هرات (پژواک، ۴ ثور ۱۴۰۳): بندر تورغندی ولایت هرات که یکی از مهمترین مراکز تجاری در حوزۀ غرب کشور بهشمار میرود، مسؤولین و کسبهکاران میگویند که کار و فعالیت تجاری در این بندر نسبت به گذشته بهتر شدهاست.
افزایش فعالیتهای تجاری در بندر تورغند نتیجۀ عوامل مختلفی همچو داشتن میدانهای وسیع تخیله و بارگیری اموال تجاری، رفع چالشهای تجاری، ایجاد استراحتگاهها برای کارگران، تجار و اتباع خارجی عنوان میشود.
کارگران و کسبهکاران که در این بندر تجاری مشغول کار و فعالیت اند، از مصروفیت و کار روزمرۀ شان رضایت داشته، از حکومت میخواهند تا در ایجاد تسهیلات بیشتر برای تاجران تلاش نمایند.
فضلاحمد، یک تن از کارگران در بندر تورغندی هرات در صحبت با خبرنگار آژانس خبری پژواک گفت که نسبت به گذشته وضعیت کار در این بندر بهتر شده و از پنج ماه به اینسود در این بندر مصروف کار است که تاکنون بیکار نشدهاست.
موصوف افزود، در این بندر تجاری حدود ۸۰۰ کارگر روزانه در قسمت تخلیه و بارگیری مصروف کار بوده که در یک هفته دو الی سه میلیون افغانی برای این تعداد از کارگران از سوی تاجران دستمزد پرداخت میشود.
از سوییهم، رامین احدی یک تن از بارچلانهای بندر تورغندی میگوید که نظارت در این بندر زیاد بوده و بهصورت درست بار تخلیه و بارگیری میشود و در این بندر حدود ۲۰ الی ۲۵ بارچلانی فعالیت دارند که هر کدام آن امورات کاری حدود بیست شرکت تجاری را به پیش میبرند.
از سوی دیگر، مولوی همایون همت معاون کمیساری بندر تورغندی میگوید که در این بندر روزانه ۷۰ الی ۸۰ موتر از هرات به سوی ترکمنستان رفته و از طرف مقابل نیز روزانه حدود ۶۰ موتر باربری از طریق بندر تورغندی وارد این ولایت میشود.
به گفتۀ وی، این روند نسبت به سال گذشته پنجاه درصد افزایش یافته که این تعداد از هر دو طرف قبلا به صد موتر میرسید و در بخش خط آهن نیز در گذشته یک قطار روزانه در بندر تورغندی بار تخلیه مینمود که اکنون روزانه ۲ الی ۳ قطار با واگونهای بیشتر بار را تخلیه میکنند.
وی مشکل بندر تورغندی در قسمت تجارت را نبود ویزه برای تجار افغان از سوی کشور ترکمنستان دانسته میگوید که حکومت افغانستان برای تجار ترکمنستانی ویزه میدهد و از نهادهای مربوطه خواستار رسیدهگی به این مشکل است.
موصوف افزود، معاملات تجاری بین دو طرف در بازارچۀ مشترک تورغندی صورت میگیرد، اما تاجران افغان نمیتواند به ترکمنستان وارد شوند، بلکه اموال وارده در بندر متذکره توسط تاجران ترکمنستانی بالای تاجران افغان فروخته میشود.
او پیرامون نوعیت کالاهای تجاری در این بندر گفت که اقلام صادراتی افغانستان از طریق تورغندی بیشتر میوۀ خشک، آب انار، نوشیدنی ها، کچالو، مالته وغیره میباشد و اقلام وارداتی نیز گاز، تیل، گندم، آرد، تکه وغیره است.
معاون کمیساری بندر تورغندی دلیل افزایش تجارت در این بندر را تامین امنیت دانسته میگوید، امارت اسلامی در تلاش تأمین امنیت تجار بوده و برای تاجران سهولتهای لازمه را جهت افزایش تجارت شان فراهم ساخته و میسازد.
با این همه، مسؤولین محلی ولایت هرات نیز بر رفع چالشهای تاجران تاکید داشته میگویند، موضوعات مربوط تجارت که به مسؤولین امارت اسلامی در هرات راجع گردد، به زودترین فرصت به آن رسیدهگی خواهند کرد.
مولوی نثاراحمد الیاس، سخنگوی مقام ولایت هرات ضمن بیان این مطلب گفت که بعد از تحولات سیاسی در کشور٫ در راستای ویزه برای اتباع کشور مشکلاتی بوجود آمده و تاکنون اقدامات زیادی در این راستا صورت گرفتهاست.
موصوف افزود، مسؤولین ذیربط تلاش میکنند تا نه تنها در بخش ویزه، بلکه در بخشهای ترانسپورت، ترانزیت وغیره نیز به مشکلات رسیدهگی شود.
تماس با ما
خبرنامه
ارسال گزارش
اپلیکیشن موبایل پژواک