Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

شماری از کودکان کارگر در بغلان می‌گویند، به دلیل فقر از آموزش محروم شده‌اند

پلخمری (پژواک، ۷ جوزا ۱۴۰۳): شماری از کودکان کارگر در پلخمری، مرکز ولایت بغلان می‌گویند که به دلیل فقر به کار کردن رو آورده‌اند و اکنون از آموزش محروم هستند.

آنان می‌گویند، به دلیل فقر مجبور به انجام کارهای شاقۀ مختلف در شهر هستند و می‌افزایند که هیچ امیدواری به آیندۀ شان ندارند.

صفت‌الله ۱۰ ساله که از دو سال به این‌سو در شهر پلخمری مصروف جمع‌آوری قطی و پلاستیک از روی کثافات است، می‌گوید: «هر روز صبح با پدرم به شهر می‌آیم، زباله‌ها را جمع‌آوری می‌کنم، به پدرم گاهی کار پیدا می‌شود و گاهی نه، اما مه تنها پول نان خشک را پیدا می‌توانم.»

وی می‌گوید، در صنف اول مکتب است اما به دلیل بیکاری پدرش و فقر مجبور است که به مکتب نرود و در شهر زباله جمع‌آوری کند.

فرشید ۱۵ ساله، کودک دیگری که در یک دوکان فلزی‌کاری در شهر پلخمری کار می‌کند می‌گوید، شاگرد صنف هفتم است و به دلیل که مجبور است کار کند و درآمد داشته باشد، هر روز نمی‌‎تواند به مکتب برود.

وی می‌گوید، رفتن به مکتب و پوهنتون یکی ارزوهایش است، اما به دلیل فقر و بیکاری مجبور است کار کند.

صداقت ۱۶ ساله نیز در نقطۀ دیگر از این شهر داستان مشابه دارد.

او می‌گوید، او و پدرش مسؤولیت یک خانوادۀ ۹ نفره را برعهده دارند؛ به همین دلیل مکتب را ترک کرده و به کار کردن روی آورده‌است.

وی همراه پدرش از صبح تا شام در شهر کراچی‌وانی می‌کند.

این کودکان خواستار کمک از امارت اسلامی و نهادهای مددرسان اند تا از کارگری نجات یافته و آموزش را فرا گیرند.

در همین ‎حال، ریاست کار و امور اجتماعی بغلان نیز مشکلات کودکان کارگر را می‌پذیرد و می‌گوید، به همین منظور طرحی را تهیه کرده که پس از تصویب تطبیق خواهد شد.

قاری نصرت‌الله پارسا، رئیس کار و امور اجتماعی این ولایت به آژانس خبری پژواک گفت، بر اساس سروی سال گذشتۀ صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف)، حدود ۱۴ هزار کودک در این ولایت مصروف کارهای شاقه می‌باشند.

وی گفت، طرحی به‌‎منظور حمایت مالی و شامل شدن این کودکان در مکاتب را ایجاد کرده که با عملی شدن آن میزان کودکان کارگر در این ولایت کاهش خواهد یافت.

وی همچنین گفت، سال گذشته برای ۵۰ کودک کاگر صنوف محلی را ایجاد کرده بودند که تنها شش ماه از سوی یک مؤسسه حمایت مالی می‌شد، اما اکنون تلاش دارند تا این صنوف را دوباره فعال سازند و کودکان محروم از آموزش بتوانند در آن درس بخوانند.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر