Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

صحت عامه : ٦٠ درصد نفوس کشور از واکسين ويروس کرونا مستفيد خواهند شد

کابل (پژواک، ۷ دلو ۹۹): وزارت صحت عامه، ازتلاش‌ها بخاطر تدارک واکسین کرونا براى ۶۰ درصد نفوس کشور خبر داده، می‌گوید که موج دوم کرونا سپرى شده ؛ اما با اندک بی‌توجهی، افغانستان شاهد موج سوم خواهد بود.

داکتروحید مجروح، سرپرست وزارت صحت عامه که امروز درنشستى خبری در کابل صحبت می‌کرد گفت که براثرتلاش‌های که صورت گرفته، از مجموع ۶۰ درصد نفوس کشور، براى ۲۰ درصد درگام نخست منابع تدارک شده است.

وی افزود: «تسهیل دریافت منابع واکسین کرونا که به سطح بین المللی به کشورهای فقیر تشکیل شده است براى ۲۰ درصد نفوس کشور حدوداً ۱۱۲ میلیون دالر را کمک کرده است.»

موصوف می‌گوید که برای تهیه ۲۰ درصد دوم نیز ۶۰ میلیون دالر بانک جهانی و ۵۰ میلیون دالر دیگر بانک انکشاف آسیایی تعهد کرده اند.

مجروح، از کمبود ۹۳ میلیون دالرامريکايى برای تکمیل ۶۰ درصد واکسین مورد نیازکشور خبر داده می‌گوید که تلاش‌ها بر تدارک آن نیز جریان دارد که با دریافت این مقدار پول، ۶۰ درصد نفوس افغانستان تحت پوشش واکسین قرار می‌گیرند.

به گفته وی، در گام نخست واکسین متذکره به کارمندان صحی و کسانی که بیش‌تر آسیب پذیر اند تطبیق می‌شود.

این درحالی است که امروز نماینده‌گی اتحادیه اروپا در کابل اعلام کرده است که ۳۵ میلیون یورو برای مقابله با ویروس کرونا و کاهش تأثیرات اجتماعی و اقتصادی آن به افغانستان کمک می‌کند.

در عین حال، دیروز نیز مسئولان وزارت صحت عامۀ کشور، از کمک ۵۰۰ هزار دوز واکسین کرونا از سوی هندوستان به افغانستان، خبر داده و می‌گوید که با آمدن این مقدار واکسین، حدود ۲۵۰هزار تن در کشور واکسین می‌شوند.

سرپرست وزارت صحت عامه، اطمینان داد که بر اساس تشدید تلاش‌ها ممکن که واکسین کرونا، پیش از شش ماه به افغانستان برسد.

همچنان وی، از مدیریت خوب موج دوم کرونا و گذشتن از این مرحله خبر داده و گفت که گذشتن از این مرحله به معنای به صفر رسیدن نیست.

وی علاوه کرد: «به سرعت بسیار خوب سیر نزولی را داریم؛ اما به هیچ صورت به پایان آن نرسیدیم و هشدار وجود دارد و اگر برخورد مسئولانه بکنیم، انشاء الله ما به خط صفر نزدیک خواهيم شد و از وقوع موج سوم جلوگیری خواهد شد.»

موصوف می‌گوید که آمار درسطح مراکز صحی نشان می‌دهد که در مثبت بودن واقعات ۵ درصد کاهش یافته و در تعداد بستر در مراکز صحی نیز از حدود ۱۰۰ به حدود ۳۳ درصد رسیده است.

مجروح، با اشاره به ايجاد لابراتوارهای PCR درمراکزصحى، گفت که در چندین ولایت لابراتوارها تاسیس شده و در چند روز آینده در چند ولایت دیگر نیز چنين لابراتوار PCR تاسیس می‌شود.

به گفته وی، ۱۶ لابراتوار در ختم ماه جنوری، ۱۲ در ماه مارچ و ۱۲ دیگر در ماه جون  سالروان میلادی فعال می‌شوند و تا اخیر ماه جون ۳۴ ولایت کشور لابراتوار PCR خواهند داشت، منابع انسانی  آموزش دیده برای PCR ظرفیت آزمایش کرونا را خواهد داشت، در حالی که در آغاز ویروس کرونا ظرفیت آزمایش یک PCR هم وجود نداشت.

او تصریح کرد: «در بخش ICU به تعداد ۵۳۴ داکتر و کارمند آموزش دیده است و در بخش PCR هم مجموعاً ۲۵۶ افغان آموزش دیده اند.»

سرپرست وزارت صحت عامه، از نصب دستگاههاى تولید اکسیجن خبر داده وگفت که در آینده نزدیک در شفاخانه‌های ۳۴ ولایت کشور دستگاه‌های تولید اکسیجن نصب خواهد شد.

وی، با اشاره به نحوه مدیریت پروگرام پولیو در افغانستان گفت که جریان پروگرام پولیو در کشور به رهبری وزارت صحت عامه و رهبری دولت قابل قبول نیست.

موصوف می‌گوید، منابعی که در بخش پولیو سرمایه گذاری می‌شود با نتایج پولیو هم‌خوانی ندارد و هر روز افزایش واقعات پولیو نگرانی بزرگی را به وزارت خلق کرده است.

موصوف دربخشى ازصحبت هايش گفت: «رئیس جمهور هدایت قاطع صادر کرده است که پروگرام پولیو باید ریفورم شود و نقش دولت و وزارت صحت عامه افزوده خواهد شد و پروگرام معافیت کتلوی و مرکز عملیات اضطرار ما مسئول واقعی پروگرام پولیو در افغانستان خواهد بود.»

موصوف، با ذکر این که وزارت صحت عامه، مالک و مدیر اصلی پروسه‌های صحی در کشور است، می‌گوید که این پیام به همه نهادهای تمویل کننده پروگرام پولیو رسانده شده است.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر