Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

صنعت شیشه‌سازی در هرات با سقوط مواجه‌ است

شهر هرات (پژواک، ۱۵ حوت ۱۴۰۱): شماری از شیشه‌سازان در هرات می‌گویند، صنعت شیشه‌سازی که یکی از صنایع بسیار کهن در این ولایت به شمار می‌رود، با سقوط مواجه شده‌است.

هرچند اکثریت صنایع دستی در ولایت هرات ‌مانند مس‌گری، شال‌بافی، سفالگری، شعربافی و سایر صنعت‌های قدیمی و سنتی رو با سقوط مواجه است؛ اما صنعتگران از بی‌توجهی حکومت  نیز در این راستا نگران‌اند.

غلام سخی یک تن از شیشه‌سازان که مدت ۴۰ سال می‌شود در این صنعت سنتی و قدیمی مشغول کار و تولید است، در گفتگو با پژواک از وضعیت رو به سقوط این صنعت سخن زده می‌گوید که در حال حاضر دو کورۀ شیشه‌سازی در هرات وجود دارد، اما فعالیت آن اندک است.

موصوف در کنار کورۀ گرم که شدت گرمای آن طاقت‌فرسا است نشسته و از سرد بودن شرایط کاری‌اش سخن می‌زند.

او می‌گوید که در هر ۳۵ تا ۴۰ روز یک بار کورۀ کاری‌اش را روشن می‌کند و دیگر مشتری وجود ندارد که از وی خریداری کند.

وی افزود، این صنعت را از نیاکانش به ارث برده‌است و تنها با یک صنعتکار شیشه‌سازی در این ولایت که او هم از نزدیکان وی است، کار می‌کند.

به گفتۀ او، تعدادی از صنعتکاران شیشه‌سازی فوت کرده‌اند و برخی‌ هم به‌ دلیل رکود این صنعت تغییر شغل داده‌ و از آن دست کشیده‌اند.

غلام‌سخی در  کورۀ شیشه‌سازی اجناسی چون گیلاس، کاسه، جک آب‌خوری، بشقاب، کوزه، گلدان، سگرت‌دانی، قلم‌دان و قنددانی تولید و با استفاده از هنر مینیاتوری آن به شکل خاصی تزیین می‌کند.

از سویی‌هم، عبدالقادر باشندۀ شهر هرات مى‌گوید که در گذشته مردم از تولیدات شیشه‌سازی داخلی استفاده می‌کردند اما در این اواخر بیشتر از تولیدات خارجی و وارداتی استفاده می‌کنند.

وی علاوه کرد: «تولیدات خارجی ارزان است و دیگر اینکه در هرجا پیدا می‌شود از همین خاطر است که بیشتر مردم از تولیدات بیرونی استفاده می‌کنند.»

در همین حال میرصدیق میر، کارشناس آبدات تاریخی در هرات نیز به این باور است که این صنعت از زمان قبل از اسلام در هرات وجود داشته و اما در زمان دورۀ درخشان تیموریان و غزنویان رونق یافت و از این ولایت به سایر جاها نیز گسترش یافته‌است.

موصوف می‌گوید، باید کارگاه تولیدی شیشه‌سازی توسعه یابد و از آن به تمام معنا حمایت صورت گیرد.

این کارشناس آبدات تاریخی علاوه می‌کند که واردات شیشه‌های غیرمعیاری به کشور به تولید و فروش این صنعت صدمه زده‌است و باید از آن جلوگیری شود.

از سویی‌هم زلمی صفا، آمر حفظ آبدات تاریخی در این ولایت می‌‎گوید که امارت اسلامی به خاطر حمایت از این صنعت کارگاه تولیدی شیشه‌سازی را زیر چتر ادارۀ اطلاعات و فرهنگ درآورده و مواد سوخت را نیز در اختیار این کارگاه قرار می‌دهد.

موصوف می‌افزاید که دو کارگاه تولیدی شیشه‌سازی در هرات وجود دارد که یکی به صورت خصوصی و دیگری زیر مجموعۀ ادارۀ اطلاعات و فرهنگ این ولایت کار می‌کند.

وی اضافه کرد که ادارۀ اطلاعات و فرهنگ از این صنعت قدیمی و سنتی حمایت کرده و به مشکلات موجود در این زمینه رسیده‌گی می‌کند.

با این حال، تولید کننده‌گان شیشه می‌گویند انتظار دارند، آن‌چه را که با این سختی‌ها تولید می‌کنند به فروش برسد و از صنعت شان حمایت صورت گیرد.

قابل ذکر است که بیشترین خریداران ساخته‌های دستی کوره‌های شیشه‌سازان ولایت هرات را گردشگران خارجی تشکیل می‌دهد و به گفتۀ شیشه‌سازان، باید حکومت برای تولیدات شان بازاریابی و یا هم آن ‌را در معرض دید گردشگران در سطح مرکز و ولایات قرار دهند.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر