لشکرگاه (پژواک، ۲۷ سرطان ۱۴۰۳): شماری از باشندهگان ولسوالی نهرالسراج هلمند از عدم دسترسی به آب آشامیدنی صحی شکایت داشته میگویند که به دلیل این مشکل تعداد زیادی از افراد به بیماریهای گوناگون مبتلا شدهاند.
اسلامالدین یکی از باشندهگان منطقه سیمتۀ ولسوالی نهرالسراج ولایت هلمند به آژانس خبری پژواک گفت، آب آشامیدنی صحی در منطقۀ شان پیدا نمیشود.
وی افزود: «کلان سالان و کودکان زیادی بهشمول ما در این منطقه به بیماریهای مختلف مبتلا شدهاند، اینجا آب برمهها ترش و یا تلخ شدهاست، همه روزه بیماران خود را به داکتران میبریم، اکثریت شان به دلیل این آبها جان خود را از دست میدهند.»
عبدالله یکی از باشندهگان این منطقه گفت که بزرگترین مشکل در منطقۀ شان نبود آب آشامیدنی صحی است که تعداد زیادی از مردم را بیمار کردهاست.
وی گفت: «آب ما آنقدر ترش و تلخ است، اگر کلان سالان و کودکان آن را بنوشند، به بیماری اسهال و سایر بیماریها مبتلا میشوند، مردم فقیر هستند، نمیتوانند خود را تداوی کنند.»
در عین حال، یکی از دهاقین محمدقاسم نیز میگوید: «نبود آب آشامیدنی صحی برعلاوۀ انسانها به زراعت نیز آسیب زیادی وارد کردهاست، هر چیزی که کشت کنیم، نمیروید و اگر بروید رشد نمیکند.»
آنها از حکومت و ادارات کمکرسان میخواهند که شبکههای آب آشامیدنی صحی را در منطقۀ شان اعمار کنند.
در عین حال، مسؤولین ریاست صحت عامۀ هلمند نیز میپذیرند که دسترسی مردم به آب آشامیدنی صحی در ولسوالی نهرالسراج محدود شدهاست.
داکتر سیداحمد سعید، رییس این ریاست به پژواک گفت: «خشکسالیهای گذشته دسترسی مردم را به آب آشامیدنی صحی در این ولایت دشوار کرده که از آب ناپاک استفاده میکنند، به دلیل همین آبهای ناپاک مردم به بیماریهای محرقه، اسهال و سایر بیماریها مبتلا میشوند.»
وی میافزاید، ۶۰ درصد مردم در این ولایت به آب آشامیدنی صحی دسترسی ندارند و به گفتۀ او، اگر مردم به آب آشامیدنی صحی دسترسی پیدا کنند، واقعات بیماریهای اسهال و محرقه کاهش خواهد یافت.
از سوییهم، مسؤولین ریاست انکشاف دهات میگویند، درخواستهای مردم مبنی بر اعمار شبکههای آبرسانی در برخی ولسوالیها بهشمول ولسوالی نهرالسراج را با مرکز در میان گذاشتهاند.
مولوی محمدنبی مولانا، معاون این ریاست گفت: «ما در آغاز سال برخی عرایض در مورد عدم دسترسی مردم به آب آشامیدنی صحی را جمعآوری کردیم و به وزارت ارسال کردیم و منظوری بعضیها نیز آمده که اکنون کارهای آن در ولسوالیهای سنگین، بغنی، نوزاد، گرمسیر، کجکی و واشیر جریان دارد.»
گفتنی است، سطح آب زیرزمینی در شمار زیادی از ولایات کشور به دلیل خشکسالیهای سالهای اخیر کاهش یافتهاست که به دلیل آن دسترسی مردم به آب آشامیدنی صحی محدود شدهاست.
بازدیدها: 240
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP