Language

محمدى:  تلاش مىکنيم تا ٢٠١٧ تعداد نيروهاى افغان کاهش نيابد

شهرکابل (پژواک،٢٠ ثور٩١): وزارت امور  داخله   مى گويد که تلاش شده است تا سال ٢٠١٧ ميلادى، شمار نيروهاى افغان  کاهش نيابد.

سترپاسوال  بسم الله محمدى وزير امور داخلۀ کشور، سترجنرال عبدالرحيم وردگ، حضرت عمر زاخليوال وزير ماليه و جاويد احمد لودين معين وزارت خارجه، امروز به جلسه استماعيۀ ولسى جرگه فرا خوانده شده بودند تا در مورد جلسۀ شيکاگو، به اعضاى اين جرگه معلومات بدهند.

قرار است  که بتاريخ هاى ٢٠ و٢١ مى  سال جارى ميلادى،  نشست سران کشورهاى عضو ناتو در شيکاگوى امريکا تدوير يابد و درمورد تمويل نيروهاى امنيتى افغان، درآنجا بحث صورت گيرد.

محمدى گفت که نيروهاى افغان، تا حال هم تلاش نموده و از اجلاس شيکاگو خواهد خواست که الى سال ٢٠١٧ ميلادى، شمار نيروهاى امنيتى افغان را کاهش ندهند و در اين راستا کمک نمايند.

به گفتۀ موصوف، برخى کشورها وحلقات، با مخالفين مسلح دولت افغانستان کمک مى کنند و اگر اين کمک ها بند نشود، الى سال ٢٠١٧ چالش ها و تهديدهاى امنيتى بيشتر خواهد شد.

به گفتۀ موصوف، امکان دارد الى سال يادشده، صلح در افغانستان تامين شود و در صورت تحکيم صلح در افغانستان، اگر شما نيروهاى امنيتى کاهش هم يابد، تاثير منفى نخواهد داشت.

اما محمدى افزود: ((اگر الى سال ٢٠١٧ راهى  بسوى صلح  نيافتيم، تهديد هاى امنيتى بيشتر خواهد شد، که در آن صورت به نيروهاى بيشترى نيز  ضرورت ديده خواهد بود.))

موصوف گفت که غرض تامين امنيت و اعادۀ صلح، بايد هماهنگى بين نيروهاى افغان هرچه بيشتر شود.

همچنان  عبدالرحيم وردگ وزير دفاع ملى، در جلسه عمومى امروز ولسى جرگه گفت که در ماه  فبروى سال روان ميلادى، وزراى امور امنيتى کشورهاى عضو ناتو،  در مورد اجلاس شيکاگو جلسه داشتند.

وى افزود که دراين جلسه، وزراى  مربوطه مسوده اى را براى اجلاس شيکاگو ترتيب نمودند که به اساس آن، بايد پس ازسال ٢٠١٤، شمار نيروهاى امنيتى افغان از ٣٥٢ هزار به ٢٢٨٥٠٠ تن تقليل يابد.

موصوف افزود: ((من به آنها گفتم که  به مقايسۀ ارتش کشور هاى  منطقه،  براى  افغانستان خيلى کم است و نمى تواند که پس از خروج نيروهاى خارجى، امنيت را تامين نمايد.))

 وزير دفاع گفت: درين جلسه تاکيد شد که کاهش نيروهاى مسلح افغان، زمانى رويدست گرفته شود که مشکلات امنيتى در کشور به صفر برسد و حاميان مخالفين مسلح، هرنوع کمک به آنهارا قطع کنند.

وى افزود که تا حال در مورد کاهش نيروهاى امنيتى افغان تصميم نهايى اتخاذ نشده است.

وردگ افزود که پس از سال ٢٠١٤ چگونگى  ماموريت ناتو در افغانستان  و آموزش نيروهاى افغان و تجهيز، از موضوعات مهم اجلاس شيکاگو مى باشد.

به اساس اظهارات موصوف، در جلسۀ شيکاگو روى اين موضوع نيز بحث صورت خواهد گرفت  که در سال ٢٠١٣ ميلادى، رهبرى همه عمليات هاى نظامى به افغانها سپرده شود و نيروهاى ناتو، تنها در وقت ضرورت با آنهاکمک خواهند کرد.

به گفتۀ موصوف، رئيس جمهور  حامد کرزى در اجلاس شيکاگو تاکيد خواهد کرد تا کشورهاى عضو ناتو، نيروهاى افغان را به  شکل پيشرفتۀ آن آموزش بدهند.

وردگ همچنان گفت که بشمول پولند، برخى کشورها  تعهد نموده اند که پس از  خروج نيروهاى شان از افغانستان، تجهيزات نظامى خود را به نيروهاى افغان خواهند سپرد.

دراين نشست ولسى جرگه، وزير ماليه عمر زاخيلوال  گفت که در اجلاس شيکاگو، کشورهاى عضو ناتو تاکيد خواهند کرد که با نيروهاى امنيتى افغان، الى سال ٢٠٢٤ همه ساله ٤،١ ميليارد دالر کمک خواهند کرد.

موصوف افزود که پس از سال ٢٠١٤، پنجصد ميليون دالر امريکايى از مصارف سالانۀ نيروهاى افغان، از عوايد داخلى پرداخته خواهد شد و سالانه اين سطح، پنج فيصد افزايش خواهد يافت.

همچنان جاويد لودين معين وزارت خارجه  گفت که در اجلاس شيکاگو، کشورهاى عضو ناتو يکبار ديگر بر تعهدات  خود تاکيد خواهندورزيد.

 موصوف افزود که دراين اجلاس، معلوم خواهد شد که  کدام کشور در کدام قسمت، و چه  اندازه به نيروهاى افغان  کمک مى کند.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر