زبان

بیجاشدگان کندز، خواهان رسیدگی به مشکلات شان شدند

کندز (پژواک، ٩حمل ٩٥): صدها خانواده که در جريان عمليات اخير به شهر کندز بيجا شده اند، از دولت خواهان ختم جنگ و رسیدگی به مشکلات شان شده اند.

اين بيجا شده ها که شمار آنها نزديک به دوهزار خانواده ميرسد ميگويند که ازمناطق کلوکه، عرب ها و دیگر ساحات پل آلچین به شهرکندزآمده اند .

این فاميل ها مدعى اند که تنها خود شانرا نجات داده اند وخانه وکاشانه شان درآتش جنگ نيروهاى دولتى با مخالفين مسلح ميسوزد .

آنها ميگويند که هم اکنون در وضعیت خراب و با کمترین سهولت های زندگی به سر می برند.

صفی الله یکی از صدها فرد بیجا شده از این مناطق است. او با انتقاد شدید بالای دولت، اظهار میدارد که دولت عملیات را راه اندازی می کند، ساحه را از کنترول طالبان خارج می سازد؛ اما دوباره جاهای تصرف شده را رها کرده و دشمن بارديگر به آن مناطق می آیند.

وى به آژانس خبرى پژواک گفت: "دولت رفت، ساحه را گرفت، منطقه خراب شد، حالا شنيدیم که دولت  نیرویش را کشیده، دولت وختی که نمیخواست جنگ کنه، خانه ما را ویران نمى کد، ما ده ای منطقه آمدیم، خیمه زدیم، به این صحرا آمدیم، چرا ساحه را ایلا میکنه...؟"

این تنها صفی الله نیست که از این حالت شاکیست، بلکه شمار زیادی از این باشندگان که هم اکنون در ساختمان پوهنتون واقع در دشت آبدان به سر می برند، از نبود امکانات و سهولت های زندگی به ستوه آمده اند.

امیرمحمد که خودرا از روستای عرب های سرک حضرت سلطان معرفی میکرد، در حضور صدها خانواده بیجا شده از اثر جنگ ها، اظهار داشت که امنیت خراب است و دولت تا هنوز هیچگونه پیشرفتی نداشته است.

وى افزود تا هنوز دولت برای این بیجا شدگان جنگ، صرف نان خشک و آب آورده و آنهم پس از سه روز.

موصوف گفت: "امنیت خراب اس، رفته نمیتانیم، یک هفته است که از اثر جنگ ما مهاجر شدیم، دولت هیچ پیشروی نمیکنه، هموطرفه میزنه، ده سر خانه های مردم میخوره و بس..."

اما در همین حال، اسدالله عمرخیل والی ولایت کندز که در میان این خانواده های بیجاشده حضور داشت گفت که مقام ولایت کوشش دارد تا برای رفع دشواری های فرا راه این خانواده ها، از هر نوع امکانات خویش استفاده نماید.

وى افزود: "دوهزار خانواده ای که از منطقه تلوکه، و پل آلچین بیجا شده اند، امکانات دست داشته را در خدمت شان قرار دادیم."

login or register a new account.

موضوعات مرتبط