زبان

در چهارده ولسوالى کابل پارک¬هاى صنعتى ايجاد می‌شود

کابل (پژواک، ٢٥ حوت ٩٤): تفاهمنامۀ ایجاد پارک­های صنعتی کوچک و متوسط در چهارده ولسوالی کابل، میان ولايت کابل و ادارۀ حمايت از سرمایه گذاری­ها در افغانستان (آيسا) به امضا رسید.

حامد اکرم والی کابل، امروز در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت که قرار است به زودی در تمامى ولسوالى هاى کابل که تعداد آنها به ١٤ می‌رسد، به منظور رشد، انکشاف و پروسس تولیدات محلی پارک­های صنعتی ایجاد گردد.

به گفته او قرار است ولايت کابل در هر ولسوالی ٢٥ جریب زمین را در اختیار آيسا قرار دهد.

به گفته وی، زمین­های مشخص شده در ولسوالی­ها مربوط به اداره اراضی افغانستان می­باشد، که پس از طی مراحل و انتقال ملکیت به آیسا، کار ايجاد پارک­هاى صنعتى عملاً آغاز خواهد شد.

اکرم خاطر نشان کرد که با ایجاد اين پارک­ها، در هر ولسوالی برای ٣٠٠ تن زمینه اشتغال فراهم می­گردد.

محمد قربان حقجو رییس اداره آيسا گفت که امضای تفاهنامه ایجاد پارک­های صنعتی کوچک و متوسط در ١٤ ولسوالی این ولایت، یک گام بزرگ برای رشد اقتصادی، از بین بردن فقر و ایجاد اشتغال در کابل می­باشد.

وی تصریح نمود زمانی که ساحه پارک صنعتی از سوی ولایت مشخص شد، باید ملکیت آن از اداره اراضی افغانستان به اداره آیسا انتقال گردد تا بعد از اخذ ویزه از وزارت شهرسازی، بتوانند عملاً کار ساخت پارک ها را آغاز نمایند.

وى افزود که کارهاى زيربنايى اين پارک ها، از سوى اداره آيسا صورت می‌گيرد؛ اما نگفت که چه مقدار هزينه بر می‌دارد.

به گفتۀ حقجو، در پارک­های صنعتی زمین پس از ساخت زیربنا به صورت آزاد در اختیار سرمایه گذران قرار داده می­شود و حق اولیه از سرمایه گذاران محلی است؛ اما هزینۀ ساخت زیربناها بالای سرمایه گذار تقسیم می­شود.

اما موصوف خاطر نشان کرد که هزینه مصرف شده، در سه قسط از نزد سرمایه گذار حصول می­گردد.

رییس اداره آیسا افزود که از طریق این برنامه، تلاش صورت می­گیرد تا هر ولسوالی، نظر به امکانات اقتصادی طبیعی مرتبط با صنعت زراعت و باغداری موجود در آن، رشد داده شود.

به گفته وی، در ایجاد پارک­های صنعتی؛ نبود جاده، برق، امنیت، نیروی بشری و کمبود مواد خام از مشکلات اساسی به شمار می­رود؛ اما در ولسوالی­های کابل این مشکل وجود ندارد.

login or register a new account.