Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

خط آهن هرات- خواف پس از ۱۰ سال گشایش یافت

هرات (پژواک ۲۰ قوس ۹۹): خط آهن هرات- خواف پس از سال‌ها انتظار، امروز با ویدیوکنفرانس محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان و حسن روحانی رئیس جمهور ایران، در ایستگاه خط آهن روزنک ولسوالی غوریان هرات، گشایش یافت.

قرارداد ساخت خط آهن هرات- خواف، در سال ۱۳۹۵ خورشیدی میان حامد کرزی رئیس جمهور وقت و دولت ایران به امضا رسید.

در سال ۱۳۹۶ خورشیدی، عملاً کار ساخت بخش نخست آن از خواف ایران آغاز شد؛ اما به گفتۀ سازنده‌های خط آهن هرات-خواف، بنا به چالش ها و تهدیدات امنیتی، خط آهن هرات خواف پس از ۱۰ سال، امروز از سوی رهبران ایران و افغانستان، به بهره برداری سپرده شد.

طول خط آهن خواف-هرات، ۲۲۵ کیلومتر است که ایران ۱۴۰ کیلومتر آن را با صرف دو هزار میلیارد تومان تکمیل کرده و باقی آن هم، به عهده افغانستان بوده است.

محمد اشرف غنی رئیس جمهور در این ویدیو کنفرانس، خط آهن هرات-خواف را یک گام ارزنده در راستای پیشرفت اقتصادی و تبادل تجارتی عنوان کرده گفت که این پروژه درحالی گشایش می یابد که قارۀ آسیا، گواه تحولات بزرگ اقتصادی جهان است.

وی افزود: “در سال ۱۳۹۵ خورشیدی، خط آهن هرات- خواف میان دولت ایران وافغانستان به اساس هدایت حامد کرزی به امضا رسید و کار ساخت آن، در سال ۱۳۹۶ خورشیدی آغاز شد و امروز جای مسرت و خوشبختی است که با حضور رئیس جمهور ایران و اراکین دولتی دو کشور، این پروژۀ مهم را به بهره برداری میرسانیم.”

حسن روحانی رئیس جمهور ایران در ویدیو کنفرانس، خط آهن هرات-خواف را دومین خط آهن آن کشور میداند که ایران را به افغانستان وصل کرده است.

رئیس جمهور ایران، گشایش خط آهن هرات – خواف را رونق اقتصادی ایران و افغانستان دانست و گفت که از طریق این خط آهن، کالاهای بازرگانی تاجران افغانستان، به کشورهای منطقه و اروپایی با هزینۀ کم جا به جا شود.

موصوف ساخت این خط آهن را یکی از تعهدات ایران در برابر افغانستان دانست و گفت که خط آهن هرات خواف را در شرایطی به اتمام رسانیده اند که ایران، در محاصرۀ اقتصادی امریکا قرار دارد.

او گفت: “با این راه آهن، ما رونق ایران و رونق افغانستان را می بینیم. با این راه آهن، کالاهای تاجران شما به راحتی به کشورهای اروپایی ارسال مى شود، بااین راه آهن، شما میتوانید به بنادر مهم جنوب، بند امام، بندر عباس و آیندۀ نه چندان دور به چابهار متصل شوید.”

در همین حال محمد اسلامی، وزیر راه ایران گفت که طول خط آهن خواف-هرات ۲۲۵ کیلومتر است که ایران ۱۴۰ کیلومتر آن را با صرف دو هزار میلیارد تومان تکمیل کرده و باقی آن هم، به عهده افغانستان بوده است.

وی بیان داشت که این خط آهن، ظرفیت سالانه انتقال ۶ میلیون تُن کالاهای تجاری و همچنین یک میلیون مسافر را دارد.

محمد یما شمس رئیس اداره مستقل خط آهن افغانستان، هنگام تهداب گذاری بخش چهارم خط آهن هرات –خواف  گفت که این خط آهن، سبب وصل افغانستان به ترکیه، خاورمیانه و از راه دریایی ایران به کشورهای دیگر است.

به گفته وی، این خط آهن به سمت شمال هرات و بعدتر، از آن منطقه به سمت شهر مزار شریف در شمال افغانستان برای وصل شدن به سایر کشورهای منطقه نیز توسعه خواهد یافت.

رئیس ادارۀ مستقل خط آهن کشور گفت که فاز چهارم خط آهن هرات-خواف، ۵۵ میلیون دالر هزینه برمیدارد.

او افزود: “پروژه خواف-هرات در داخل خاک افغانستان که در حدود ۶۲ کیلومتر میرسد و امروز شاهد بهره برداری آن بودید، هزینۀ آن ۷۵ میلیون دالر است که ایران پرداخت کرده است و قطعۀ چهارم آن، شامل دو فاز است که ما امروز شاهد افتتاح کار ساختمان آن بودیم، که انشاءالله باید به مدت هشت ونیم ما به بهره برداری برسد و در ضمن، هزینه آن ۵۵ میلیون دالر است.”

شمس همچنان اظهار داشت که مطابق برنامه‌ریزی، برای سال نخست بهره‌برداری از این خط‌ آهن، یک میلیون تُن کالای تجاری و روزانه نزدیک به دو هزار مسافر از طریق آن، میان دو کشور جابه‌جا خواهند شد.

چند روز پیش، نخستین قطار حامل ۵۰۰ تن سیمان بار، به طور آزمایشی از این مسیر وارد افغانستان شد که اولین تبادل کالا در تاریخ دو کشور با قطار بود. امروز نیز بنا به گفتۀ یونس قاضی زاده رئیس اتاق تجارت و صنایع هرات، به ارزش ۱۰ میلیون دالر، ده واگون محصولات زراعتی افغانستان، از طریق خط آهن هرات- خواف، به بندمس ترکیه و از آن طریق به کشورهای اروپایی صادر شد.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر