کابل (پژواک، ۲۵ میزان ۱۴۰۱): برخی منابع از برخورد غیرانسانی و برهنه کردن دهها مهاجر افغان در مرز یونان و ترکیه سخن میگویند، و حکومت سرپرست افغانستان گفتهاست، نهادهای جهانی این رویداد را به طور جدی بررسی نمایند.
کمیشنری امور مهاجرین سازمان ملل متحد در مورد دهها پناهجو برهنه و در حالت زخمی در مرز ترکیه و یونان ابراز نگرانی کرده و خواستار تحقیقات در این زمینه شدهاست.
آژانس خبری رویترز به نقل از پولیس یونان گفتهاست، این پناهندهگان که همه آنها مرد بوده و برخی از آنها مجروح بودند، جمعۀ گذشته در نزدیکی دریای اوروس در مرز شمالی ترکیه و یونان پس از شناسایی نجات داده شدهاند.
«شفقنا» یک رسانۀ ایرانی به نقل از «نوتیس میتاراچی»، وزیر امور پناهندهگان یونان نگاشته، ترکیه تعدادی از پناهجویان افغان را مجبور به بازگشت از کشور خود کردهاست.
منبع افزوده است، پولیس یونان روز جمعۀ گذشته حدود ۹۲ پناهجوی برهنۀ را که شماری آنان جراحت شدید داشتند، را پیدا کردهاند.
به گفتۀ منبع، این پناهجویان شامل اتباع افغانستان، سوریه و پاکستان هستند.
وزیر امور مهاجرین یونان با انتشار تصاویری از پناهجویان برهنه در توییتر خود، این رفتار با آنان را «شرم تمدنی» خوانده و خواستار بررسی این موضوع شدهاست.
به اساس گزارشها، اما ترکیه یونان را در این مورد متهم دانسته و این عمل را وحشتناک خواندهاست.
رسانۀ دیگر به نام «بیات نیوز» نگاشته است، پولیس یونان این مهاجرین را در منطقۀ شمال این کشور نجات داده گفته اند: «هنوز مشخص نیست که چرا این پناهجویان لباس نداشتند و زخمها روی بدن شان نمایان بود.»
این رسانه بدون ارایۀ جزئیات گفته که بیشتر این پناهجویان افغانها هستند.
احمد خلیل خلیلی، رئیس دفتر مشورتی به نام «سیوا کنسلتی» برای مهاجرین در اروپا در واکنش به این موضوع با نشر یک ویدیویی در صفحۀ فیسبوک خود گفتهاست، برخورد نادرست نیروهای ادارۀ محافظتی مرز اروپا (فرانتیکس) اقدام غیرانسانی است و رئیس این اداره باید به محکمه معرفی شود.
وی میگوید، طی چند ماه گذشته گزارشهای مختلفی مبنی بر اخراج پناهجویان از یونان به ترکیه منتشر شدهاست و در گذشته نیز این کشور متهم به نقض حقوق پناهجویان بود اما اکنون این کشور ترکیه را مقصر میداند.
وی افزوده است، یونان نمیتواند خشونتی را که در برابر افغانها انجام میدهد، پنهان نماید، نیاز است تا افغانها صدای خود را در مورد این اقدامات یونان بلند کنند.
خلیلی به دلیل مشکلات موجود در بخش پناهجویان، اتحادیۀ اروپا را نیز ناقض حقوق بشر میداند و میافزاید که این اتحادیه پابند به اصول حقوق بشر نیست؛ زیرا به گفتۀ وی، هر پناهندۀ که به اروپا میرود، باید طی سه روز امور صحی و اسکان شان تکمیل گردد، اما در حال حاضر چنین نمیشود و ماهها پناهجویان مورد آزار و اذیت قرار میگیرند.
محبالله شریفی کارشناس امور در صفحۀ تویترش نگاشته است: «مقصر بیعفتی، برهنهگی و برخورد غیرانسانی با افغانها در مرز ترکیه و یونان کیست، اکنون این رعایت حقوق بشر یونان است یا برادری اردغان گل با افغانها میباشد؟»
عبدالمطلب حقانی سخنگوی وزارت امور مهاجرین و عودتکنندهگان افغانستان به آژانس خبری پژواک گفت، این وزارت این حادثۀ غمانگیز و «وحشیانه» را به شدت محکوم میکند و از همه نهادهای بینالمللی بهشمول سازمان ملل میخواهد که این رویدادها را به صورت جدی پیگیری نمایند.
وی میگوید: «کشورهای میزبان همه آن حقوقی را به افغانها بدهند، که قوانین بینالمللی دادهاست و همه باید به آن متعهد بمانند.»
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP