کابل(پژواک،۱۶قوس ۹۹): رنگینه حمیدی که ولسی جرگه، نامزدی اش برای وزارت معارف را رد نموده است، «تن ندادن به فشارها» را عامل رد شدن خود دانسته، گفت که اگر در وزارت معارف بماند، بر ضد فساد مبارزه می کند.
مشران جرگه در نشست امروز این جرگه، رنگینه حمیدی را در حالی به عنوان سرپرست وزارت معارف فرا خوانده بود که نامزدی او برای وزارت معارف و چهار نامزد وزیر دیگر، هفته گذشته از سوی ولسی جرگه رد شد و جرگه تاکید کرد که نامزدان رد شده، باید به خانه های شان بروند و رییس جمهور در عوض آنها افراد دیگر را به عنوان نامزد معرفی کند.
اعضای مشرانوجرگه، از رنگینه حمیدی در مورد چگونگی «حذف معینیت تعلیمات اسلامی وزارت معارف» پرسیدند و این اقدام را سبب ایجاد فاصله میان مردم و دولت خوانده تاکید کردند که این معینیت، باید مانند گذشته در چوکات وزارت معارف فعالیت نماید.
حمیدی گفت که معینیت تعلیمات اسلامی حذف نشده است؛ اما تصمیمی وجود دارد که این اداره به یک مرجع فعال در این وزارت مبدل شود.
وی افزود: «کارمندانی که در ادارات دولتی کار می کنند، شماری از آنها به دولت مخلص نیستند، به شکل مغرضانه این موضوع را رسانه یی ساختند، معینیت هیچ گاهی حذف نشده؛ اما به اساس طرحی که وجود دارد به یک اداره فعالتر مبدل می شود.»
به گفته اى او، به اساس طرح جدید، برعلاوه فعالیت معینیت تعلیمات اسلامی، یک کمیته از علمای اهل تشیيع و تسنن ایجاد می شود که فعالیت های اسلامی وزارت معارف را نظارت نمایند؛ تا کیفیت تدریس دارالعلوم ها، دارالحفاظ ها و مدارس ثانوی بهتر شود.
او در حالیکه نامزدی اش برای وزارت معارف، از سوی ولسی جرگه رد شده است، گفت که اگر در این وزارت باقی بماند، اصلاحات گسترده را عملی می کند.
وی گفت: «در گذشته هفت هزار مشاور در وزارت معارف با معاشات بلند کار می کردند که حالا هم در حدود ۱۲۰ مشاور داریم که معاشات بلند دارند؛ اما من در پنچ ماهی که دراین وزارت به حیث سرپرست کار می کنم یکی شانرا ندیده ام، وزارت معارف به اصلاحات بنیادی نیاز دارد.»
وی در ادامه گفت: «من تنها تصمیم دارم که سه مشاور داشته باشم، اگر وزیر به مشاورین اتکا بکند، او وزیر نیست.»
حمیدی گفت تصمیم دارد تا همه معلمین قراردادی را در سال آینده به حیث معلمان رسمی مقرر کند تا مشکل کمبود معلمین حل شود.
او بدون این که از مکتبی نام ببرد گفت که در یکی از ولسوالی های کابل، مکتبی وجود دارد که ۴۰۵ شاگرد و یک معلم دارد.
حمیدی در مورد کمبود کتاب های مکتب گفت که در حال حاضر، کتاب درسی در گدام های وزارت وجود دارد که در گذشته بنابر دلایل نا معلومی توزیع نشده بود اما با آغاز سال تعلیمی جدید توزیع آن آغاز می شود.
وی افزود: «پنج سال قبل وزارت معارف قرارداد چاپ کتاب به ارزش ۷۵ میلیون دالر را با یونیسف به امضا رساند؛ اماعملی نشده بود و اگر تا ۳۱ دسمبر، ما این قرارداد را عملی نمی کردیم، ۷۵ میلیون دالر را از دست می دادیم، حالا با سه کمپنی خارجی قرارداد شد و قرار است در آینده نزدیک، کتاب ها به افغانستان برسد.»
حمیدی در خصوص اینکه چرا از ولسی جرگه رد شد گفت: « ۱۱۴ رای که من گرفتم پاک ترین رای بود، من به هیچ کسی وعده نداده بودم و پول خو هم ندارم که بدهم؛ اما یگانه دلیلی که رد شدم همین بود که من به فشار ها تن ندادم.»
حمیدی بدون ارایه جزییات مدعی شد که قبل از ارایه برنامه اش به ولسی جرگه، شماری بر او فشار وارد می کردند تا استخدام های غیرقانونی داشته باشد.
فضل هادی مسلمیار رییس مشرانو جرگه گفت پیشنهاد جرگه این است که معینیت تعلیمات اسلامی حذف نشود و دوباره احیا گردد.
او اظهار امیدوارى کرد که ولسی جرگه، در مورد رد حمیدی تجدید نظر کند.
بازدیدها: 12
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP