سرپل (پژواک، ۱۹ قوس ۱۴۰۳): برخی دهاقین در سرپل با اشاره به ممنوعیت کشت کوکنار از سوی حکومت، خواستار معرفی کشت بدیل میباشند، ریاست زراعت اما میگوید که برنامههای خوبی را جهت بهبود سیستم زراعت معرفی کردهاست.
عبدالحی از دهقانان ولسوالی سیدآباد سرپل میگوید، سه سال است که مطابق دستور حکومت از کشت کوکنار دست کشیده و اکنون انتظار دارد که حکومت بدیل مناسب کشت کوکنار را معرفی کند که سودآور باشد و بازار پایداری داشته باشد.
وی افزود: «کشت کوکنار غيرقانونی است و صحت انسانها را در معرض خطر قرار میدهد، از منع کشت آن احساس خوبی دارم، اما از حکومت سرپرست میخواهم بدیل کشت کوکنار را برای دهاقین معرفی کند که بازار آن پایدار و به سود دهقان باشد.»
موصوف تصریح کرد، هرچند محصولاتی مانند پیاز و هنگ میتواند جایگزین کشت کوکنار باشد، اما بازار آن ثابت نیست و نوسانات قیمت، دهاقین را با ضرر مواجه میکند.
حسن، یک تن دیگر از دهاقین ولسوالی سیدآباد سرپل گفت: «دهقانان از طریق زراعت نان پیدا میکنند، نبود آب کافی، قیمت بالای کود و ادویهجات، دهاقین را مجبور کرده به کشتهایی روی آورند که کمهزینه باشد، کوکنار از جمله این کشتها بود، اما اکنون کشت آن منع اعلام شدهاست.»
او خواستار معرفی کشت بدیلی شد که در بازارهای جهانی جایگاه داشته باشد و منافع دهاقین را تضمین کند.
ابراهیم، از دهاقین دیگر ولایت سرپل با اشاره به مشکلات موجود گفت که خشکسالی، نبود بازار مناسب و ضعف در راهکارهای حمایتی از جمله مشکلات اصلی دهاقین این ولایت میباشد و اگر حکومت برنامههای جامع برای دهاقین ارایه دهد، این قشر میتواند به اقتصاد کشور کمک کند.
وی افزود: «از حکومت میخواهیم که برنامۀ جامع زراعتی را جهت بدیل کشت کوکنار برای زمین داران معرفی کند.»
در همین حال، داملا شریفالله مصدق آمر امور زراعتی ریاست زراعت سرپل گفت که این ریاست در سه سال گذشته در بخش تولید تخمهای اصلاحشده و شیوههای کشت هنگ دهاقین را آموزش داده و قطعات نمایشی گندم را جهت افزایش حاصلات به دهاقین توزیع کردهاند.
وی افزود، امارت اسلامی از چالشهای دهاقین آگاه است و سال به سال مشکلات آنها کاهش خواهد یافت و وزارت زراعت بارها برای دهاقین وعدۀ بهتر شدن سیستم زراعت را دادهاست و این امر به سر انجام خواهد رسید.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP