Language

«دایکندی با کمبود وینتلاتورها و کیت های تشخصیه بیماری کرونا رو به رو است»

نیلی (پژواک، ۹ سرطان ۹۹): مقام­ها در حالی از هزینه ۲۸،۶میلیون افغانی برای مبارزه با کرونا در دایکندی خبر می دهند که شکایت­ها از عدم دعوت برخی اعضا به کمیته مبارزه با کرونا و کمبود دستگاه های تنفس مصنوعی در این ولایت وجود دارد.

مسوولان در ولایت دایکندی می‌گویندکه از اوایل شیوع  ویروس کرونا تا کنون دولت ۳۷ میلیون افغانی در این ولایت فرستاده بوده اند که ۳۰ میلیون به مقام ولایت و هفت میلیون به ریاست صحت عامه این ولایت تعلق می گرفت تا در راستای مبارزه با ویروس کرونا به مصرف برسد .

عباس کامیار سخنگوی والی دایکندی به آژانس خبری پژواک گفت که از ۳۰ میلیون افغانی در بخش های مختلف مبارزه با کرونا بیش از ۲۸ میلیون افغانی به مصرف رسیده و متباقی باقی مانده است.

وی گفت، این بودجه در بخش های مختلف مبارزه با کرونا تحت دو کمیته نطارت و ارزیابی و کمیته سنجش نیازها که متشکل از نماینده های ادارات ، شورای ولایتی و جامعه مدنی بوده ، به مصرف رسیده است.

موصوف می‌گوید،این پول در بخش های خریداری دوا، تجهیزات دفتری برای ۶ کلینک ولسوالی ها، خریداری ۱۰۰ تُن آرد برای حالت اضطرار، خریداری البسه برای داکتران و کارکنان طبی، اعمار یک ذخیره برای مواد ضروری مقابله بهتر ویروس کرونا، خریداری وسایل تولید برق آفتابیبرای شش کلینیک ولسوالی­ها، آگاهی عامه از طریق رسانه های محلی، مواد اعاشوی برای مریضان و کارکنان مرکز کووید -۱۹ ، پرداخت معاش کارمندان و برخی موارد دیگر به مصرف رسیده است.

اسحاق علی درمان رئیس صاحب عامه دایکندی می گوید که از هفت میلیون افغانی که به ریاست صحت عامه اختصاص داده شده بود،  بیش از ۶،۹ میلیون افغانی مصرف شده است.

رئیس صحت می‌گوید این پول در بخش های خریداری لوازم طبی،لوازم آشپزخانه شفاخانه۵۰ بستر، کرایه انتقالات سمپل بیماریان مشکوک به کابل، خریداری تجهیزات شفاخانه، کرایه انتقالات لوازم طبی از کابل تا دایکندی، خریداری کمپل برای مریضان و سایر موارد مورد ضرورت به مصرف رسیده است. 

اما درمان می‌گوید:« در ولایت دایکندی ما با مشکلات زیادی و عدیده رو به رو هستیم و روز به روز تعداد مبتلایان به کرونا افزایش پیدا می‌کند، از طرفی هم دستگاه های تنفس مصنوعی و کیت های تشخصیه ما کم است و از سوی هم سمپل ها را به کابل می‌فرستم و بعد از ۸تا ده روز نتیجه آن مشخص می‌شود که ما را با مشکل جدی مواجه می‌کند.»

به اساس معلومات ریاست یادشده در دایکندی تا حال ۱۸۱ تن به این بیماری مصاب شده و از این میان ۳۰ تن صحت یاب شده و یک تن فوت کرده است.

درمان می‌گوید:« وضعیت در دایکندی روز به روز خراب می‌شود و بودجه که به دایکندی اختصاص داده کافی نیست و ما امیدوار هستیم دولت مرکزی با ما همکاری بیشتر کنند.»

به اساس معلومات وی، در حال حاضر در دایکندی دو دستگاه وینتلاتور موجود است که یکی آن مشکل تخنیکی دارد.

با این حال سبحان نایبی عضو شورای ولایتی دایکندی می‌گوید ۳۷ میلیون افغانی که برای مبارزه با ویروس کرونا به  دایکندی اختصاص داده شده بود به صورت شفاف و زیر نظر اعضای کمیته ها مصرف شده است .

login or register a new account.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر