زبان

” محکمۀ جزايى بين المللى مجرمين جنگى افغانستان را مورد تعقيب قرار دهد”

کابل ( پژواک، ٢٤ قوس ٩٤ ): گروه هماهنگى عدالت انتقالى افغانستان، از محکمۀ جزايى بین المللی خواسته است تا در مورد افراد متهم به جرايم جنگى در افغانستان تحقيق کند و مجرمين جنگى را مورد پيگرد قرار دهد.

افغانستان در سال ١٣٨٢ عضويت محکمۀ جزايى بين المللى را به دست آورد.

اعضاى گروه هماهنگى عدالت انتقالى افغانستان امروز در يک نشست خبرى در کابل اعلام کردند که محکمۀ جزایی بین المللی مى تواند از سال ١٣٨٢ تا کنون در افغانستان پيرامون جرايم جنگى تحقیق کند در حالی که به گفته این گروه دولت افغانستان در اين عرصه ناتوان بوده است.

عبدالودود پدرام، عضو این گروه گفت که افغانستان در زمینه جلوگيرى از جرايم جنگى و اعمال ضد بشری  ناتوان است  و افراد متهم در اين زمینه ها را نمی تواند محاکمه کند و از این رو این گروه از محکمۀ جزایی المللى مى خواهد تا در این مورد دست به کار شوند.

وی گفت:"  مقام های دولتى توانايی و ارادۀ محاکمۀ افراد متهم به جرايم جنگى و ضد بشرى را ندارند و در تامين عدالت ناموفق اند، ازاينکه افغانستان عضويت محکمۀ جزايی بين المللى را دارد، خواست افغانها اين است تا براى تامين عدالت، اين محکمه تحقيقات اش را آغاز نمايد و افراد متهم را بعد از پيگرد به عدالت بسپارد."

پدرام در عین حال از دولت افغانستان خواست تا براى تامين عدالت در کشور تلاش نمايد و در اين راستا براى اجراآت محکمۀ جزايى بین المللی تسهيلات مورد نياز را فراهم نمايد.

قرار گفتۀ موصوف، در ١٢ سال گذشته با سپرى شدن هر روز جرايم جنگى و ضد بشری در افغانستان در حال افزایش بوده است.

وى با اشاره به رویداد تازه قتل هشت فرد بى گناه در ولسوالى بهسود ولايت ننگرهار، گفت که این يک جنايت ضد بشرى است و حکومت بايد در مورد آن تحقيقات جدى انجام دهد و عاملين رويداد را به پنجۀ قانون بسپارد.

پدرام خاطر نشان کرد که کشتن ٩ غیر نظامی در ولسوالى سيدآباد ولايت ميدان وردگ، که اخیرا صورت گرته است نیز یک جنايت جنگى است و عاملين آن بايد مجازات شوند.

١٣قوس سال جارى، درپى  اصابت يک مرمى هاوان که از سوى نيروهاى اردوى ملى در ولسوالى سيدآباد فير گرديد، ٩ غیر نظامی که اکثر شان اطفال بودند کشته  و شش تن ديگر مجروح شدند.

در اين رابطه چهار تن بازداشت شده و تحقيقات از سوى  هيئت موظف ادامه دارد.

پدرام در ادامه این نشست خبری، با اشاره به سنگسار کردن يک زن در غور گفت که جلوى محاکم صحرايى بايد گرفته شود.

login or register a new account.

موضوعات مرتبط