Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

مردم مارجۀ هلمند: اگر خشکسالی ادامه یابد مجبور می‌شویم مناطق خود را ترک کنیم

 لشکرگاه (پژواک، ۲۳ جدی ۱۴۰۲): مردم ولسوالی مارجۀ هلمند می‌گویند که از اثر خشکسالی کشتزارها و باغ‌های شان از بین رفته و اگر وضعیت به همین منوال ادامه یابد، مجبور هستند به سایر مناطق بیجا شوند.

نعمت‌الله دلسوز، باشندۀ بلاک لیسۀ این ولسوالی به آژانس خبری پژواک گفت، اگر حکومت از بند کجکی به این ولسوالی آب ندهد، زمین‌ها و باغ‌‌های آن‌ها از حاصل باز می‌ماند و خشک می‌گردد.

 وی افزود: «این ولسوالی با خشکسالی شدیدی رو به‌رو است، اگر حکومت توجۀ جدی  نکند، مردم مارجه با مشکلات شدیدی رو به‌رو خواهند شد، مردم مهاجر خواهند شد و این منطقۀ سرسبز به دشت‌ و بیابان تبدیل خواهد شد.»

وی می‌گوید، چاه‌های عمیق را حفر کردند اما با عمق ۱۵۰ متر فقط دو انچ آب می‌دهد که برای آبیاری کشتزارهای آن‌ها بسنده نیست.

در عین حال، فیض‌الله فیضان یکی از باشنده‌گان منطقۀ چهارراهی بزرگ این ولسوالی می‌گوید، مانند گذشته از بند کجکی آب زیاد را بدست نمی‌آورند؛ از همین رو باغ‌های‌ شان با خطر از بین رفتن مواجه است.

موصوف می‌گوید: «درختان ۶۰ ساله در مارجه خشک شده‌‎است و مشکل بزرگ دیگر این است که سطح آب زیرزمینی بسیار کاهش یافته‌است، علت عمدۀ آن این است که آب‌های جاری وجود ندارد و روز به روز سطح آب زیرزمینی کاهش می‌یابد.»

همچنان، مولوی گل‌محمد ناظم، ولسوال این ولسوالی به آژانس خبری پژواک گفت، مشکلات مردم مارجه را در نظر دارند و برای پیدا کردن یک راه حل برای آن تلاش می‌کنند.

وی می‌گوید: «مشکل بزرگ خشکسالی است، آب نیست اما زمانی‌که مردم گندم کشت می‌کردند به همکاری والی هلمند یک بار برای شان آب داده شد، اما اگر در آینده بارنده‌گی‌ها صورت گیرد، این مشکل حل خواهد گردید.»

از سویی هم، حاجی محمدیعقوب قایم، رییس حوزۀ فرعی دریایی هلمند می‌گوید، ما حق تعیین شدۀ آب را به تمام ولسوالی‌ها دادیم.

قایم به پژواک گفت، با در نظرداشت مقدار تعیین شده به تمام ولسوالی‌ها آب می‌دهد، اما در حال حاضر آب در بند کجکی کاهش یافته‌است که با افزایش بارنده‌گی‌ها این مشکل حل خواهد شد.

موصوف می‌گوید: «اگر مردم مارجه می‌گویند حق‌آبۀ ما کم است، این مشکل را مردم همه ولسوالی‌ها دارند، در اصل آب کم است، در گذشته آب می‌امد، ما به ۵ لک و ۲۰ هزار جریب زمین تقسیم کرده بودیم، اکنون نفوس افزایش یافته‌است، زمین‌های للملی آباد شده‌است، اکنون مجبور هستیم این آب کم را به هفت لک جریب زمین توزیع کنیم.»

به گفتۀ وی، آن‌ها  ماهی ده روز به هر ولسوالی آب می‌دهند، اما می‌‌افزاید که در این مدت نیز به گونۀ کامل تمام زمین‌ها را آبیاری کرده نمی‌تواند.

شایان ذکر است که به گفتۀ مقامات محلی هلمند، حدود دو هزار خانواده به دلیل خشکسالی از برخی ولسوالی‌های شمالی این ولایت مجبور به ترک محلات خود شدند و به سایر ولایات از جمله مرکز لشگرگاه کوچ کرده‌اند.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر