زبان

آیا حساب کاربری در سایت پژواک ندارید؟

برای اشتراک اینجا کلیک کنید.

هفتۀ گذشته چهار تن در افغانستان کشته و نُه تن دیگر زخمی شده بودند

هفتۀ گذشته چهار تن در افغانستان کشته و نُه تن دیگر زخمی شده بودند

author avatar
17 Jun 2023 - 17:35
هفتۀ گذشته چهار تن در افغانستان کشته و نُه تن دیگر زخمی شده بودند
author avatar
17 Jun 2023 - 17:35

کابل (پژواک، ۲۷ جوزا ۱۴۰۲): هفتۀ گذشته سازمان ملل و اتحادیۀ اروپا در زمینه‌های مختلف اتهاماتی را علیه حکومت سرپرست افغانستان وارد کردند و روسیه گفت که این حکومت وسیع‌بنیاد نیست؛ اما سخنگوی امارت اسلامی این اظهارات را بی‌بنیاد خواند.

خبرهای مهم هفته:

  • شورای امنیت در زمینه‌های مختلف از حکومت سرپرست افغانستان انتقاد می‌کند، اما مجاهد آن را بی‌اساس می‌خواند.
  • کابلوف: حکومت کنونی افغانستان وسیع‌بنیاد نیست؛ مجاهد: این یک موضوع داخلی است.
  • ریچارد بینت می‌گوید، طالبان افراطی‌ترین نوع تبعیض بر اساس جنسیت را اعمال می‌کنند، اما مجاهد این چنین اظهارات را یک پروپاگند می‌داند.
  • اتحادیۀ اروپا: گفتمان ملی برای اشتراک زنان در زنده‌گی اجتماعی در افغانستان نیاز است.
  • وزیر امور خارجۀ پاکستان: جامعۀ جهانی باید با حکومت سرپرست افغانستان تعامل کند.

تلفات

هفتۀ گذشته در رویدادهای مختلف در سطح کشور چهار تن کشته و نه تن دیگر زخمی شده بودند.

 گزارش‌ها نشان می‌دهد، افراد مسلح ناشناس یک محصل را در تخار و یک جوان را در فاریاب کشتند، در پی انفجار یک سرگلولۀ هاوان در غور یک کودک جان باخته و دو تن دیگر زخمی شده‌اند، در انفجار مشابه در هلمند هفت تن زخمی شده‌اند و فردی در ننگرهار که خصومت شخصی داشت، به قتل رسیده‌است.

یادآوری: آمار یادشدۀ این تلفات بر اساس گزارش‌های رسیده به پژواک نشان داده شده‌است، اما ممکن در مورد برخی رویدادها گرازش‌ها را بدست نیاورده باشد و یا منابع آمار دقیق تلفات را اعلام نکرده باشند.

طبق معلومات منابع، هفتۀ ماقبل در رویدادهای مختلف در سراسر کشور ۳۰ تن کشته و تا ۳۵ تن دیگر زخمی شده بودند.

این درحالی است که قبل از وقوع تحول سیاسی در ماه اسد سال ماقبل در کشور، هر هفته در جنگ‌ها صدها فرد ملکی و افراد جناح‌های درگیر کشته و زخمی می‌شدند.

انتقادات و خواسته‌های جهانیان و واکنش امارت اسلامی

هفتۀ گذشته، شورای امنیت در بگ گزارش تازه مدعی شده ‌بود که فعالیت‌های گروه‌های تروریستی در افغانستان افزایش یافته‌است، القاعدۀ دو باره فعال شده و حملات داعش نیز افزایش یافته‌است، هیچ نشانه‌یی از تغییر سیاست میان رهبران حکومت سرپرست در کابل دیده نمی‌شود و امیدی برای تغییر در کوتاه مدت وجود ندارد.

در گزارش آمده‌است، ۵۸ مقام حکومت سرپرست افغانسان در فهرست تحریم‌های این شورا قرار دارند و «طالبان» مانند دهۀ ۹۰ به سیاست‌های استبدادی پشتون محور شان بازگشته اند.

در گزارش آمده‌است، امارت اسلامی توافقنامۀ دوحه را عملی نکرده‌است و برخی اختلافات میان رهبری حکومت سرپرست نیز به میان آمده‌است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در مورد این گزارش می‌گوید، ادامۀ تعزیرات شورای امنیت سازمان ملل و این‌گونه گزارش‌ها پر از تعصب و در مغایرت با اصول آزادی و عدم مداخله است و باید به آن نقطۀ پایان گذاشته شود.

او می‌افزاید: «امارت اسلامی افغانستان اتهامات منعکس‌شدۀ بی‌بنیاد در این گزارش را که گویا بین رهبران حکومت افغانستان اختلاف وجود دارد، افغانستان به پناهگاه امن تروریست‌ها مبدل شده، قاچاق مواد مخدر توسط مقامات امارت اسلامی صورت می‌گیرد، انحصار صلاحیت‌ها، عدم موجودیت همه اقوام در حکومت و غیره… را بی‌اساس و دشمنی آشکار با نظام و مردم مستقل افغانستان و تکرار مغرضانه و بیهودۀ تبلیغات بی‌اساس بیست سال گذشته می‌داند.»

ضمیر کابلوف، نمایندۀ ویژۀ روسیه برای افغانستان می‌گوید، تا زمانی‌که مقامات کنونی به رسمیت شناخته نشود؛ سفیر آنان نیز نمی‌تواند در سفارت افغانستان در روسیه کار کند.

کابلوف افزود، حکومت فعلی افغانستان وسیع‌بنیاد نیست.

اما سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به اظهارت نمایندۀ ویژۀ روسیه برای افغانستان، حکومت وسیع‌بنیاد را یک موضوع داخلی خوانده و به اتباع خارجی اطمینان می‌دهد که افغانستان امن است.

بلاول بوتو زرداری وزیر امور خارجۀ پاکستان تعامل با حکومت سرپرست را یگانه راه‌حل برای افغانستان می‌داند و می‌افزاید: «نه تنها پاکستان بلکه همه جامعۀ جهانی باید با حکومت موقت افغانستان تعامل کند. زیرا این به نفع همۀ ماست که افغانستان به کشور امن و صلح‌آمیز مبدل شود و حکومت موقت نیز مسؤولیت‌های خود را در قبال جامعۀ جهانی ادا کند.»

تاکید بر حقوق زنان

هفتۀ گذشته توماس نیکلسون، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان پس از دیدار با گروهی از زنان افغان گفته‌است، آغاز یک گفتمان ملی برای رعایت حقوق زنان  و اشتراک آنان در زنده‌گی اجتماعی در افغانستان، نیاز است.

همچنان، ریچارد بینت گرازشگر ویژۀ سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشری در افغانستان ادعا کرده‌است که حکومت سرپرست افغانستان «افراطی‌ترین نوع تبعیض براساس جنسیت و سانسور عمومی را اعمال می‌کند.»

اما سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به این گزارش گفته‌است: «این گزارش درست نیست، زیرا در آن به واقعیت‌ها توجه نشده، تنها اقدام به پروپاگند کرده‌است، برخی موارد را بدون در نظر گرفتن محیط، ارزش‌های فرهنگی، دینی و اسلامی افغانستان ذکر کردند، آن‌ها فکر کردند که افغانستان نیز مثل کشورهای غربی است، در مورد حقوق زنان قسمی بحث شده که آن‌ها  در غرب خواستار آن هستند، اما در افغانسان چنین نیست.»

بلاول بوتو زرداری وزیر امور خارجۀ پاکستان از حکومت سرپرست افغانستان خواسته‌است تا به تعهدات خود در قبال جامعۀ جهانی در رابطه با حقوق زنان و تحصیل دختران عمل کند.

بازدیدها: 51

تماس با ما

ارسال گزارش

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

اپلیکیشن موبایل پژواک

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر