کندز(پژواک،١٦حمل ٩١):يک پوليس محلى در ولايت کندز قوماندان خود را با يکتن ديگر به قتل رسانید و فرار نمود.
مسوولان محلى ميگويند که اين واقعه شب گذشته در پوستۀ امنيتى پوليس محلى در منطقۀ مير شيخ ولسوالى چهاردرۀ رُخ داد.
عبدالمومن “عمرخيل” ولسوال چهاردره به آژانس خبرى پژواک گفت که اين پوليس محلى، احمد ضياء قوماندان خود را با يک پوليس ديگر در هنگام خواب در پوستۀ امنيتى به قتل رسانيد.
عمر خيل ميگويد که وى همراه با سلاح دست داشته اش فرار کرده و معلوم نيست که به کجا رفته است، اما نيروهاى امنيتى در جستجوى او هستند.
اما ذبيح الله مجاهد سخنگوى طالبان ميگويد که احمد ضيا، قوماندان اربکى بوده که با دو اربکى ديگرتوسط يک نفر مسلحش به قتل رسيده و اين فرد با طالبان يکجا شده است.
مجاهد توضيح نداد که فرد پيوست شده، با طالبان رابطه داشت و يا خير؟
محمد دين يکتن از مردم محل ميگويد: (( شب ما در خواب بوديم که آواز فير بگوش رسيد و سر و صدا بلند شد، صبح که به مسجد رفتيم، مردم گفتند که قوماندان ضيا کشته شده.))
وى مى افزايد که او اين قوماندان را مى شناخت و با مردم رابطۀ خوب داشت.
گفتنى است که يک پوليس محلى٩ همکار خود را در شب ١١ حمل در يک پوستۀ امنيتى در ولسوالى يحيى خيل نيز به قتل رساند و فرار نمود.
طالبان ادعا ميکردند که اين فرد با طالبان رابطه داشت و در يک پوستۀ اربکيها توظيف بود که سلاح و وسايل ديگر پوسته را در موتر رينجر با خود به طالبان نيز برده است.
اربکى به نيروى قومى گفته ميشود که بدون اخذ معاش در امنيت منطقۀ خود سهم ميگيرد، اما اين نام فعلاً به نيرويى اطلاق ميشود که در چوکات دولت رسميت ندارد و از سوى دولت بر ضد مخالفان ، تسليح، تجهيز و تمويل ميشوند.
پوليس محلى در چوکات وزارت امور داخله تنظيم بوده و معاش ماهانه و اعاشه ميگيرند.پوليس محلى، وظيفۀ تامين امنيت در محل خود را دارد و حق ندارد که به بيرون از محل خود وظيفه اجرا نمايد.