Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

باشنده‌گان حصۀ اول، پریان و آبشار پنجشیر از عدم دسترسی به انترنت شکایت دارند

پاراخ (پژواک ۱۷ جوزای ۱۴۰۲): باشنده‌‌گان سه ولسوالی‌ پنجشیر از نبود انترنت شکایت داشته می‌گویند تا رسیدن به محلاتی که در آن به انترنت دسترسی پیدا می‌کنند باید ساعت‌ها پیاده‌روی نموده و یا هم با پرداخت صدها افغانی کرایه، این فاصله را توسط موتر طی کنند.

شاه‌ولی باشندۀ قریه متا مربوط ولسوالی حصۀ اول پنجشیر به آژانس خبری پژواک گفت که در این ولسوالی پایه‌های شبکه‌های مخابراتی سلام و افغان‌بیسیم وجود دارد، اما باشنده‌های محل به انترنت این شبکه‌ها دسترسی ندارند و مکالمه از طریق این شبکه‌ها نیز به‌گونۀ درست انجام نمی‌شود.

او می‌گوید که باشنده‌‌گان این محل باید دو ساعت پیاده‌روی کنند تا به محلی برسند که در آن به انترنت ضعیف دسترسی پیدا می‌کنند.

به گفتۀ شاه‌ولی، این چنین مشکلات در مناطق دیگر ولسوالی حصۀ اول نیز وجود دارد و باشنده‌های ولسوالی حتی در زمان جمهوریت نیز به والی و ریاست مخابرات این ولایت شکایت‌هایی از این بابت نموده، اما نتیجه‌یی در پی نداشت.

خالق‌داد خالقی، باشندۀ ولسوالی آبشار گفت که در این ولسوالی پایه‌های شبکه‌های مخابراتی سلام و روشن فعال است، اما باشنده‌های آبشار در حالی از خدمات انترنت محروم اند که «حالا عصری است که نان خوردن نداشته باشید اما انترنت باید باشد.»

او افزود که باشنده‌های آبشار برای رفع نیازهای شان در انترنت ناگزیر اند با پرداخت چهارصد افغانی کرایه به مرکز پنجشیر بروند.

ولی‌محمد باشندۀ ولسوالی پریان نیز می‌گوید که در این ولسوالی پایه‌های شبکه‌های افغان‌بیسیم و سلام وجود دارد، اما باشنده‌های پریان به انترنت دسترسی ندارند.

او افزود: «در حالی که در عصر حاضر بیشتر کارها از طریق انترنت به پیش برده می‌شود و انترنت اکنون ضرورت اولیۀ بشر در جهان است، اما باشنده‌گان ولسوالی پریان برای ارسال و دریافت مطالب، و پیام‌ها مجبوراند هزار افغانی موتر را کرایه کنند تا به محل انترنت برسند چون موترهای لینی نیست.»

 عبدالحمید نوری، رئیس مخابرات پنجشیر گفته که در این ولایت ۴۸ سایت مخابراتی (پایه‌های شبکه‌های مخابراتی) وجود دارد و این سایت‌ها از شبکه‌های اتصالات، افغان بیسیم، سلام و ام‌تی‌ان است.

نوری خاطر نشان کرد که این شبکه‌ها به طور عموم عرضۀ خدمات دارند، سکته‌گی در کار آن‌ها و در خدمات مکالماتی در ولسوالی‌های ذکرشده وجود ندارد.

اما او افزود: «در قسمت سه ولسوالی که در آن عرضۀ خدمات انترنتی نیست، باید بگویم که این بر می‌گردد به  خدمات آنتن‌دهی، چون در ساحاتی که یاد شد ظرفیت آنتن‌دهی به ندرت پایین است.»

به گفتۀ نوری، آنتن‌دهی در این سه ولسوالی کوهستانی به دلیلی پایین است و از انترنت استفاده کرده نمی‌توانند که شبکه‌های مخابراتی ازطریق ستلایت وصل استند.

وی افزود:«البته خدمات خوب‌تر انترنتی از طریق لینک (اتصال) صورت می‌گیرد که یک مقدار وسایل هم  نیاز دارد و او از طریق ولایت به ولایت، ولسوالی به ولسوالی وصل شده می‌آید، از طریق لینک که ما در پنجشیر این را داریم و می‌خواهیم که این سه ولسوالی را نیز همچنان وصل بسازیم.»

او گفت که تا اواخر سال روان این چالش مرفوع و این سه ولسوالی نیز از خدمات انترنتی نوع «۳‌جی»مستفید خواهد شد.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر