فیروزکوه (پژواک، ۱۸ سرطان ۱۴۰۱): عید قربان که از روزهای خجسته و متبرک برای مسلمانان جهان به شمول افغانها است، این ایام را خانوادهها با پوشیدن لباسهای نو، هموار کردن دسترخوان عیدی و ذبح قربانی تجلیل میکنند؛ اما در این میان خانوادههای هم هستند که به دلیل فقر و ناداری هیچ آمادهگی در این عید نگرفته اند.
خبرنگار محلی آژانس خبری پژواک در روز اول عید برای دیدن وضعیت چنین خانوادهها در منطقۀ شهرک مهاجرین در شمال شهر فیروزکوه مرکز ولایت غور رفته است، در اینجا خانوادههای هستند که ایام عید هیچ تفاوتی با روزهای دیگر ندارد؛ آنان فقیر هستند و به دلیل نبود اقتصاد، عید را تجلیل نکرده اند.
خرامان ۳۱ ساله که سرپرست یک خانوادۀ هفت نفری است، به پژواک میگوید که فقر و ناداری سبب شده که او با نان گدایی از همسایهها و دیگر بخشهای شهر به سختی شب و روز را سپری کند.
او گفت: «شوهرم معتاد است، خودم و همی کودکانم هستیم، چیزی به خوردن نداریم، قرضدارهستیم، مه بخاطر که طفل های مه از گرسنگی نمیرند، روانه به بازار و جاهای دیگه میروم، از مردم نان میطلبم تا به کودکانم بدهم.»
خرامان میگوید که طفلهایش از او لباس نو عیدی خواسته اما نتوانسته که خواستههای کودکانش را تهیه کند تا هم مانند کودکان قریه خوشحالی کنند.
از خرامان پرسیدم که عید است، آیا میوه عیدی گرفته است؟ پاسخ اش این بود: «ما به خانه نان نداریم، چطو میتوانیم میوه خرید کنیم، قیمتی زیاد است، وقتیکه پول برای خرید لباس به کودکانم نداشته باشم، میوه هم نمیتوانم خرید کنم و عید را به خوبی تجلیل کنم.»
در کنار خرامان، خانوادههای دیگری نیز هستند که فقر و ناداری سبب شده تا عید قربان را تجلیل نکنند.
عبدالحکیم، پیرمرد که تنها نانآور خانوادۀ ۱۰ نفرهاش است به پژواک گفت که او نیز نتوانسته در عید قربان برای کودکانش لباس نو و شرینی عید بخرد.
او باشندۀ اصلی ولسوالی جوند ولایت بادغیس است که حدود چهار سال میشود به دلیل فقر و گرسنگی از منطقۀ اصلی شان به شهر فیروزکوه مرکز غور بیجاشده شده است.
او افزود: «مدتی میشود که به این خانۀ کرایی نشسته هستیم، پول ندارم بتم، دیگه طفلهای مه گریه دارند که روز اول عید به ما لباس نو نکردین ما مثل دیگه دخترها لباس نو میخواهیم، از مجبوری نداشتم که بخرم، خیلی دلم برای اینها میسوزد.»
این پیر مرد همچنان میگوید که چانس کاریگری بعضی روزها یاری اش میکند و ۲۰۰ افغانی الی ۳۰۰ افغانی بهدست میآورد و او را صرف نان خشک به خانوادهاش میخرد.
به گفتۀ عبدالحکیم، عید او زمانی است که بتواند درآمد داشته باشد و برای خانواده اش غذای شب و روز را تهیه کند.
در همین حال شماری از جوانان در شهر فیروزکوه مرکز ولایت غور از یک ماه به اینسو کمپاین جمع آوری کمک به نیازمندان را راه اندازی کرده و یک مبلغ پول را برای چنین خانوادههای توزیع کرده اند.
سید معروف سیدی یکی از اعضایی جمعآوری این کمک ها به پژواک میگوید: «هرماه ما کمپاین جمعآوری کمک به نیازمندان داریم، ما در این کمپاین از دوستان که در داخل و خارج از کشور هستند، پول نقد جمعآوری میکنیم و برای خانوادههای نیازمند توزیع میکنیم، ما در ایام عید قربان برای بیش از ۱۵ خانواده که توان خرید شرینی عید، لباس نو برای کودکان شان، و قربانی نداشته اند، برای هر خانواده ۲۰۰۰ افغانی پول نقد توزیع کردیم.»
موصوف افزود که روند جمعآوری این کمکها همچنان برای نیازمندان این ولایت ادامه دارد.
او از سایر تجار و افراد خیر سراسر کشور میخواهد تا به این روند به پیوندند و برای نیازمندان و خانوادههای فقیر کمک کنند.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP