قلعۀنو(پژواک، ۱۶ سنبله ۱۴۰۲): با آنکه طی سالهای متمادی و در زمان حکومت پیشین قطع جنگلات در بادغیس جریان داشت اما اکنون باشندهگان این ولایت از جلوگیری قطع جنگلات پسته در مناطق شان توسط حکومت سرپرست سخن میزنند و خوشحال اند.
این باشندهگان از جلوگیری قطع جنگلات پسته استقبال نموده و خواهان ادامه این روند هستند.
غوثالدین یکی از باشندهگان ولسوالی آبکمری این ولایت به آژانس خبری پژواک گفت، هرچند طی سالهای گذشته در زمان نظام جمهورت، روند قطع جنگلات پسته توسط افراد به شدت جریان داشت اما با تسلط حکومت سرپرست از این امر جلوگیری شدهاست.
موصوف میافزاید، با روی کار آمدن حکومت فعلی در کشور از غصب مناطق پستهزار نیز جلوگیری شدهاست.
این باشندۀ ولسوالی آبکمری انتظار دارد تا این روند به صورت دوامدار ادامه یابد و از قطع جنگلات جلوگیری شود.
او افزود: «در گذشتهها قطع جنگلات خیلی زیاد بود اما از وقتی که امارت اسلامی آمده از قطع جنگلات پسته جلوگیری شده و قروق پسته و علف هم از بین رفته.»
عبدالکبیر یکی دیگر از باشندهگان ولسوالی آبکمری میگوید که با روی کار آمدن حکومت سرپرست در کشور از قطع جنگلات پسته توسط افراد جلوگیری میشود.
موصوف از جلوگیری قطع جنگلات پسته در بادغیس استقبال نموده و اظهار امیدواری کرد که این روند به گونۀ متواتر ادامه یابد.
به گفته منبع، با روی کار آمدن حکومت سرپرست در کشور، تمامی افراد میتوانند با شکست شول پسته از مناطق مختلف به پستهزار این ولایت برای چیدن پسته اشتراک کنند.
عبدالکبیر نیز انتظار دارد، تا از قطع جنگلات به صورت همیشهگی جلوگیری شود.
او اضافه کرد: «از اینکه امارت اسلامی آمده جنگل خوب محافظت میشه جنگلیها/محافظین جنگل هر روز میگردن و اگر کسی تخلف کنه او را بازداشت میکنه، محصول پسته امسال بهخاطر خشکسالی کمتر بود اما امیدواریم که در سالهای دیگه بیشتر شود.»
در همین حال آگاهان امور زراعتی در بادغیس نیز وجود جنگلات را مهم عنوان نموده و خواهان احیای آن هستند.
شمسالحق شمس آگاه امور زراعتی در این ولایت، به این باور است که جنگلات برای افراد فواید زیاد رسانیده و سبب کاهش گرمی هوا، پاک نگهداشتن محیط و مستحکم نگهداشتن زمین خواهد شد.
وی میافزاید، که جنگلات پسته در این ولایت بزرگترین منبع عایداتی بوده و باید از قطع آن جلوگیری شود.
به گفته منبع، جلوگیری از قطع جنگلات تنها وظیفه حکومت نبوده و باید افراد جامعه نیز در این قسمت سهم بگیرند.
او افزود: «جنگلات در یک محیط زیبایی را میآورد، هوا را پاک میکنند، و در اقتصاد کشور نیز مهم اند، بنا تمام مردم مسولیت دارند در حفظ جنگلات سهم بگیرند.»
با این همه مسئوولین در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری بادغیس میگویند که از قطع جنگلات جلوگیری میکنند.
عبدالحی منیر رئیس زراعت آبیاری و مالداری بادغیس به پژواک گفت که طی دو سال گذشته برنامههای مختلف را جهت جلوگیری از قطع جنگلات راه اندازی نموده اند.
نامبرده میافزاید که جنگلات پسته منبع عایداتی نیز برای باشندهگان بادغیس بوده و آنان این جنگلات را محافظت خواهند کرد.
او اضافه کرد: «ما طی دو سال گذشته از جنگلات محافظت کردیم و در سالهای دیگر نیز این کار ما ادامه دارد ما به مرکز پیشنهاد کردیم که قطعه محافظت برای ما بدهد و منتظر منظور شدن آن هستیم.»
قابل تذکر است که هرچند در گذشته جنگلات پسته بادغیس ۹۰ هزار هکتار زمین گفته میشد، اما حالا ریاست زراعت بادغیس این آمار را رد کرده و آمار مشخصی را ارایه نکرد.
بازدیدها: 34
تماس با ما
خبرنامه
ارسال گزارش
اپلیکیشن موبایل پژواک