زبان

مشرانوجرگه خواهان تعيين زمان انتخابات ولسى جرگه و شوراهاى ولسوالى شد

کابل (پژواک، ٣٠عقرب٩٥): مشرانوجرگه، ضمن تاکيد بر انتخاب افراد شايسته براى عضويت کميسيون هاى انتخاباتى، از حکومت مى خواهد که زمان انتخابات ولسى جرگه و شوراهاى ولسوالى را مشخص کند و آمادگى هاى لازم براى انتخابات را بگيرد.

کمیتۀ گزینش کمیشنران کمیسیون های انتخاباتی، بتاریخ ۱۹ عقرب سال جاری، فهرست ٢١ نفری را برای عضويت کمیسیون مستقل انتخابات و ۱۵ نفری را برای کمیسیون مستقل شکایات انتخاباتی به ریاست جمهوری فرستاد.

رییس جمهور از این میان، هفت تن را به کمیسیون انتخابات و پنج تن را به کمیسیون شکایات بر می گزیند. دفتر مطبوعاتى رياست جمهورى گفته است که قرار است هفته جارى، نام اعضاى کميسيون هاى انتخاباتى اعلام شود.

گل احمد اعظمی عضو مشرانوجرگه در نشست امروز این جرگه گفت که رييس جمهور، بايد در انتخاب اعضاى کميسيون هاى انتخاباتى، شايستگى را در نظر بگيرد.

او از مشخص نشدن زمان برگزاری انتخابات ولسى جرگه و شوراهای ولسوالی انتقاد کرد و گفت: "حکومت به اساس تعهداتی که کرده است هرچه عاجل، زمان انتخابات را مشخص نماید."

وی افزود: "اگر منتظر صد درصد امنیت و شفافیت در انتخابات باشیم، نا ممکن است و نباید بخاطر رفع کلی این دو مشکل، انتخابات به تعویق بیفتد."

محمد رحیم حسنیار عضو ديگر مشرانوجرگه نيز از رهبران حکومت خواست تا افراد لایق، کارا و بی طرف را از میان فهرست هاى پيشنهادی کمیته گزینش انتخاب نماید.

وی همچنان از حکومت خواست تا آمادگی لازم را برای برگزاری انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالی، روی دست گیرد.

نبیه مصطفی زاده عضو دیگر این جرگه گفت: "رهبران حکومت باید در انتخابات کمیشنران عدالت، شایسته سالاری و بی طرفی شان را حفظ بکنند."

فضل هادی مسلمیار رییس مشرانوجرگه نيز خواهان در نظر گرفتن شايسته سالارى در انتخاب اعضاى کميسيون هاى انتخاباتى شد و گفت که حکومت، به اساس قانون مکلف است تا آمادگی لازم را برای برگزاری انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالی، روی دست گیرد.

موصوف خاطرنشان کرد که حکومت متعهد است تا انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالی را برگزار نماید.

دوره کار ولسى جرگه، به تاريخ اول سرطان سال گذشته پايان يافته؛ اما مدت کار اين جرگه از سوى رييس جمهور تا برگزارى انتخابات اين جرگه تمديد شده؛ اما انتخابات شوراهاى ولسوالى که بايد به اساس قانون برگزار ميشد، تا حال در افغانستان برگزار نشده است. 

login or register a new account.