فیروزکوه (پژواک، ۱۳ اسد ۱۴۰۳): زنان متشبث و تجارتپیشه در غور از کمرنگ شدن کاروبارشان شکایت دارند، از حکومت و مؤسسات کمککننده میخواهند که آنان را مورد حمایت قرار دهند و نیز به ایجاد یک مرکز ویژه برای آنان در این ولایت اقدام شود.
گلافروز ۴۲ ساله که با سرمایۀ ۳۰هزار افغانی یک کارگاه خیاطی را در گوشهیی از شهر فیروزکوه، مرکز ولایت غور ایجاد کرده به آژانس خبری پژواک گفت که با ایجاد کارگاه خیاطی در کنار اینکه خانوادۀ خود را اعاشه میکند، برای ده زن دیگر زمینۀ یادگیری حرفۀ خیاطی را نیز مساعد کردهاست.
موصوف افزود: «در حدود دو سال میشه که کارگاه خیاطی را راهاندازی کردیم، هدف از ایجاد کارگاه خیاطی این است که مشکلات اقتصادی خودم هم مرفوع شود و دیگه این که بتوانم برای دیگر خانمها هم مصروفیت را ایجاد کنم تا از این طریق کسب درآمد داشته باشند.»
وی اما میگوید که نسبت به اوایلی که دو سال قبل این کارگاه را ایجاد کرده بود، کاروبارش کمرنگ شده و اگر به این منوال ادامه داشته باشد، ممکن با سقوط مواجه شود.
خانم فروتن از حکومت سرپرست و مؤسسات کمککننده میخواهد که زنان تجارت پیشه و متشبث در این ولایت را مورد حمایت قرار داده تا از ورشکستگی نجات یابند.
به گفتۀ او، در کنار فراهم شدن برنامههای ارتقای ظرفیت و آموزشی برای زنان متشبث این ولایت یک مرکز ویژۀ تجارتی ایجاد گردد.
از سوییهم فیروزه نادری، یک تن دیگر از زنان تجارت پیشه در ولایت غور نیز از کاهش کاروبار خود و سایر زنانی که در بخش صنایع دستی کار میکنند، سخن میزند.
موصوف افزود: «خواست ما این است که دولت و مؤسسات به کاری که ما میکنیم توجه داشته باشه و صنایع دستی یا لباس که میدوزیم زمینۀ فروش آن را در بازارهای کشور و حتی در بیرون از کشور فراهم کنند تا هم کار ما رونق پیدا کنه و هم ما و دیگر زنان تشویق به کار شویم و بیشتر تلاش کنیم.»
منبع همچنان از امارت اسلامی میخواهد که برای زنان مشبث مرکز تجارتی ویژه را ایجاد کند تا آنان بتوانند در یک مرکز بهطور منظم و منسجم فعالیت داشته باشند.
گلچهره، از دیگر زنان غوری است که روزانه در محلۀ شان کار خیاطی و خامکدوزی را میکند، او نیز بر حمایت از زنان تجارت پیشه و کارآفرین تاکید میکند و خواستار حمایت مالی و فراهمسازی زمینۀ فروش تولیدات زنان در بازارها است.
وی تصریح میکند که با تواناییهای دستی شان میتوانند نقش خوبی را در توسعه و رشد اقتصادی کشور بازی کنند و این مسئوولیت امارت اسلامی است که در هر شرایط از کار زنان تجارت پیشه حمایت کند.
وی علاوه نمود: «کار خیاطی هم میکنیم و خامکدوزی هم، چند تا از زنان و دختران دیگر هم با من کار میکنند و ما انتظار داریم تا بیشتر از طرف دولت و موسسات حمایت شویم تا بتوانیم با کار دستی خود در رشد و توسعۀ اقتصاد کشور گامهای بلندتری را برداریم و کار کنیم.»
با این همه، مسؤولان در اتاق تجارت و صنایع زنان غور میگویند که آنان در کنار حمایت از زنان تجارتپیشه تلاش میکنند تا بازار برای فروش صنایع دستی زنان متشبث به حمایت حکومت سرپرست ایجاد نمایند.
سکینه روفی، مدیر اجرائیۀ اتاق تجارت و صنایع زنان غور میگوید: «زنان تجارت پیشه از طرف اتاق و دولت مورد حمایت قرار دارند و هیچ مانعی سر راه شان نیست و قرار است که بهزودی بازار مخصوص برای خانمهای متشبث در این ولایت ساخته شود.»
وی همچنان گفت که اتاق تجارت و صنایع زنان غور برنامههای آموزشی را به هدف رشد زنان و تجارت شان روی دست دارد.
براساس معلومات منبع، در حال حاضر حدود ۲۰۰ خانم تجارتپیشه در بخشهای خیاطی، آشپزی، صنایع دستی، قالینبافی، مرغداری و نیز در بخش زراعت فعالیت دارند.
Views: 235
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP