زبان

ادارات دولتی پنجشیر چهار روز در هفته کار می کنند

جمعه الدین احمدی

۶ حوت ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۰

۱۷۳ بازدید

بازارک (پژواک، ۶حوت٩٠): ادارات دولتى در ولايت پنجشير بنا بر عدم موجوديت مامورين بلندرتبه، در روزهاى شنبه و پنجشنبه تعطيل بوده و تنها چهار روز در هفته فعاليت ميکنند.

بنابر نبود مامورین بلندرتبه در روزهای شنبه و پنج شنبه در پنجشیر، ادارات دولتی در این ولایت، تنها چهار روز در هفته فعال بوده و مشکلات مردم را حل می کنند.

مسوولین می گویند که اکثر رؤسا و مامورین بلندرتبۀ ادارات این ولایت، در کابل سکونت داشته و روزهای پنجشنبه و شنبه را نزد فامیلهای خود به سر می برند.

جان آقا امین رئیس کار و امور اجتماعی ولایت پنجشیر، به آژانس خبری پژواک گفت که غیرحاضری رؤسا و مامورین ادارات این ولایت، از ابتدای ارتقای پنجشیر به ولایت، وجود داشته است.

به گفتۀ وی، آنها پلان کار در ادارات را بر اساس مکاتیب وارده از کابل، در شش ماه اول سال از ساعت ۸ صبح تا چهار بعد از ظهر و ساعت يک ظهر روز پنجشنبه؛ و در شش ماه دوم سال از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۳:۳۰ بعداز ظهر و تا ساعت يک ظهر روز پنجشنبه، تعیین نموده اند.  

امین با ابراز تاسف افزود که رؤسا و مامورین بلندرتبۀ ادارات این ولایت، در روزهای پنجشنبه و شنبه، غیرحاضر بوده و کار مردم در این ادارات پیش برده نمی شود.

گل رحمان رحیم آمر منابع بشری و مسوول کمیسیون نظارت بر حاضری مامورین ادارات دولتی پنجشیر، به پژواک گفت که این کمیسیون ایجاد شده تا حاضری کارمندان را کنترول نماید.

وی گفت که از ابتدای ایجاد این کمیسیون در ماه حمل سالجاری، مامورین غیرحاضر بعد از توصیه، اخطار و کسر معاش از وظیفه برکنار شده یا تبدیل می گردد.

رحیم افزود که از جمله کارکردهای این کمیسیون، برکناری رئیس اسبق عدلیۀ پنجشیر، به علت غیرحاضری های مداوم بوده است، که در حال حاضر در ولایت کاپیسا مصروف وظیفه می باشد.

بر اساس معلومات منبع، غیرحاضریهای مداوم در روزهای پنجشنبه و شنبه، زیادتر در اداراتی از جمله محاکم، استیناف، تنظیم آب، اقوام و قبایل، اصلاح و تربیۀ اطفال، فوایدعامه، آمریت ورزشی، دافغانستان بانک و احیا و انکشاف دهات، صورت میگیرد.

منبع اظهار داشت که بخاطر حل این مشکل، بارها مکاتیبی را به ادارات مربوطه ارسال کرده و از آنها خواهان حضور دایم در وظایف شان شده است.

حامد روشن سخنگوی والی پنجشیر نیز با تایید این مشکل، به پژواک گفت که در سال جدید، پلان گسترده و عمده برای حل معضل غیرحاضری مامورین و رؤسای ادارات دولتی، روی دست گرفته شده است.

وی افزود: این معضل، بخاطر این است که فامیل رؤسا و مامورین بلندپایه، در کابل بوده و آنها عصر چهارشنبه به سمت کابل رفته و تا عصر شنبه، دوباره به پنجشیر می رسند.

روشن اظهار داشت که به همین دلیل، دراین ولایت تنها در چهار روز کار صورت ميگيرد.

منبع خاطرنشان ساخت که برای حل این معضل، به رؤسا و مامورین بلندپایه دولتی تذکر داده شده تا در صورتی که فامیل شان در کابل هستند، آنها را به پنجشیر بیاورند تا از غیرحاضری مداوم آنها جلوگیری شود.

موصوف در مورد غیرحاضریهای مداوم والی این ولایت نیز اظهار داشت که کرام الدین کریم، همزمان که والی پنجشیراست، به حیث رئیس فدراسیون فوتبال، جنرال برحال وزارت دفاع، عضو شورای امنیت ملی و عضو شورای عالی صلح هم، ایفای وظیفه میکند که برای هرکدام از وظایفش، برنامۀ کاری مشخص دارد.

بر اساس معلومات روشن، در حال حاضر حدود ۹۵فیصد مامورین و رؤسای ادارات دولتی در این ولایت، به روزهای پنجشنبه و شنبه در وظایف شان حاضر نیستند و پنج فیصد باقیمانده نیز مامورین رتبه پایین بوده، که مشکل مردم را حل کرده نمی توانند.

رؤسا و مامورین بلندرتبۀ ادارات دولتی پنجشیر نیز این مشکلات را تایید می کنند و دلیل عمدۀ آنرا، نداشتن مسکن برای زنده گی در این ولایت، عنوان می کنند.

انجنیر عبدالله آمر انکشاف مالی ریاست سکتوری ولایت پنجشیر، به پژواک گفت که یکسال پیش در این پست استخدام شده است.

به گفتۀ وی، در طول این سال، مجبور بوده تا برای سپری کردن رخصتی های آخر هفته، به ولایت کابل نزد فامیلش برود.

وی علاوه کرد: «از وقتی که ده پنجشیر کار ميکنم، بصورت مداوم در مسیر کابل ـ پنجشیر درحال رفت و آمد استم و ای کار، مصارف را هم بالا برده است.»

به گفتۀ عبدالله، مشکلات ترانسپورتی و نبود امکانات رهایشی در پنجشیر، باعث شده تا وی پنجشنبه و شنبه، به وظیفه حاضر نباشد.

منبع بیان داشت که در صورت تامین مسکن در ولایت پنجشیر، این مشکل حل شده و آنها می توانند تمام روزهای غیررخصتی را به وظایف شان حاضر بوده و مشکلات مراجعین را حل نمایند.

نبود رؤسا و مامورین بلندرتبه در دو روز از هفته، باعث خلق مشکلات زیاد برای باشنده گان ولایت پنجشیر شده است.

ملاامیر یکتن از باشنده گان ولسوالی پریان که حدود دو ساعت راه را برای فیصلۀ دوسیه اش پیموده بود، به پژواک گفت: «حالی دو روز میشه که به محکمه میایم؛ اما کسی نیست که کارمه پیش ببره.»

وی افزود: برایش گفته شده تا روز یکشنبه بیاید تا دوسیه اش بررسی گردد و در مورد آن تصمیم گرفته شود.

این مرد اظهار داشت: «بعداز چاشت چهارشنبه به محکمه رفتم؛ اما از کلانها کسی نبوده و تنها پیاده(خدمه دفتر) بود که او هم نمی توانست کار را پیش ببره.»

منبع که دوسیه حقوقی در محکمه دارد، افزود که حالا باید در این برف و سرما به سمت منزل خود بروم و یا هم در مرکز در کدام هوتل، تا یکشنبه صبر کنم.

در عین حال، علی افتخاری سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی، در گفتگو با پژواک از این موضوع اظهار بی خبری کرده و گفت که آنها درين مورد، اقدام خواهند کرد.

وی افزود که وزارت آنها، بیشتر نقش پالیسی ساز داشته و ارگانهای محلی، باید پیگیر این قضیه باشند.

منبع اظهار داشت که این موضوع را با مقامات درمیان گذاشته و در مورد آن، اقدامات جدی خواهد شد؛ اما نحوه و چگونگی این اقدامات را مشخص نساخت.

گفتنی است که در حدود یکهزار مامور دولت به شمول رؤسا، معاونین و پایین رتبه ها در ۳۹ ارگان دولتی ولایت پنجشیر، ایفای وظیفه می کنند.