جلال آباد (پژواک، ٢٥حوت ٩٥): مسوولين اتحاديۀ زحمتکشان و کارگران افغانستان مى گويند که از اثر افزايش ميزان بيکارى در ولايت ننگرهار، بيشتر مردم به گدايى رو آورده اند.
محمد لياقت عادل رييس اين اتحاديه که از وضعيت کارگران در شهرجلال آباد بازديد مى کرد، در گفتگو با خبرنگاران، از وضعيت کارگران و زحمتکشان ننگرهار ابرازنگرانى کرد.
عادل گفت که درننگرهار، هنوزهم مزد کارگران به کلدارپاکستانى داده مى شود، که ازيک طرف کم است و ازطرف ديگر پول خارجى است.
به گفتۀ وى، ميزان بيکارى در ننگرهار افزايش يافته است و کارگران براى چندين روز درچوک بيکار مى مانند، که اين کار باعث شده تا آنان گدايى کنند.
موصوف افزود که نه تنها بيکارى مشکل کارگران است، بلکه نداشتن وسايل ايمنى، ندادن اجورۀ پوره و اضافه کارى از مشکلات ديگرآنان است.
کارگران و زحمتکشان درننگرهار نيز مى گويند که روزها براى شان کار پيدا نمى شود و با مشکلات زياد دچاراند.
آنان علاوه مى کنند که هرکدام صاحب خانواده هشت نفرى و ده نفرى اند و يک روز درهفته براى شان کار يافت مى شود و مشکلات خانواده با آن حل نمى شود.
طارق که باشندۀ ولسوالى کامه است و براى يافتن کارآمده بود، گفت که صبح وقت براى کار به يک منزل برده شد؛ اما درآن جا بعد ازچندساعت جروبحث دوباره مرخص شد.
نامبرده افزود که مالک خانه برايش ٥٠٠ کلدارمزد قايل شد و وى ٧٠٠ کلدار را طلب مى کرد؛ زيرا بدون اين مقدار پول، نيازمندى اش مرفوع نمى شد.
محمدکريم باشندۀ ولسوالى هسکه مينه گفت که ازترس داعش، به شهرجلال آباد آمده؛ اما دراين جا کاريافت نمى شود و با مشکلات مواجه است.
نامبرده از دولت شکايت کرد که در فراهم کردن فرصت هاى کارى ناکام بوده و به حقوق کارگران هيچ توجه نکرده است.
سيدمحمد از ولايت کنر، که به منظورکاريابى به اينجا آمده بود؛ گفت که درهفتۀ گذشته يک روزهم برايش کار پيدا نشده است.
login or register a new account.