مزارشریف (پژواک، ۲۷ قوس ۱۴۰۱): داکتران بلخ، تلسیمیا را یک بیماری ارثی دانسته میگویند، تداوی کامل این بیماری در داخل کشور غیرممکن است، اما بیماران میگویند که حکومت باید زمینۀ تداوی آنها را در خارج از کشور مساعد سازد.
داکتران میگویند، تلسیمیا یک بیماری ارثی است و ناشی از اختلالات جنیتیکی میباشد؛ این بیماران باید در مواقع ضرورت به طور منظم و دوامدار از مراکز صحی خون دریافت کنند.
عبدالرؤوف فروغ، داکتر بخش اطفال شفاخانۀ حوزوی بلخ میگوید، مبتلایان به بیماری تلسیمیا تنها با تطبیق خون به طور منظم میتوانند زنده بمانند، اما تداوی کامل آنان در داخل کشور، غیرممکن است.
او میگوید، مبتلایان این بیماری باید به طور منظم از مراکز صحی خون دریافت کنند و از شهروندان خواست که با اهدای خون به آنها، با مبتلایان این بیماری کمک کنند.
از سوی دیگر، افراد مبتلا به این بیماری و مریضداران از حکومت میخواهند که زمینۀ تداوی آنها را در خارج از کشور فراهم سازد.
حمیرا، باشندۀ بلخ که پسر و دختر خود را بر اثر همین بیماری از دست داده، به پژواک گفت، سه کودک دیگرش نیز به بیماری مشابهی مبتلا اند.
او از حکومت خواست که برای افراد مبتلا به بیماری تلسیمیا در خارج از کشور زمینۀ تداوی فراهم کند.
محمدسرور نیز که یک پسرش به این بیماری مبتلاست میگوید، توان تداوی پسرش را ندارد، حکومت برای او در خارج از کشور زمینۀ تداوی را فراهم کند.
اما عایشه و ستایش دو کودک مبتلا به این بیماری از مردم میخواهند که تا با اهدای خون، زندهگی آنان را نجات دهند و از حکومت میخواهند که برای تداوی، آنها را به خارج از کشور انتقال دهد.
در همین حال، مسؤولین صحت عامه بلخ میگویند که در حال حاضر ۲۵۰ کودک در این ولایت به بیماری تلاسیمیا مبتلا اند و ماهانه به ۱۶۰ هزار سی سی خون نیاز دارند.
داکتر محمداشرف روان، آمر شفاخانۀ حوزوی بلخ میگوید، ۲۵۰ کودک مبتلا به بیماری تلسیمیا نزد آنان ثبت و راجستر میباشند که ماهانه به ۱۶۰ هزار سی سی خون نیاز دارند.
به گفتۀ او، شفاخانۀ حوزوی بلخ به طور رایگان و دوامدار به آنها خون اهدا میکند، اما در حال حاضر هیچ پلانی برای انتقال آنان به خارج از کشور ندارند.
طبق معلومات او، در یک سال گذشته ۱۱ کودک مبتلا به بیماری تلسیمیا در این ولایت، جان باخته اند.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP