یکتن از روانشناسان میگوید که رشد عاطفی کودکان از سن ۳ تا ۵ سالگی آغاز میشود؛ اگر والدین برای تربیت فرزندانشان در این دورۀ سنی روشهای درستی را انتخاب نکنند، در آینده پرخاشگر به بار خواهند آمد.
یکتن از روانشناسان میگوید که رشد عاطفی کودکان از سن ۳ تا ۵ سالگی آغاز میشود؛ اگر والدین برای تربیت فرزندانشان در این دورۀ سنی روشهای درستی را انتخاب نکنند، در آینده پرخاشگر به بار خواهند آمد.
قاری افغان برندۀ مقام سوم در بخش حسن تلاوت قرآنکریم در «دور نهم مسابقات بینالمللی حفظ و حسن قرائت قرآنکریم در ترکیه» میگوید که اهدافش بالاتر از این است و مردم افغانستان شاهد دستاوردهای بیشتر وی خواهند بود.
معین وزارت آب و انرژی افغانستان میگوید، در پنج سال آینده به شمول دریای کنر روی دریاهای کشور ۵۹ بند بزرگ و متوسط اعمار میکنند و در پلان بلندمدت ساخت ۱۸۴ بند بزرگ شامل است.
معاون وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگوید که افغانستان اکنون در بسیاری از بخشهای زراعت و مالداری به خودکفایی رسیده که با آن برای دهها هزار تن فرصتهای کاری نیز فراهم شدهاست.
رئیس عمومی ادارۀ تنظیم امور زندانهای کشور میگوید که در حال حاضر ۱۶ هزار مرد و کودک بهشمول یک هزار زن در محابس، توقیفخانهها و مراکز اصلاح و تربیت کشور به سر میبرند.
همزمان با سهسالگی حاکمیت دوبارۀ امارت اسلامی بر افغانستان محمدامین کریم از چهرههای سیاسی، تامین امنیت در کشور را یک دستاورد بزرگ خوانده، اما میگوید، عدم به رسمیت شناختن حکومت، مشکلات اقتصادی و نبود قانون اساسی از جمله چالشهای جدی در سه سال گذشته بودهاست.
یک دختر بهنام معصومه نظری که تحصیلاتش را تا مقطع لیسانس به پایۀ اکمال رسانده و یک رستورانت ویژۀ زنان را در پلخمری، مرکز ولایت بغلان ایجاد کرده میگوید، اگر حمایت شود، میتواند برای دهها زن دیگر زمینۀ کار را فراهم سازد.
یک جوان فقیر بهنام واجدالله در خوست که همه روزه قبل از رفتن به مکتب با کراچی دستی در شهر این ولایت کار میکرد، در آزمون کانکور امسال به پوهنځی طب کامیاب شدهاست.
فرید ذکریا، مردی که پس از ۴۴ سال از امریکا به افغانستان آمدهاست، میگوید که وضعیت کشور آن طوری که تبلیغ منفی میشد، نیست، از اوضاع اطمینان حاصل کرده و چند ماه بعد فامیلش را نیز به افغانستان خواهد فرستاد.
محمدآصف ننگ، یکی از مقامهای حکومت پیشین میگوید، امنیت در افغانستان بهگونۀ بهتر تأمین شده، دیپلماسی اقتصادی نیز موفق است، اما نیاز به قوانین حمایوی دارد و همچنان برای ثبات در کشور باید گامهای لازم برداشته شود.
یک متخصص نسایی ولادی میگوید، همانطوری که در زمان بارداری لازم است مادر تحت مراقبت داکتر قرار داشته باشد، پس از ولادت نیز ضروری است که برای مدتی تحت مراقبت باشد؛ زیرا عدم مراقبت پس از ولادت میتواند منجر به مرگ مادر نیز شود.
وزارت انرژی و آب افزایش بارندهگیهای اخیر را خوشبینانه میخواند و میگوید، جهت تقویت آبهای زیرزمینی طی بیش از دو سال گذشته ۷۰ چکدیم و ۳۶۰۰ چاه جذبی در مرکز و ولایتهای کشور حفر گردیدهاست.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP