جلالآباد (پژواک، ٣١ سنبله ۱۴۰۱): مسؤولان ریاست زراعت و مالداری ننگرهار میگویند، در جریان کندنکاری معادن تالک در ولسوالی شیرزاد این ولایت، به بخشی زیادی از جنگلات آسیب وارد شده است.
آنها میگویند، معادنی که موجود است، در آنجا توسط شرکتهای کندنکاری معادن درختان سبز قطع شدهاست.
قاری سیدآغا آمر ذخایر طبیعی ریاست زراعت ولایت ننگرهار امروز (٣١ سنبله) به آژانس خبری پژواک گفت، توسط شرکتهای استخراج معادن تالک در منطقۀ «کدیخیل» ولسوالی شیرزاد این ولایت، درختان جنگل از بین برده شدهاست.
وی میگوید، روز گذشته قاری اسامه مسؤول عشر و زکات از سوی ریاست زراعت برای ولسوالی شیرزاد در حال دیدار از این منطقه دریافت که توسط شرکتها درختان تازه قطع شده و بخش زیادی از آن تخریب شدهاست.
از سویدیگر، فیروز محمدزی رئیس محیط زیست ننگرهار نیز به پژواک گفت، این شرکتهایی اند که جواز وزارت معادن را در دست دارند، اما از سوی ادارۀ محیط زیست جواز بهدست نیاوردهاند.
او میگوید: «این موضوع از دوران جمهوریت جریان داشت، در ساحاتی که معادن موجود بود و شرکتها کار میکردند، اگر به جنگل میرسیدند، بر جنگلات رحم نکردند و این موضوع همچنان ادامه دارد.»
رئیس محیط زیست میگوید، اینکه ادارۀ یادشده یک ادارۀ پالیسیساز میباشد و کدام قوۀ اجرائیه ندارد، بنابراین اقدامات مستقیم را انجام داده نمیتواند، اما موضوع را با مقام ولایت و ادارههای امنیتی در میانگذاشته است.»
مفتی عبدالحمید آخندزاده رئیس معادن و پترولیم ننگرهار نیز به پژواک گفت، در جریان استخراج معادن در ولسوالی شیرزاد ننگرها، برخلاف قانون درختان سبز قطع شدهاست.
اما وی میافزاید: «در گذشته درختان را قطع کرده بودند، اما از زمانی که ما با تاجران نشستی را انجام دادیم، آن را کاملاً متوقف ساختیم و برای شان گفتیم که یک درخت هم قطع نکنند.»
وی میگوید، مشورهها را با مقام ولایت و ادارههای مربوط برای ایجاد یک رویکرد خاص به هدف جلوگیری از قطع خودسرانۀ جنگلها به ویژه در مناطق معدنی، آغاز نمودهاست.
به گفتۀ رئیس معادن، تاجران به آنها اطمینان کامل دادهاند که به گونۀ جدی از این امر جلوگیر میکنند و پس از این درختان سبز را قطع نخواهند کرد.
اتحادیۀ شرکتها و فابریکههای پروسس تالک در ننگرهار میگوید، این اقدام در گذشته انجام شده اما اکنون به شدت از آن جلوگیری شدهاست.
عبدالوهاب خوگیانی یکی از تاجران تالک به پژواک گفت، اتحادیۀ تالک از این اقدام به شدت جلوگیری کرده و تلاش دارد تا در مناطق تخریب شده، درختان دیگر غرس شود.
قابل ذکر است که در حال حاضر علاوه به دهها فابریکۀ نیمه پروسس تالک، شرکتهای زیاد استخراج معادن نیز در ننگرهار وجود دارد که در آن برای هزاران تن زمینۀ کار فراهم شدهاست.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP