و به آن احترام دارد.
به باور وی، پروژههای بزرگ دیگر نیز در دستور کار امارت اسلامی قرار دارد.
از جانبی، سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله نیز گفت: «اگرچه بودجۀ فعلی امارت اسلامی اجازۀ چنین پروژههای بزرگ را نمیدهد اما در نتیجۀ ارادۀ قوی امارت اسلامی، این پروژه قابل اجرا است.»
نامبرده خاطرنشان کرد که پروژههای بزرگ امارت اسلامی به یک جهت ویژۀ کشور محدود نمیشود.
این در حالی است که مطالعات امکانسنجی این کانال بزرگ در سال ۱۳۹۷ آغاز شده بود و کار آن در سه فاز تکمیل خواهد شد.
به گفتۀ مقامات، تمام کارهای این پروژه به هزینۀ ۶۰ میلیارد افغانی از بودجۀ ملی کشور و از سوی شرکت انکشاف ملی افغانستان عملی میشود.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP