پلخمری (پژواک، ١٣ حمل ۱۴۰۲): شماری از شاگردان و معلمین مکاتب دولتی بغلان شکایت دارند که از پنج سال به اینسو با کمبود کتاب درسی روبهرو اند اما مسؤولین اطمینان میدهند که امسال این مشکل برطرف میشود.
مسیحالله، شاگرد صنف دهم لیسۀ اسلامقلعه در شهر پلخمری مرکز بغلان میگوید، از پنج سال به اینسو از سوی ادارۀ مکتب برایش کتاب توزیع نشدهاست.
او میگوید: «سال گذشته از جملۀ ١٦ مضمون یک هم برایم داده نشدهاست؛ کتاب بسیار مهم است، اگر کتاب نداشته باشیم چطور درس بخوانیم و اگر مکتب برای ما کتاب ندهد، بسیاری شاگردان توان خرید آن از بازار را ندارند.»
سمین معلم بخش ابتدایۀ این لیسه به پژواک گفت، سال گذشته را در عدم موجودیت کتاب سپری کردند، اما امسال باید حکومت به شاگردان کتاب توزیع کند.
او میگوید: «سال گذشته سه مضمون تدریس میکردم، در میان ۴۵ شاگرد تنها پنج تن آنان کتاب داشتند، باقی که کتاب نداشت و توان خرید آن را هم نداشتند، نه کار خانهگی انجام میدادند و نه هم میتوانیست در درس سهم بگیرد.»
همچنان، مزمل شاگرد صنف ششم لیسۀ میهن شهر پلخمری نیز شکایت مشابهی دارد و میگوید، سال گذشته از میان ۹ مضمون تنها دو کتاب داشت.
او میگوید: «در مضمون که کتاب نداشتم، درس یاد گرفته نمیتوانستم، در آن روز از ترس معلم به مکتب نمیرفتم، بسیاری اوقات در مضمون ساینس که کتاب نداشتم، به صنف نمیرفتم.»
غلام جیلانی شاگرد دیگر این لیسه نیز میگوید، امسال نیز مانند سال گذشته برایشان کتاب توزیع نشدهاست.
همچنان، شمسیه معلم لیسۀ میهن با تایید حرف شاگردان میگوید، چند سال میشود که به شاگردان کتابهای جدید توزیع نشدهاست و کتابهای سابقه به دلیل فرسودهگی قابل استفاده نیست.
او افزود: «اگر کتاب نباشد، نه استاد درس داده میتواند و نه هم شاگرد درس یاد گرفته میتواند؛ این مشکل بزرگی است که حکومت باید حل کند.»
شماری از معلمین و دانشآموزان نیز شکایتهای مشابه دارند و از مسؤولین حکومتی درخواست حل این مشکل را کردند.
در عین زمان، شیرمحمد باشندۀ پلخمری به پژواک گفت که سه کودکاش در مکتب است اما از پنج سال قبل تاکنون برای آنان کتاب توزیع نه شدهاست.
وی گفت: «یک کتاب را به ۳۰ افغانی میخرم، یکی دیگر را به ۴۰ افغانی میخرم، اما خانوادههایی زیادی وجود دارد که توان خرید همین را هم ندارند که برای کودکان خود کتاب بخرند؛ تمام سال کودکان آنان بدون کتاب به مکتب میروند.»
همچنان شاهزمان زمانی فعال مدنی به پژواک گفت که کتاب برای آموزش از همه مهمتر است.
موصوف میگوید: «نبود کتاب در صنف معلم و دانشآموز هر دو را به مشکل مواجه میکند، به خصوص دانش آموزان دورۀ ابتداییه که آشنایی با درس را با صفحههای کتاب آغاز میکنند؛ سخت خواهد بود که معلم بدون کتاب از صنف اول تا ششم برای دانشآموزان پلان درسی مورد ضرورت را تطبیق کند.»
وی میگوید، حکومتها مکلف اند که برای مردم خود محیط مناسب آموزش و مواد درسی را به موقع مهیا کند.
از سوی دیگر، مسؤولین ریاست معارف بغلان میگویند که این مشکل در استانۀ حل شدن است.
مولوی امانالله حقیار رئیس معارف بغلان میگوید، این مشکل را با وزارت معارف در میان گذاشته و اطمینان حل آن را دادهاست.
وی نیز گفت که از سال ۱۳۹۶ تاکنون برای مکاتب بغلان کتاب توزیع نشدهاست؛ فقط در سال ۱۳۹۸ برخی کتابها بهنام تعلیمات مدنی، رسم و فرهنگ توزیع شده بود.
حقیار افزود، وزارت معارف وعدۀ توزیع ۳،۱ میلیون کتاب را به بغلان سپردهاست که تاکنون نزدیک به ۸۰۰ هزار آن به این ولایت رسیدهاست.
وی گفت، کتابهای متباقی نیز در روزهای نزدیک خواهد رسید و روند توزیع آن به دانشآموزان آغاز خواهد شد.
بر اساس معلومات موصوف، بغلان ۶۰۹ مکتب فعال دارد که بر اساس جدول سال تعلیمی ۱۴۰۱، سه صد و ۶۰ هزار و ۹۸ دانشآموز در این مکاتب مصروف فراگیری آموزش هستند.
دانشآموزان مکاتب دولتی بغلان نه تنها با کمبود کتابها روبهرو اند، بلکه نزدیک به نصف مکاتب این ولایت ساختمان ندارند و دانشآموزان آن در فضای آزاد درس میخوانند.
بازدیدها: 173
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP