Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

بیش از دو هزار کودک کارگر در هرات به برنامه‌های فنی و حرفوی جذب شده‌اند

هرات ( پژواک، ۱۸ ثور ۱۴۰۲): همزمان با گسترش بیکاری  وفقر، موجودیت کودکان خیابانی در کشور به یک معضل بزرگ اجتماعی مبدل شده‌است و تنها در ولایت هرات هزاران کودک کارگر در وضعیت بسیار بد زنده‌گی شان را با انجام کارهای شاقه سپری می‌کنند.

ریاست کار و امور  اجتماعی ولایت هرات با تایید این وضعیت می‌گوید، هرچند طی یک یا دو سال گذشته کدام سروی تازه صورت نگرفته‌است، اما با آ‌ن‌هم  سروی سال‌های گذشته در این ولایت نشان می‌دهد که بیش از نه هزار کودک خیابانی در هرات وجود داشته و وضعیت زندگی‌شان نگران کننده‌است.

برخی از کودکان کارگر در این ولایت به آژانس خبری پژواک می‌گویند که  برای بدست آوردن لقمه نانی برای خود و خانوده‌شان دست به انجام کارهای شاقه می‌زنند.

لطف‌‍الله نه ساله یکی از کودکانی است که جهت پیدا کردن لقمه نانی برای فامیل شش نفری‌اش، بوجی را برای جمع‌آوری قوطی‌های فلزی و بوتل‌های پلاستیکی به کول کرده‌است.

وی در حالی که اداهای کودکی در چهره معصوم‌اش از دور نمایان است گفت که پدرش از یک پای فلج است، ناگزیر است تا مخارج روزمرۀ فامیل‌اش را تأمین کند.

وی افزود که  مکتب نمی‌رود و بیشتر کودکان محل‌شان ( منطقه شیدایی) به دلیل اینکه تنها نان‌آوران خانواده‌های شان هستند همه روز سرگرم جمع‌آوری زباله، رنگ مالی کفش، گدایی و فروش برف‌پاکن موترها می‌باشند.

سلیمان دوازده ساله نیز به این باور است، اگر زمینۀ تعلیم برای وی و امثال او با در نظرداشت مخارج روزمرۀ خانواده‌اش از طرف حکومت مهیا شود، آیندۀ شان درخشان خواهند شد.

وی گفت: «وضعیت اقتصادی ما خوب نیست، شش هفت سال میشه که با فروش برف‌پاکن موتر از صد تا یک صد و پنجاه افغانی روزانه کمایی می‌کنم و آن را مصرف خرچ خانه می‌کنم، مکتب نمی‌روم، من و برادرم کار می‌کنیم، برادرم کرایۀ خانه را پیدا می‌کنه و من مصرف روزمرۀ خانه را پیدا می‌کنم.»

با این‌حال، شماری از باشنده‌گان ولایت هرات فقر و مشکلات مالی خانواده‌ها را علت اصلی افزایش تعداد اطفال خیابانی  و کارگر در این ولایت عنوان می‌کنند.

غلام‌سخی اربابی یکی از باشنده‌گان ناحیۀ سوم این ولایت به پژواک گفت که کودکان سرمایه‌های ملی کشور هستند، به همین اساس حکومت‌ها مسؤولیت دارند که این کودکان را مورد حمایت و توجه قرار دهند.

از سویی‌هم مسؤولین ریاست کار و امور اجتماعی ولایت هرات به آژانس خبری پژواک می‌گویند که بیشتر این کودکان کارگر و بی‌بضاعت روزانه  گدایی می‌کنند و یا در جمع آوری زباله‌ها، آهن‌آلات فرسوده ناکاره، پلاستیک و قوطی‌های فلزی از داخل کوچه، بازار، زباله دانی‌ها مصروف اند و در برخی موارد مصروف کارهای شاقه نیز هستند.

حافظ میرزا محمد ابو منصور، رئیس کار و امور اجتماعی ولایت هرات می‌گوید که اکثر این کودکان خیابانی، بی‌سرپرست و یا یتیم هستند که به گفتۀ وی، برای اینکه این کودکان دیگر به کار‌های شاقه مصروف نشوند، ادارۀ شان برنامه‌های مختلفی را روی دست گرفته‌است.

به گفتۀ موصوف، از سال گذشته الی هم اکنون بیش از صد کودک بی‌سر پرست به یتیم‌خانه‌ها معرفی و دو هزار و ۲۰۰ کودک بی‌بضاعت هم به برنامه‌های‌ فنی و حرفوی در این ولایت جذب شده‌اند.

ابو منصور همچنان از تفاهم‌نامه برای تداوی اطفال در سال گذشته خبر داده و بیان می‌کند که تاکنون بیش از دو هزار ۲۰ کودک بی‌سرپست و یتیم در کلینک و شفاخانه‌های شخصی و دولتی به گونۀ رایگان و در نتیجۀ تلاش‌های ریاست کار و امور اجتماعی تداوی شده‌اند.

براساس معلومات مسؤولین، بیشتر کودکان خیابانی در هرات، مربوط به خانواده‌های بیجا شده‌گان داخلی هستند که در سال‌های گذشته از ولایات بادغیس، فاریاب، هلمند، فراه و غور به دلایلی چون خشک‌سالی و بیکاری به این ولایت پناه آورده‌اند.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر