Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

«در پلان پنج ساله ساخت بند‌ کنر و ۵۸ بند بزرگ و متوسط دیگر شامل است»

«در پلان پنج ساله ساخت بند‌ کنر و ۵۸ بند بزرگ و متوسط دیگر شامل است»

author avatar
27 Oct 2024 - 19:37
«در پلان پنج ساله ساخت بند‌ کنر و ۵۸ بند بزرگ و متوسط دیگر شامل است»
author avatar
27 Oct 2024 - 19:37

کابل (پژواک، ۶ عقرب ۱۴۰۳): معین وزارت آب و انرژی افغانستان می‌گوید، در پنج سال آینده به شمول دریای کنر روی دریاهای کشور ۵۹ بند بزرگ و متوسط اعمار می‌کنند و در پلان بلندمدت ساخت ۱۸۴ بند بزرگ شامل است.

انجینیر مجیب‌الرحمن عمر اخندزاده، معین امور آب وزارت آب و انرژی افغانستان در مصاحبۀ ویژه با آژانس خبری پژواک گفت، در مناطق مختلف کشور برای مهار کردن آب، سیراب کردن زمین و تولید برق پلان‌های ساخت بندهای بزرگ و متوسط را ساخته‌اند که از طریق آن نه تنها هزارها هکتار زمین سیراب خواهد شد، بلکه برق تولید و برای هزاران تن زمینۀ کار نیز فراهم خواهد شد.

موصوف گفت، در پلان بلندمدت این وزارت ساخت ۱۸۴ بند بزرگ روی تمام دریاهای کشور شامل است که بر اساس تخمین، برای این پروژه‌ها به حدود ۱۳.۵ میلیارد دالر نیاز است.

وی افزود، با ساخت این بندها ۱.۲ میلیون هکتار زمین سیراب خواهد شد، حدود ۱۱ میلیارد متر مکعب زمین مهار خواهد شد، ۳۶۵۱ میگاوات برق تولید و برای حدود ۲.۳ میلیون تن زمینۀ کار فراهم خواهد شد.

وی می‌گوید، در پلان پنج سال آیندۀ وزارت آب و انرژی ساخت ۵۹ بنده کلان و متوسط شامل است که با تکمیل شدن آن ۷۴۰ هزار هکتار زمین سیراب و پنج میلیارد متر مکعب آب مهار خواهد شد.

به گفتۀ وی، این بندها روی موقعیت‌ها و دریاهای مختلف کشور مانند دریای کنر، کابل، ورسج، کوکچه و لورا ارغستان اعمار می‌گردد.

بر اساس معلومات موصوف، در امتداد دریای کنر ساخت شماری از بندها شامل است که اکنون در دشت گمبیری کارهای دیزاین ساخت یک بند تکمیل گردیده و هر چه زودتر کارهای ساختمانی آن نیز آغاز خواهد شد.

وی می‌گوید، این بند روی دریای کنر هر سال سه میلیارد متر مکعب آب را مهار خواهد کرد که از طریق آن دشت گمبیری سیراب و به بند رونته و کانال ننگرهار نیز آب خواهد رسید.

وی می‌افزاید، ساخت بند روی دریای کنر به بودجۀ ویژه ضرورت دارد و این بندهای تنها به کمک مردم تکمیل شده نمی‌تواند.

وی گفت: «کارهای بازسازی بندهای آب در کشور جریان دارد؛ به عنوان مثال کار بخش اول فاز دوم بند کجکی تکمیل شد که از طریق آن زمینۀ تولید ۵۰ میگاوات برق فراهم شده‌است. بخش دوم آن که در بخش افزایش پرچاوی است، بیش از ۴۰ درصد کار آن تمام شده‌ و با این یک میلیارد مترمکعب آب دیگر نیز مهار خواهد شد. بند کمال خان که قبلا به گونۀ نمایشی افتتاح شده بود، اکنون تمام کارهای آن تکمیل شده‌است و در آینده نزدیک به بهره‌‌برداری سپرده خواهد شد.»

وی همچنان گفت، کارهای آخر بند شاه و عروس نیز جریان دارد و انتظار می‌رود که در مدت یک ماه به بهره‌برداری سپرده شود، همچنان کارهای بند بخش‌آباد، توری و دهلی نیز جریان دارد.

به گفتۀ موصوف، یک بخش بند خروار در ولایت لوگر تکمیل شده‌است و بخش دیگر آن در حال جریان تدارکاتی است، همچنان کار روی بند سرخاب جریان دارد، بند مهم شاه‌توت که در کابل است، در حال جریان تدارکاتی است و سروی بندهای کوکچه، زردآلو و کیله‌کی نیز صورت گرفته‌است که به زودی کار ساختمانی آن نیز آغاز خواهد شد.

وی گفت که برای مقابله با مشکلات کمبود آب در کشور گام‌های برداشته شده‌ که مناطق زیاد سروی شده، شماری از پروژه‌ها تکمیل شده و کار سایر پروژه‌ها جریان دارد.

وی می‌گوید، تغییرات اقلیمی و جنگ روی مدیریت آب تاثیر منفی گذاشته‌است، اما به گفتۀ او، برای مدیریت بهتر آب قوانین و پالیسی ترتیب و برای تصویب به رهبر ا.ا فرستاده شده‌است.

وی می‌گوید، حکومت سرپرست در مورد دریای هلمند یک معاهدۀ سابقه با ایران دارد که بدون این با هیچ کشور دیگر در این بخش قرارداد ندارد.

وی می‌افزاید که موضع حکومت افغانستان استفاده مفید از آب است، نمی‌خواهد که حق سایر کشورها ضایع شود و یا اجازه دهد که سایر کشورها در بخش آب افغانستان خواست‌های بی‌جا را مطرح کنند.

وی از هموطنان خواست که در استفاده از آب احتیاط و از مصرف بی‌جا آن جلوگیری کنند.

بازدیدها: 224

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر