هرات (پژواک، ۱۷ اسد ۱۴۰۳): مسؤولین شفاخانۀ حوزوی هرات میگویند که مراجعه بیماران به این شفاخانه بهگونه روزافزون افزایش یافته، اما کمبود بودجه، توسعه و خدمترسانی خوب در این شفاخانه را با چالش مواجه کردهاست.
به گفتۀ این مسؤولین، شفاخانۀ حوزوی ولایت هرات با داشتن تعداد مشخصی از تختهای بستر و امکانات طبی محدود در بخش لابراتوار، مرکز اصلی درمانی در حوزۀ غرب کشور محسوب میشود.
داکتر محمدعارف جلالی، سرطبیب شفاخانۀ حوزوی هرات در صحبت با آژانس خبری پژواک گفت که مشکلات فوق سبب شده تا انگیزۀ کار میان کارمندان این شفاخانه نیز کمتر شود؛ چون نظر به تعداد انبوهی مراجعین، شفاخانۀ حوزوی هرات نیاز به حمایت بیشتر دارد.
موصوف افزود، در حال حاضر کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ حمایت مالی خود را از شفاخانۀ حوزوی قطع نموده و اکنون این شفاخانه در بخشهای تیل، امبولانس، اکسیجن طبی، گاز، لابراتوار، غذای مریضان و پرسونل با کمبود بودجه روبهرو شدهاست.
جلالی با اشاره به مصارف گزاف شفاخانۀ حوزوی این ولایت میگوید که قبلاً در پهلوی وزارت صحت عامه مؤسسات نیز در بخش مصارفات شفاخانۀ حوزوی همکاریهای لازم را مینمودند که اکنون این همکاریها صورت نمیگیرد و شفاخانه با کمبود بودجه روبهرو است.
جلالی ضمن خواستار حمایت از شفاخانۀ حوزوی این ولایت گفت، نیاز است تا مؤسسات همکار نیز در کنار حکومت در این زمینه توجۀ لازم نموده و مانند قبل به همکاریهای شان ادامه دهند.
سرطبیب شفاخانۀ حوزوی هرات همچنان گفت، این شفاخانه که روزانه از ۱۸۰۰ الی ۲۰۰۰ تن از مراجعین دارد، دارای ۶۵۰ بستر میباشد که این تعداد بسترها کفایت نمیکند.
از سوییهم، داکتر برکتالله محمدی ترینر متخصص بخش مغر و اعصاب در شفاخانۀ حوزوی هرات میگوید که در این شفاخانه با امکانات دست داشته عملیاتهای بزرگ مختلفالنوع برای تمامی سنین انجام شدهاست.
داکتر محمدی گفت که تنها در سال گذشته در بخش مغز و اعصاب بیش از ۵۰۰ عملیات صورت گرفته که این عملیات در بخشهای تومورهای مغزی، دیسک کمر، ضربات مغزی و خونریزیهای مغزی بودهاست.
شماری از مریضداران نیز میگویند که در شفاخانۀ حوزوی پرسونل مجرب برای تداوی و عملیاتهای صغیره و کبیره موجود بوده، اما نیاز به وسایل و امکانات بیشتر احساس میشود.
حاجی نیک محمد، یک تن از باشندهگان ولایت بادغیس در صحبت با پژواک گفت، از پنج ماه به اینسو مريض دارد كه با چندين بار سفر به هرات حالا تنها در شفاخانۀ حوزوی اين ولايت مريضى و مشكل مریضاش تشخیص شدهاست.
به گفتۀ وى، مريضاش در قسمت سر تومور دارد و حدود ده شب است که در شفاخانۀ حوزوى اين ولايت بستر و تحت تداوى قرار دارد.
موصوف تصريح كرد كه شفاخانۀ حوزوى هرات با داشتن داكتران مجرب به مريضان رسيدهگى میكنند و حالا وضعيت مریضاش نيز اميدواركننده است.
به گفتۀ وی، اگر وضعيت صحى مریضاش زودتر بهبود يابد به کشورهای دیگر جهت تداوى نخواهند رفت، اما نیاز است که امکانات بیشتر در اختیار این شفاخانه قرار داده شود.
حبیبالله، يک تن از باشندهگان ولايت هرات نيز میگوید، پسر خردسالاش كه دو ماه قبل در ایران به سرش ضربه خورده بود، حالا جهت تداوى به شفاخانه حوزوى اين ولايت آوردهاست.
وى ضمن ابراز رضايت از داکتران اين مركز درمانى گفت :«نباید ما به کشورهای دیگر جهت تداوى مريضان برویم؛ چون داكتران ما و شما توانايى خوب دارند و بايد از اين هستهها حمايت و استفاده صورت گيرد.»
با این حال، آگاهان صحی در هرات میگویند که کمبود بودجه برای شفاخانۀ حوزوی قابل نگرانی میباشد.
داکتر نثاراحمد مصدق، رئیس اتحادیۀ داکتران ولایت هرات میگوید که ارایۀ خدمات صحی نیازمند بودجۀ کامل و مشخص میباشد که اگر این بودجه ناکافی باشد، افراد زیادی به مشکلات مختلفی روبهرو میشوند.
در زمینه خواستیم نظر ریاست صحت عامۀ این ولایت را با خود داشته باشیم، اما تا نشر این گزارش موفق به این کار نشدیم.
براساس معلومات مسؤولین در شفاخانۀ حوزوی هرات، این شفاخانه طی سه ماه اول سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۷۱ هزار مریض را راجستر نموده که در این مدت بیش از ده هزار عملیاتهای مختلفالنوع نیز صورت گرفتهاست.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP