کابل (پژواک، ۱۳ سنبله ۱۴۰۲): مسؤولین وزارت کار و امور اجتماعی میگویند که برای معتادین صحتیابشده در کمپلکس «آغوش» در کابل زمینۀ آموزش مسایل فنی و حرفوی مساعد شدهاست.
سمیعالله ابراهیمی، مسؤول مطبوعات وزارت کار و امور اجتماعی به پژواک گفت که در دو سال گذشته و بر اساس فرمان مولوی هبتالله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی یک کمیته برای جمعآوری معتادین ایجاد شد که وزارتهای امور داخله، صحت عامه و کار و امور اجتماعی در آن عضو هستند.
وی گفت که معتادین پس از تداوی در مراکز مربوط به این وزارت موضوعات فنی و حرفوی برای شان تدریس میشود و این مراکز بهشمول زونها در سراسر افغانستان ایجاد شدهاست.
به گفتۀ او، این مرکز در کابل در شفاخانه پنج هزار بستری کمپلکس «آغوش» به نام «مرکز آموزشهای فنی و حرفوی امید» ایجاد شده و در دور اول آن برای ۵۳۰ تن زمینۀ آموزش فراهم شدهاست.
ابراهیمی خاطرنشان کرد که برای این تعداد افراد در پنج حرفه چون بوتسازی، بیکسازی، ترمیم وسایل برقی خانه، خیاطی و برق تعمیرات تدریس میشود.
موصوف علاوه کرد که بودجۀ این مراکز از سوی امارت اسلامی داده میشود و در این مرکز در هر حرفه دو آموزگار در دو شفت تدریس میکنند.
او همچنان اضافه کرد که تلاش بر این است تا زمینۀ کار را برای این افراد پس از مرخص شدن مساعد کنند و برای شان ابزار کار نیز داده خواهد شد.
با این حال عزتالله رحمت، آمر مرکز آموزشهای فنی و حرفوی امید به پژواک میگوید که در این مرکز ۵۳۰ تن مسایل فنی و حرفوی را آموزش میبینند.
وی میگوید که این مرکز در کمپلیکس آغوش از پنج ماه به اینسو به فعالیت آغاز کردهاست و اکنون در آستانۀ اولین دور فراغت خود قرار دارد که برای ۲۰۰ تن آنان پس از فراغت وسایل و ابزار کار نيز داده میشود.
آمر مرکز آموزشهای فنی و حرفوی امید میافزاید که انتخاب کارآموزان به این مرکز جبری نیست و به علاقۀ خود فرد بستگی دارد.
به گفتۀ او، پلان امارت اسلامی در بخش تداوی معتادین بسیار مفید است و باید حکومت سرپرست به این اشخاص تداوی شده زمینۀ کار را نیز مساعد کند.
رحمت از پلانها برای افزایش جذب در این مرکز آموزشی سخن زده و میگوید، در این دور تعداد جذب به ۶۰۰ تن خواهد رسید.
او تصریح کرد، تلاش بر این است تا به محصولاتی تولید شده توسط این افراد بازار ایجاد شود و این تصمیم با رهبری وزارت کار و امور اجتماعی شریک شدهاست.
در همین حال، سید نذیر یکتن از صحتیابشدهگان که اکنون مصروف آموزش خیاطی در مرکز آموزش امید است، میگوید، از سه سال به اینسو در ترکیه به مواد مخدر آغشته شده بود و اکنون پس از چهار ماه تداوی شدهاست.
وی از فراهم شدن زمینۀ آموزش خوشحال است و میافزاید که روزانه دو یا سه لباس را میتواند بدوزد.
نذیر از جوانان خواست تا از مواد مخدر دوری کنند.
محمدنصیر انوری، یک تن از شاگردان در حرفۀ برق تعمیرات نیز میگوید که از یک سال پیش معتاد به مواد مخدر شده بود و از چهار ماه به اینسو در اینجا تحت تدوای قرار داشت.
نامبرده از روند تداوی و درسی خوش است و آن را مفید عنوان میکند.
وی میافزاید که پس از مرخص شدن از این مرکز میخواهد دکان باز کند و مصدر خدمت به مردم شود.
از سوی دیگر، بلال احمدی، آموزگار خیاطی در مرکز آموزشهای فنی و حرفوی امید به پژواک میگوید که شش ماه میشود در این مرکز وظیفه اجرا میکند و در بخش خیاطی در دو شفت ۱۰۸ تن مصروف آموزش هستند.
موصوف علاوه کرد که معتادین تداوی شده استعدادهای خوبی دارند و اگر بالای شان کار بیشتر صورت گیرد، میتوانند حرفههای بیشتری را نیز یاد بگیرند.
احمدی گفت که وضعیت این افراد در گذشته خراب بود و افسرده بودند؛ اما اکنون پس از صحتیاب شدن روحیۀ خوب پیدا کردند و در تلاش یادگیری و کار هستند.
قابل ذکر است که این مرکز آموزشی به تاریخ ۱۸ جوزای سال روان به هزینۀ ۳۰ میلیون افغانی در منطقۀ پلچرخی کابل افتتاح شد.
اواخر سال گذشته نیز وزارت امور داخله مرکز حمایتی مراقبت از اعتیاد و آموزش مسلکی «آغوش» را به هزینۀ ۷۵ میلیون افغانی ایجاد کرد.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP