کابل (پژواک،٥جدى٩٧): حميد طهماسى وزير ترانسپورت و شهزادگل آريوبى وزير مخابرات و تکنالوژى معلوماتى، از استيضاح ولسى جرگه موفق برآمدند.
ولسى جرگه در ٢٦ قوس تصميم گرفت که وزراى فوايد عامه، عدليه، مبارزه با مواد مخدر، ترانسپورت و مخابرات را به دليل مصرف کمتر از هفتاد در صد بودجه در سال ١٣٩٦، استيضاح کند.
در نشست امروز ولسى جرگه، ١٣٥ تن از اعضاى جرگه حاضر بودند و دو وزير يادشده (طهماسى و آريوبى) پرسش هاى نماينده گان مردم را پاسخ دادند.
سپس براى اين دو تن صندوق هاى راى گذاشته شد؛ اما سرانجام هر دو از استيضاح موفق برآمدند.
در سال ١٣٩٦ ترانسپورت ٢٤ درصد و مخابرات ٥٩ درصد بودجه انکشافى شان را مصرف کرده بودند.
طهماسى، وزير ترانسپورت با کسب ٧٦ راى تاييد، ٥٠ راى رد، چهار راى سفيد و يک راى باطل توانست از استيضاح موفق برآيد.
همچنان آريوبى وزير مخابرات با کسب ٧٧ راى تاييد، ٤٩ راى رد و چهار راى سفيد توانست همچنان در سمت خود باقى بماند.
اين دو تن در نهم عقرب سال ١٣٩٦ به حيث وزراى مخابرات و ترانسپورت به کار آغاز کرده اند.
اين در حالى است که یما یارى وزير فوايدعامه، در اول جدى و سلامت عظيمى وزير مبارزه با مواد مخدر و عبدالبصير انور وزير عدليه در سوم جدى استيضاح شدند؛ اما در سمت هاى شان باقى ماندند.
سلامت عظيمى به حيث وزير مبارزه با مواد مخدر و عبدالبصير انور به حيث وزير عدليه در اوايل سال ١٣٩٤؛ و يما يارى در ماه قوس سال ١٣٩٦ به حیث وزیر فواید عامه، آغاز به کار کرده اند.
به اساس مادۀ نود و دوم قانون اساسى کشور، ولسى جرگه به پيشنهاد بيست فيصد کل اعضا مى تواند از هر يک از وزراء استيضاح به عمل آورد و راى عدم اعتماد از وزير؛ بايد صريح، مستقيم و بر اساس دلايل موجه باشد و اين راى، با اکثريت آراى کل اعضاى ولسى جرگه صادر مى گردد.
login or register a new account.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP