Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

باشنده‌گان غور خواستار بازسازی منار جام شدند
آرشیف

فیروزکوه (پژواک، ۱۳ سرطان ۱۴۰۲): برخی از باشنده‌گان و مسؤولین محلی غور با ابراز نگرانی از وضعیت بدی منار جام می‌گویند که این منار به دلیل بی‌توجهی مسؤولین در نظام پیشین و حوادث طبیعی با خطر فروپاشی مواجه شده‌است.

بهاوالدین، مدیر آبدۀ تاریخی منار جام غور به آژانس خبری پژواک گفت که در ماه‌های اخیر بیشتر کاشی‌های نمای بیرونی این منار فرو ریخته و نیز پله‌ها و ستون‌های داخلی منار ترَک پیدا کرده‌است.

موصوف افزود: «متأسفانه روزانه از میناتوری‌های روی منار جام چهار تکه یا پنج تکه پایین می‌افتد، در ضمن ترک‌های داخل منار زیاد شده، اگر مقامات مربوطه توجه نکنند منار در حالت فروریختن است و مشکلات زیادی به بار می‌آورد.»

به گفتۀ وی، طی چندین سال گذشته هیچ نهادی برای بازسازی و مراقبت از این منار توجه نکرده و همه ساله سیلاب‌ها و حوادث طبیعی خطر فروریزی این منار را بیشتر می‌کند.

برخی باشنده‌گان این ولایت، از امارت اسلامی و سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) می‌خواهند که به بازسازی این منار توجه کنند.

ملا عبدالحلیم یکی از باشنده‌گان منطقۀ غار که در نزدیکی منار جام غور قرار دارد با ابراز نگرانی از وضعیت بدی این آبدۀ تاریخی به آژانس خبری پژواک گفت که حکومت پیشین به بازسازی این منار توجه نکرد و به همین دلیل با گذشت هر روز تخریب شده می‌رود.

وی خواستار توجۀ حکومت در قسمت بازسازی این منار شده و می‌گوید که از آبدات تاریخی باید حفاظت شود.

آغا محمد از دیگر باشندگان منطقۀ جام غور نیز از امارت اسلامی و سازمان‌های جهانی می‌خواهد تا قبل از فروریختن منار جام، آن ‌را بازسازی کنند.

موصوف به پژواک گفت: «منار جام یکی از آثار قدیمی و سرمایۀ ملی ما است و باید توجل جدی به آن صورت گیرد، در حالی که منار در حال فروپاشی است، خطر سیلاب‌ها زیاد است احتمال می‌رود که منار را بیشتر تخریب کند، از جامعۀ جهانی و امارت اسلامی تقاضا داریم که توجه داشته باشه تا این سرمایۀ ملی ما از بین نرود.»

وی گفت که منار جام غور در سال ۲۰۰۲ میلادی ثبت میراث‌های فرهنگی جهان در سازمان یونسکو شد. با آن‌که این منار جز از میراث‌های جهانی است و مسؤولین در گذشته وعده‌هایی را برای بازسازی آن داده بودند، اما تا هنوز هیچ کاری برای بازسازی آن صورت نگرفته‌است.

در همین حال، محمد حماس آمر اطلاعات و فرهنگ غور به آژانس خبری پژواک گفت که این منار در حال فروریزی قرار دارد و باید به بازسازی آن توجه شود.

وی افزود: «متاسفانه در این اواخر می‌بینیم که منار در حال فروپاشی است. متاسفانه سیلاب‌های اخیر به این منار آسیب زیادی زده و به طرف دریا کج شده، همی کج شدن منار سال به سال بیشتر شده میره که متاسفانه کدام توجۀ جدی از طرف سازمان یونسکو صورت نگرفته، وعده‌هایی داده شده اما تا هنوز متاسفانه هیچ کاری نشده و امکان بازسازی منار جام وجود ندارد.»

منار خشتی جام غور ۸۰۰ سال قدامت تاریخی دارد که در منطقۀ جام در ولسوالی شهرک غور واقع می‌باشد. این منار با داشتن ۶۵ متر ارتفاع پس از منار قطب دهلی نو دومین منار خشتی جهان است که در زمان سلطنت سلطان غیاث‌الدین غوری ساخته شده‌است.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر