Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

زنان: نقش ما در پروسه صلح سمبوليک است

زنان: نقش ما در پروسه صلح سمبوليک است

author avatar
18 Feb 2018 - 15:29
زنان: نقش ما در پروسه صلح سمبوليک است
author avatar
18 Feb 2018 - 15:29

کابل(پژواک،٢٩دلو ٩٦): شمارى از زنان فعال، از آنچه که نقش سمبوليک زنان در پروسۀ صلح  مى خوانند، نگرانى نموده و مى گويند که در برنامه هاى کلان بخصوص پروسۀ صلح، به زنان نقش تصميم گيرنده داده نشده است.

نشست مقدماتى گفتمان "زنان و صلح: دستاوردها و چالش ها" که قرار است در حاشيه نشست دوم پروسه کابل تدويرشود، امروز به رياست حکمت خليل کرزى معين سياسى وزارت خارجه  و با اشتراک شمارى از زنان فعال، مقامات دولتى و سفراى کشورهاى خارجى، در وزارت خارجه برگزارگرديد.

فوزيه کوفى نماينده مردم بدخشان در ولسى جرگه گفت که زنان، نبايد قربانی صلح شوند، بل بايد تصميم گيرندۀ برنامه های کلان بخصوص پروسه صلح باشند.

از سويى هم حبيبه سرابی معاون شورای عالی صلح، شنيده نشدن درست صدای زنان را در داخل خود شورای عالی صلح، يکی از مهمترين چالش ها برای زنان عنوان کرده گفت که ١٢زن در شورای عالی صلح حضور دارند، که در تمام کميته های اين شورا فعاليت می‌کنند.

 اما وی افزود که بعضا در داخل شورای عالی صلح، فيصله های شورا  به زنان ابلاغ می ‌شود؛ به جای آن که در جريان تصميم گيری ها قرار داده شوند، زنان در جريان يک عمل واقع شده قرار می‌گيرند.

رولا غنی بانوی اول کشور، در يک پيام تصويرى که در  نشست امروز پخش شد گفت: "بياييد که بدانيم آوردن صلح آسان نيست، ما بايد تمام منابع  خود را در اختيار اين کار بگذاريم و زنان در پروسه  صلح  نقش  بارزی دارند."

وى افزود: "زنان به اندازه مردان از جنگ متضرر شده اند و به همين دليل، نقش زنان نيز در صلح مهم می باشد و بسيار خوشحال هستيم که روز  به روز اشتراک زنان در پروسه صلح بيشتر می شود."

تداميچی ياماماتو نماينده خاص سرمنشى سازمان ملل متحد در افغانستان، نيز نقش زنان را  در پروسه صلح مهم عنوان کرده، گفت: "سازمان ملل متحد، اشتراک زنان را در پروسه صلح يک اصل کليدی دانسته و اهميت ميدهد و ما سعی می کنيم که تمام نيروی خود را بخاطر آوردن صلح به خرچ بدهيم."

وی، اشتراک زنان را در پروسه صلح، حق اساسی شان عنوان کرده گفت که بايد زنان در ميز مذاکرات صلح بنشينند و از همه تصاميمی که در مورد صلح گرفته می شود، باخبر و در عمق صحبت های صلح دخيل باشند.

موصوف، با تاکيد براينکه پروسه صلح، بدون حضور زنان و يا حضور سمبوليک شان غيرعادلانه است افزود: "بايد تلاش شود که با حضور زنان در پروسه صلح، مخالفان را به چالش بکشانيم و اينکه آنان مجبور شوند که وضعيت مساويانه زن و مرد را بپذيرند."

ازسويى هم حکمت خليل کرزی معين سياسی وزارت امور خارجه که رياست نشست امروز را بر عهده داشت نيز گفت که نقش زنان در پروسه صلح مهم است.

وی افزود: "صلح، موضوع ملی است و تنها مربوط به دولت و مردان نيست، بلکه زنان نيز در جنگ قربانی  داده اند و نقش شان در آوردن صلح مهم می باشد و امروز، شماری از زنان را دعوت کرديم تا ديدگاه شان را در خصوص صلح داشته باشيم که نظر شان در مورد صلح چيست؟"

موصوف، از برگزاری نشست دوم پروسه کابل تا ده روز آينده خبر داده  و گفت که  حکومت دو سند را در مورد اجماع صلح و خطرات امنيتی، به شرکت کنندگان اين نشست ارايه می کند و می خواهد که ديدگاه هاي شان را در خصوص اين دو موضوع داشته باشد؛ تا حکومت مطابق به مشوره ها در مورد تامين صلح و جلوگيری از تهديدات تصاميم اتخاذ کند.

معين سياسی وزارت امور خارجه، گفت که حکومت وحدت ملی و مردم افغانستان، طرفدار صلح هستند و تلاش بر اين است که افغانستان ساحه همکاری باشد، نه ساحه تقابل کشورهای دوست و همکار.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر