تالقان (پژواک، ۵ اسد ۱۴۰۲): برخی از باشندهگان ولسوالی فرخار ولايت تخار میگویند که به خدمات اولیه بهشمول مکاتب و مراکز صحی دسترسی ندارند و از مسؤولین خواستار رسیدهگی به مشکلات اجتماعی شان میباشند.
مولوی زیدالله از بزرگان ولسوالی فرخار با آنکه از تأمین امنیت نسبی ابراز خرسندی دارد اما به آژانس خبری پژواک گفت که ولسوالی فرخار یکی از مکانهای دیدنی میباشد که پای گردشگران را از مناطق دوردست به خود کشانیدهاست، اما مردم در این ولسوالی به خدمات عامالمنفعه بهشمول آب آشامیدنی صحی، مراکز صحی و سرک معیاری دسترسی ندارند.
وی از حکومت خواست که به مشکلات اجتماعی شان نقطۀ پایان بگذارد.
نجمالدین، رئیس شورای انکشافی ولسوالی فرخار نیز میگوید که در سالهای گذشته به این ولسوالی توجۀ لازم صورت نگرفته و مردم آن از خدمات اولیه محروم هستند.
وی همچنان گفت که کار چندین پروژۀ عامالمنفعه بهشمول کانال زراعتی کندال الی کرانی که با تکمیل شدن آن حدود ۵ هزار جریب زمین آبیاری و برای مردم در بخش زراعت و باغداری زمینۀ انکشاف مساعد خواهد شد، متوقف ماندهاست.
وی از حکومت خواستار آغاز کار پروژههای نیمهتمام میباشد.
قاری حضرتالله یکی دیگر از بزرگان قومی در این ولسوالی یگانه منبع درآمد باشندهگان محل را کشت و زراعت و مالداری عنوان نموده میگوید، در نتیجۀ خشکسالیها و سرازیرشدن سیلابهای اخیر مردم آسیب دیدهاند.
قاری حضرتالله افزود: «از حکومت میخواهیم تا زمینۀ تطبیق پروژههای انکشافی و عامالمنفعه را در هماهنگی با مؤسسات مساعد نماید.»
با این حال، مولوی خالمحمد آمر معارف ولسوالی فرخار هم با ابراز نگرانی از نبود تعمیر چندین باب مکتب بهشمول آمریت معارف این ولسوالی میگوید، ۷۰ درصد از متعلمین در این ولسوالی به امکانات آموزشی و درسی دسترسی ندارند.
وی میافزاید که بزرگان حکومت کنونی و مؤسسات همکار توجۀ جدی برای رشد بخش تعلیم و تربیه داشته باشند.
از سوییهم، داکتر اخترمحمد عبرت آمر شفاخانۀ ولسوالی فرخار میگوید که کار تعمیر شفاخانۀ این ولسوالی که قرار بود در زمان حکومت گذشته تکمیل شود، حدود هشتاد درصد ناتکمیل باقی ماندهاست که در نتیجۀ آن هزاران تن از خدمات صحی محروم میباشند.
به گفتۀ وی، بارها به حکومت محلی پیشنهاد داده شدهاست، اما هنوزهم در راستای آغاز کار آن اقدامی صورت نگرفته تا برای مردم عرضۀ خدمات صحی بهموقع صورت بگیرد.
در همین حال، برخی از مسؤولین ادارات دولتی اطمینان میدهند که حکومت در بخشهای مختلف توجۀ جدی خواهند کرد.
ملا عظمت نورمحمد، رئیس احیا و انکشاف دهات تخار، توقف کار پروژههای نیمهتمام را کمبود بودجه عنوان نموده میگوید که بعضی از پروژهها از سوی بانک جهانی تمویل میگردید که پس از تحولات فعالیتهای شان را در افغانستان متوقف کردند که در نتیجۀ آن اکثر پروژهها نیمهتمام باقی ماندهاست.
وی تاکید دارد که جامعۀ جهانی در مسایل حیاتی برای مردم افغانستان سیاسی عمل نکند.
مولوی عبدالبصیر طلحه ولسوال ولسوالی فرخار نیز میگوید که مردم این ولسوالی ۸۰ درصد زیر خط فقر زندهگی میکنند، چون این ولسوالی کوهستانی میباشد.
وی از مؤسسات همکار خواستار کمک شد.
به گفتۀ او، باشندهگان این ولسوالی با حکومت محلی همکار هستند و تلاشها برای حل مشکلات اجتماعی آنان ادامه دارد.
این در حالی است که مسؤولین معارف ولایت تخار نیز پیش از این در یک گفتگو با خبرنگار آژانس پژواک گفته بودند که از میان بیش از ۷۰۰ باب مکتب حدود ۳۶۰ باب آن در سطح این ولایت فاقد تعمیر میباشد که تلاشها به هدف رفع مشکلات معارف و متعلمین ادامه دارد.
بازدیدها: 124
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP