کابل (پژواک، ۲۷ثور ۱۴۰۰): برخی اعضای ولسی جرگه خواستار آتش بس شدند؛ اما از چراغ سبز غنی برای رهایی زندانیان طالب، انتقاد کردند و ضمن حمایت از مسلمانان فلسطین گفتند که به زودی برای پایان فرهنگ سرپرستی در حکومت، اقدام می کنند.
در حال حاضر وزارت های مالیه، معارف، اطلاعات و فرهنگ، امور زنان، احیا و انکشاف دهات، صحت عامه، امور داخله و بانک مرکزی، شورای عالی ستره محکمه، کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی و جمعیت هلال احمر افغانی، از سوی سرپرستان اداره می شوند.
وزارت های معارف، امور زنان، اطلاعات و فرهنگ، انکشاف دهات و بانک مرکزی، از سوی کسانی سرپرستی می شود که نامزدی آنها برای این وزارت ها را ولسی جرگه رد کرده است.
با این حال وزارت های مالیه، امور داخله و صحت عامه، در حالی از سوی سرپرستان اداره می شود که وزرای آنها رای اعتماد ولسی جرگه را گرفته بودند؛ اما رئیس جمهور آنها را برکنار کرده است.
غلام فاروق نظری نماینده مردم هرات در ولسی جرگه، خطاب به رئیس جرگه گفت: «تا چه وقت محافظه کاری می کنید، وزیرانی که رای گرفتند برکنار شدند؛ اما در عوض آن ها سرپرستان معرفی شدند که پاسخگو نیستند و تجربه ندارند.»
او خواهان تصمیم گیری جدی این جرگه در برابر پایان فرهنگ سرپرستی در ادارات شد.
ملالی اسحاق زی نماینده مردم کندهار در این جرگه گفت: «در کجای قانون آمده است، افرادی که رای از جرگه گرفته اند برکنار می شوند؛ اما سرپرستان بی تجربه و چهره های ناکام، در عوض آنها معرفی می شوند.»
وی نیز خواستار ختم فرهنگ سرپرستی در ادارات شد و افزود: «در اداراتی که از سوی سرپرستان اداره می شود، فساد به اوجش رسیده است.»
شماری از اعضای دیگر این جرگه نیز خواهان معرفی نامزدان برای اداراتی شدند که از سوی سرپرستان اداره می شوند.
رئیس ولسی جرگه، ادامه کار سرپرستان را خلاف قانون و اصول خواند و گفت که براساس فیصله کمیته رؤسای این جرگه، در پنجم جوزا این جرگه در مورد پایان فرهنگ سرپرستی در ادارات، تصمیم خواهد گرفت.
رهایی هفت هزار زندانی طالب
بر بنیاد موافقتنامه دوحه میان ایالات متحده امریکا و طالبان، پنج هزار زندانی طالبان رها شده و اکنون طالبان می گویند که بر اساس این موافقتنامه، باید هفت هزار زندانی دیگر آنان نیز رها شوند.
حکومت با این خواست طالبان مخالفت می کرد؛ اما محمد اشرف غنی رئیس جمهور، سه روز قبل در مصاحبه با مجله اشپیگل آلمان گفته است که در صورتی با رهایی هفت هزار زندانی دیگر طالب موافقت خواهد کرد که این کار، به یک توافق صلح فراگیر بینجامد.
اما غلام فاروق نظری نماینده مردم هرات در ولسی جرگه، در نشست امروز این جرگه، در اشاره به این اظهارات غنی گفت: «از دست پنج هزار زندانی این گروه که آزاد شد به عذاب شدیم، اگر هفت هزار زندانی رها شوند، هزاران افغان دیگر نیز به خاک و خون کشانده خواهند شد.»
سید محمد محمدی نماینده مردم کابل در این جرگه در مورد گفت: «اگر این بار زندانیان دیگر طالب که نوکر و غلام پنجاب هستند رها شوند، افغانستان سقوط خواهد کرد، طالب جنایتکار است، نوکر و غلام است و نباید اجازه داده شود که زندانیان این گروه رها شود؛ در غیر آن خشونت ها افزایش می یابد و این گروه، به آنچه تعهد می کند عمل نمی کند.»
به گفتۀ موصوف، با رهایی هفت هزار زندانی، صفوف مخالفین تقویه می شوند و سبب افزایش خشونت ها نیز خواهد شد.
تامین آتش بس
طالبان در سه روز عید سعید فطر، آتش بس اعلام کرده بودند. امریکا، اتحادیه اروپا و حکومت افغانستان، خواستار ادامه این آتش بس شدند؛ اما طالبان این خواست را رد نموده و گفته اند که هنوز به مرحله ای نرسیده اند که آتش بس تمدید شود.
میر رحمان رحمانی رئیس ولسی جرگه گفت که با ختم سه روز آتش بس، تحرکات نظامی در حالی از سرگرفته شده است که تداوم جنگ، هر توافق صلح را آسیب می رساند.
او به منظور رسیدن به یک توافق همه شمول، صلح عادلانه و پایدار، خواستار آتش بس مجدد شد و گفت که تامین آتش بس، راه را برای تحکیم صلح هموار می سازد.
به گفتۀ وی، تامین آتش بس سه روزه در میان مردم امیدواری را به بار آورده بود و باید طالبان، به این خواست برحق مردم لبیک بگویند.
شماری ازاعضای دیگراین جرگه نیز خواستار تامین آتش بس دایمی در کشور شدند و گفتند که آتش بس، زمینه را برای تحکیم صلح و ادامه گفتگوها هموار می سازد.
حمایت از مسلمانان فلسطین You need to subscribe to view the full article. Please login or register a new account.
تماس با ما
خبرنامه
ارسال گزارش
اپلیکیشن موبایل پژواک