پلعلم (پژواک، ۱۸سرطان ۱۴۰۱): در پلعلم، مرکز لوگر و شماری از ولسوالیهای این ولایت، ۵۲۲ صنف آموزشی محلی ایجاد گردیده که در آن، برای ۱۸ هزار پسر و دختر زمینۀ آموزش فراهم شدهاست.
مقامها میگویند، این صنوف توسط کمیتۀ بینالمللی نجات (ICRC) با هزینۀ صندوق کودکان ملل متحد (UNICEF) ایجاد شدهاست.
شاهپور عرب، سخنگوی ریاست معارف لوگر به آژانس خبری پژواک گفت، در پلعلم، مرکز لوگر و ولسوالیهای محمدآغه، برهکی برک، خوشی، چرخ و خروار این ولایت، ۵۲۲ صنف محلی ایجاد گردیده که در آن ۱۸ هزار پسر و دختر مصروف آموزش اند.
او افزود، این صنوف محلی در مناطقی از این ولسوالیها ایجاد گردیده که کودکان در آنها به مکاتب دسترسی ندارند.
او میگوید، برای این صنفها که ۵۰ درصد دانش آموزا آن دختر اند، ۵۲۲ تن از معلمین استخدام شدهاند.
حبیبالله هلال، نمایندۀ صندوق کودکان ملل متحد (UNICEF) در لوگر به آژانس خبری پژواک گفت، در این صنفها بیشتر به دختران سهم داده شدهاست.
او افزود: «ما این ۵۲۲ صنف محلی را در ساحاتی ساختیم که کودکان آن به دلیل جنگ در گذشته از دسترسی به تعلیم محروم بودند، نکتۀ امیدوار کنندۀ دیگر این است که در این صنفها، ۵۰ درصد سهم را به دختران دادیم.»
باشندهگان لوگر از اینکه برای فرزندان شان صنفهای آموزشی محلی ایجاد شده، خرسند اند میگویند، که این صنوف نتایج خوبی را در پی خواهد داشت.
حاجی محمدنبی، باشندۀ ولسوالی محمدآغه در این مورد به آژانس خبری پژواک گفت: «ایجاد صنوف محلی اقدام خوبی است، با ایجاد آن برای هزاران کودکی که قبل از این از آموزش محروم بودند، زمینۀ تعلیم فراهم شدهاست.»
او از حکومت و ادارات ذیربط تقاضا میکند که این پروسه را وسیعتر سازند و در تمام ولسوالیهایی که کودکان آن از تعلیم محروم اند، صنوف محلی را ایجاد کنند.
از سوی دیگر، کودکان این مناطق نیز خرسند اند که در نزدیکی خانههای شان صنوف محلی ایجاد شدهاست.
عادله، یکی از شاگردان این صنوف در ولسوالی خروار به پژواک گفت، خوش است که هر روز با همسالانش یکجا به صنف میرود و در آنجا آموزش میبیند.
او این اقدام ادارات کمک کننده را میستاید، اما از حکومت تقاضا میکند که به زودی مکاتب دخترانۀ بالاتر از صنوف ششم را بازگشایی کند.
گفتنی است که این نخستین باری است که در ولسوالی خروار ولایت لوگر برای دختران صنفهای سوادآموزی ایجاد شده و در آن دهها دختر مصروف آموزش اند.
بازدیدها: 202
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP