کابل (پژواک، ۱۹قوس ۹۲): مکاتب تجربوی هرات و بی بی فاطمۀ ولایت بلخ، جایزۀ مکتب بین المللی مرکز فرهنگی بریتانیا (British Council ) را به دست آوردند.
در مراسمی که به این مناسبت، روز سه شنبه در وزارت معارف برگزار شده بود، تصدیقنامه و کپ مربوط به این جایزه، به مسوولین مکاتب تجربوی هرات و بی بی فاطمۀ بلخ، اهدا شد.
فاروق وردک وزیر معارف، در نشست خبری گفت که کسب این جایزۀ جهانی از سوی این دو مکتب، باعث افتخار و اعتبار افغانستان در سطح جهان است.
وی افزود: “برای افغانستان به ویژه برای وزارت معارف، جای افتخار است که مکاتب ما در سطح دنیا در فعالیت های تعلیمی و تربیتی سهم گرفته و چنین جوایز معتبری را به دست می آورند.”
وزیر معارف، با بیان اینکه موفقیت این دو مکتب، بهترین دستاورد برای معارف است، ابراز امیدواری کرد که مکاتب دیگری نیز در سال های آینده، موفق به کسب جوایز جهانی شوند.
جان میچل رییس مرکز فرهنگی بریتانیا در افغانستان نیز از کسب جایزه جهانی این مرکز از سوی این دو مکتب، به عنوان نمونه اى از پیشرفت معارف در افغانستان نام برد.
وی گفت: “خوشبختانه اکنون در افغانستان نیز مکاتبی هستند که با مکاتب دیگر در سطح جهان برابری می کنند و در فعالیت های شان با یکدیگر سهم می گیرند و تبادل تجربه می کنند.”
به گفتۀ میچل، هدف اصلی اهدای این جایزه، تقویت فعالیت های متقابل جهانیان و تبادل تجربیات با یکدیگر می باشد و برای مکاتبی داده می شود که در امور روزانۀ خویش مطابق با معیارهای جهانی تلاش و فعالیت کنند.
رییس مرکز فرهنگی بریتانیا در افغانستان افزود که این جایزه، از سال 1378 به اينطرف، همه ساله برای مکاتبی که در سطح جهان پیش قدم هستند، اهدا می شود.
گفته می شود که هرسال، حدود یکهزار مکتب از کشورهای مختلف دنیا برای دریافت این جایزه نامزد می شوند.
بر پایه معلومات وزیر معارف، در سه سال گذشته، ۲۰ باب مکتب بخاطر دریافت این جایزه نامزده شده اند که تا کنون چهار مکتب موفق شده اند آن را به دست آورند. دو سال پیش لیسۀ مریم شهر کابل و توحید شهر هرات، موفق به کسب این جایزه شدند.