بامیان (پژواک، ۱۹ میزان ۱۴۰۲): مسؤولین محلی در بامیان در مراسم تجلیل از روز جهانی تغییر اقلیم از مردم خواستند که در حفاظت و نگهداری از محیط زیست همه فعال باشند.
محمدابراهیم دادفر، رئیس ادارۀ محیط زیست ولایت بامیان در این برنامه گفت که از روز جهانی تغییر اقلیم به منظور انسجام و هماهنگی بیشتر برای رسیدهگی به مشکلات ناشی از تغییر اقلیم و حفاظت بهتر از محیط زیست تجلیل گردید.
به گفتۀ وی، این برنامه با همکاری موسسۀ تحفظ حیات وحش (WCS) امروز در مرکز بامیان تدویر یافت تا مشکلات تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن مورد بررسی قرار گرفته و همه بهعنوان فعالان محیط زیستی در راستای حفاظت و نگهداری محیط زیست بسیج و هماهنگ گردند.
همچنان، داکتر دولتشاه پویش، استاد پوهنتون بامیان روی پیامدهای تغییر اقلیم صحبت نموده گفت که تغییرات اقلیمی به اثر استفادۀ بیرویۀ انسانها از منابع و تولید گازات گلخانهیی بهوجود میآید که زندهگی بشر را در سطوح مختلف با تهدید جدی مواجه میسازد.
به باور وی، افزایش درجۀ حرارت، ذوب شدن یخچالها، افزایش حوادث طبیعی، خشکسالیهای پیهم، برف و بارانهای بیموقع از مهمترین اثرات منفی تغییرات اقلیمی میباشد که در ابعاد مختلف زندهگی مردم کشورهای جهان سوم را بیشتر دچار مشکل ساختهاست.
وی تصریح کرد: «چون زندگی یک سوم مردم بامیان وابسته به زراعت می باشد و تغییرات اقلیمی با افزایش خشک سالی، باران های بی موقع و افزایش حادثات طبیعی بیشتر مصوونیت غذایی باشندهگان محل را مورد تهدید قرار میدهد.»
همچنان قدرتالله رها، رئیس موسسۀ تحصیلات عالی بامیان گفت که افغانستان بهعنوان یک قربانی، همواره مورد تهدید قرار گرفته و در عین حال هیچ نقش در افزایش آلودهگی هوا و ایجاد تغییرات اقلیمی ندارد.
به گفتۀ وی، طی چند سال اخیر قطع جنگلات، استفادۀ بیرویه از منابع، کاهش سطح آب و افزایش حوادث طبیعی تداوم زندهگی را دچار مشکل ساختهاست.
وی از مسؤولین، موسسات همکار و نهادهای اکادمیک خواست تا هماهنگی و تحقیقات علمی را جهت شناسایی چالشهای ناشی از تغییرات اقلیمی و راهحلهای موجود روی دست گیرند تا از وقایع و پیامدهای ناگوار آن در آینده جلوگیری گردد.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP